"Betül’ün her şeyini çaldım"

Güncelleme Tarihi:

Betül’ün her şeyini çaldım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 00:00

Nadide Sultan, iki yıl aradan sonra “Nadide’s” adlı yeni single’ı ile müzik severlerin karşısına çıktı.

Haberin Devamı

NADİDE SULTAN FOTOĞRAFLARI   

Betül Demir’in ablası Sude Bilge Demir’in prodüktörlüğünde hazırladığı single’ın promosyon çalışmalarıyla ilgilenen Sultan, yeni albüm için de vakit kaybetmeden kolları sıvadı.

Yeni single’ınız “Nadide’s”te Betül Demir’in ablası Sude Bilge Demir’in imzası var. Nasıl başladı bu işbirliği?

- İki sene kadar önce Sude Bilge Demir’den şarkı almaya gitmiştim. “Senin için bunları yapmak istiyorum” dedi ve bana bir şarkı dinletti. O anda dünyam değişti. Birlikte çalışmaya karar verdik. Betül hep kızıyor bana, “Kardeşimi, yönetmenimi, basın danışmanlarımı, hatta bb (BlackBerry Messenger) zevkimi bile benden çaldın” diyor!
 
Albümde beş şarkı var. Sizin favoriniz hangisi?

- Albümde, 90’ların en önemli hitlerinden olan, bestesi Sezen Aksu’ya ait “Olmadı Gitti”nin yanı sıra “İki Kanlı”, “Hatırlanmıyor”, “Sorumlusun” ve “Kara Kara” şarkıları yer alıyor. Hepsi çok güzel ama “İki Kanlı”nın benim için yeri ayrı. Sude’yle görüştüğümüzde “İki Kanlı”yı henüz tamamlamamıştı ama dinlediğim kadarı bile beni etkilemeye yetti. Bir an önce şarkıyı bitirmesi için çok direttim...

Bilinen bir Sezen Aksu bestesini seslendirmek zorladı mı sizi?

- Seslendirmek değil de Sezen Aksu’yla tanışmak biraz zor oldu... Ben inanılmaz bir Sezen Aksu hayranıyım. Daha önce onunla aynı sahneyi paylaşma fırsatım da olmuştu. Sahne öncesi konuşmaya çalışmış ama konuşamamıştım. Şarkıyla ilgili konuşmayı da ben yapamayacağım diye Sude yaptı. Onun karşısında elim ayağım titriyor çünkü.

Single’dan sonra sırada ne var?

- Yeni albüm için repertuvar çalışmasına başladım. Ayrıca bir televizyon programıyla ilgili görüşmeler yapıyorum. Sürprizlerim olacak yeni sezonda...

GÖĞÜSLERİMLE ÜNLENMEM ŞİRKETİMİN HATASIYDI

İlk albümünden bu yana Nadide Sultan’da neler değişti?


- Giyinmem, şarkı söylemem değişti. Artık daha pop söylüyorum. Ayrıca hayata bakış açım da değişti. Daha entelektüel biri haline geldim. Büyüdüm her şeyden önce. Dünyada olup bitenlerin daha da farkındayım artık. Eğitimin çok önemli olduğunun farkına vardım. O kadar çok çalışıyorum ki, artık tüm kütüphaneler beni çok iyi tanıyor.

Nadide Sultan yıllardır göğüsleriyle tanınıyor. Promosyon kurbanı mı oldunuz?

- İlk şirketimin hatası bu. Ben şarkı söyleyeme 4 yaşında başladım, konservatuvara üçüncülükle girdim. Ama beni o kadar yanlış tanıttılar ki, kendimi eksiden artıya çevirmek için çok çaba sarf ettim. Benim adıma basına enteresan pozlar için sözler verilince neye uğradığımı şaşırdım. Şirketim ne derse onu yapıyordum o dönem, çünkü anlaşmalar imzalamıştım. Ama zaman içinde kendimi taşımayı öğrendim ve o çevreden tamamıyla kopardım kendimi. Şarkılarımla ve yeni imajımla o anlayışı kırdım...

YİNE EVLENİRİM AMA AYRI EVDE YAŞARIM

Peki ya aşk desem?


- Ben artık bir sevgili istiyorum. Annem “Hayatına girecek kişiyi ben görmeden kabul edersen, seni evlatlıktan reddederim” diyor, benim için uygun kişiyi kendisi bulacakmış.

Evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Evlilik her şeye rağmen güzel. Ben yanlış bir insanla yaşadım bunu. Evliyken “neden buradayım” diyordum. O kadar uzun sürmüştü ki ilişkimiz, ya evlenecek ya da ayrılacaktık. Evlendik ama yürümedi.

Yine evlenir misiniz?

- Evlenirim tabii ama iki ayrı evimiz olsun, iki ayrı hayat sürelim. İnsanlar vıcık vıcık bir arada olmamalı. Sevgili gibi yaşamaya, haftada iki-üç gün görüşmeye devam etmek lazım. Ben eşimi göbeğini kaşırken görmek istemiyorum. “Evlendikten sonra kadınlar kendini salıyor” diyorlar ya, bence erkekler salıyor.

Bir ara “çıtır erkek bulacağım” diyordunuz. Nereden geliyor bu gençlik aşkı?

- Okuldan aslında. Çok genç arkadaşlarım var ve bakış açıları gerçekten çok farklı. Onlarla iyi vakit geçiriyorum. 33 yaşındayım ama daha önce kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. Onların enerjisi bana iyi geliyor.

Haberin Devamı

SINIF ARKADAŞLARIM BENDEN 10 YAŞ KÜÇÜK

Yıllar sonra okula dönmüşsünüz, nasıl aldınız bu kararı?


- İTÜ Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nde okuyorum, şu anda son sınıftayım. Okula 10 sene sonra, af kararının çıkmasıyla döndüm. Ama döner dönmez de tokat yemiş gibi oldum, çünkü sınıf arkadaşlarım benden 10 yaş küçüktü. Ne yapacağım, kimlerle arkadaş olacağım, kantinde mi oturacağım derken birkaç ayda okula yeniden adapte oldum. Şimdi master’ı nerede yapacağımı araştırıyorum.

Neden master yapmak istiyorsunuz?

- O eğitimi almak istiyorum. Yurtdışını düşünüyordum ama Sude izin vermiyor albüm çalışmasına başladığımız için. Belki yine burada Türk müziği üzerine master yaparım. Berklee College of Music ve Julliard School’un kabul koşullarına da baktım. Belki bu sene, belki de gelecek yıllarda olacak ama gidebildiğim yere kadar gideceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!