"Beyza'nın Kadınları" soundtrack'i Fahir Atakoğlu imzasıyla satışa sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Beyzanın Kadınları soundtracki Fahir Atakoğlu imzasıyla satışa sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 00:00

Sözleri ve seslendirmesi Sezen Aksu’ya ait Beyza, listelerin bir numarasını zorlayacak. Yönetmenliğini Mustafa Altıoklar’ın, müziklerini ise piyanist-kompozitör Fahir Atakoğlu’nun yaptığı yeni dönem Türk sinemasının ilk polisiye gerilim filmi Beyza’nın Kadınları’nın soundtrack’i Türk müzikseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk defa filmin vizyona girdiği tarihte satışa sunulan soundtrack olma özelliği bulunan albümde, Sezen Aksu’nun seslendirdiği Beyza adlı parça dikkat çekiyor. Beyza’nın annesine acılarını anlattığı parçanın etkileyici sözleri de yine Sezen Aksu’ya ait.

/images/100/0x0/55eaca67f018fbb8f896ec9f
Albüm, Fahir Atakoğlu ve Mustafa Altıoklar’ın İstanbul ve Amerika’da yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıktı. Tüm beste ve orkestrasyonların Atakoğlu’na ait olduğu albümde Sezen Aksu’nun sözlerini yazdığı Beyza parçasının kaydı da yine Amerika’da gerçekleştirildi.

Film, çoklu kişilik bölünmesi yaşayan Beyza’nın kaderinin, İstanbul’da yaşanan kesik bacaklar cinayetlerindeki seri katille kesişmesinin öyküsünü, psikolojik polisiye bir gerilim içinde anlatıyor.

Haberin Devamı

Etkileyici müzikleri ile filmin duygusal ve gerilim dolu hikayesini albümüne taşıyan Atakoğlu’nun albümünde ney Eyüp Hamis, saksafon ise Göksun Çavdar’a ait. Albümdeki “Aman” adlı parçada gazel okuyan Sami Özer ise yorumuyla insanın ruhuna işliyor.

Sezen Aksu’nun seslendirdiği Beyza’nın sözleri ise şöyle:
Kimse yok mu orada?
Benim anne… kızın korkma !
Bak yüzüm, dokun saçlarıma,
Kimseyi acıtmak istemezdim aslında,
N’olur inanma.
Onlar için daha fazla acı çektim,
Bölündüm defalarca,
Onların bebeklerini kırdılar,
Gözlerini oydular,
Durdurmak istedim anne,
Beni çok yanlış anladılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!