Beowulf, Türkiye’ye gelmek için can atıyor

Güncelleme Tarihi:

Beowulf, Türkiye’ye gelmek için can atıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 00:00

Oscar'lı yönetmen Robert Zemeckis'in yönettiği "Beowulf" (Ölümsüz Savaşcı), ülkemizde de vizyona girdi.

Haberin Devamı

Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Ray Winstone, John Malkovich ve Robin Wright Penn gibi ünlü isimleri bir araya getiren filmin Londra'daki galasını Kelebek adına Ayşegül Ekinci izledi. Filmde Beowulf'u canlandıran Ray Winstone, "Bundan birkaç yıl önce, film çekmek için Türkiye'ye gelecektik. Güzel bir projeydi. Ancak bizim gelişimizden kısa süre önce İstanbul'da bir saldırı oldu ve İngiliz Konsolosluğu’na bomba atıldı. Tabii çok üzüldük, proje de iptal edildi" dedi. Ayşegül Ekinci, Ray Winstone ile Londra'da konuştu.

İngiliz dilinin bilinen en eski destansı şiiri "Beowulf-Ölümsüz Savaşcı"nın beyazperde uyarlaması, vizyona girdi. Viking Boewulf’un Danimarka Krallığı’nı yok etmek isteyen Grendel adlı bir canavar ve onun hırslı annesiyle giriştiği mücadeleyi anlatan filmin dünya prömiyerini Türk basınından sadece Kelebek izledi.

Haberin Devamı

"Geleceğe Dönüş" serisi ve "Forrest Gump" gibi unutulmaz filmlere imza atan Oscar’lı yönetmen Robert Zemeckis’in yönettiği "Beowulf-Ölümsüz Savaşcı", Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Ray Winstone, John Malkovich, Alison Lohman, Brendan Gleeson, Crispin Glover ve Robin Wright Penn gibi önemli isimleri bir araya getirdi. Real D(3 boyutlu sinema teknolojisi) sayesinde seyirciyi öykünün içine çeken filmin ünlü yıldızlarını görmek amacıyla Londra’nın Leicester Meydanı’na toplanan sinemaseverler, filmde sadece iki kez görünen Angelina Jolie’den imza alabilmek için birbiriyle yarıştı. Filmin prömiyerinin asıl sürprizi ise tek başına geleceği tahmin edilen Angelina Jolie’nin, çocuğunun babası Brad Pitt’le gelmesi oldu.

Filmin starları, prömiyer günü Kelebek’in de sorularını yanıtladı. "Beowulf-Ölümsüz Savaşcı"nın yakışıklı Beowulf’u Ray Winstone, sorularımızı yanıtlayan oyuncular arasındaydı. İşte Winston’dan Türk basınına özel ilginç açıklamalar...

n Siz bu filmin ana karakterisiniz. Bize Beowulf’u anlatır mısınız?

- Beowulf, kahramanlar çağında yaşamış büyük bir savaşcı... Onun karşısında hiçbir güç duramıyor. Canavar Grendel’i yok eden bu kahramanlar kahramanı, sadece görüntüsüyle nefes kesen bir kadına, Grendel’in annesine karşı koyamıyor. Erkek işte... Malum, sonrasında bunun faturasını da çok ağır ödüyor.

Haberin Devamı

n 3 boyutlu teknoloji ile çekilen filmde, kadınların nefeslerini kesen efsanevi yakışıklı Beowulf’u canlandırıyorsunuz. Beyazperdeye yansıyan görüntünüz için neler söyleyeceksiniz?

- Mümkünse bundan sonraki filmleri hep bu teknikle çekelim! İnanın kendimi çok beğendim. Tıpkı gençlik yıllarımdaki gibi... Ben de gençken Beowulf gibiydim. Sarışın ve kaslı bir adamdım. Yaşlandıkça böyle oldum işte...

n Ya eşinizin tepkisi?

/images/100/0x0/55ea6faef018fbb8f87fcec8

- O "Ben seni böyle beğeniyorum" dedi.

n Artık filmlerde makyaja gerek duyulmayacak bu gidişle...

- Aslında hiç fena fikir değil! Bazen, filmdeki karakterlerine uygun bir görünüme kavuşmaları için oyunculara saatler süren makyajlar yapılıyor. Oysa digital teknoloji sizi özgür bırakıyor. Benim gibi toplu bir adamsanız, bir anda incecik, yakışıklı bir adama dönüşüyorsunuz. Ama gözler benim gözlerim; bakışlarımı teknolojiye veremem!

Haberin Devamı

n Türk seyircisine bu ilginç filmle ilgili nasıl bir mesaj verirsiniz?

- Size öncelikle başıma gelen bir olayı anlatayım... Bundan birkaç yıl önce, film çekmek için Türkiye’ye gelecektik. Her şey hazırdı. Güzel bir projeydi. Ben de hakkında çok güzel şeyler duyduğum bu ülkeyi göreceğim için heyecanlıydım. Ancak bizim gelişimizden kısa süre önce İstanbul’da bir saldırı oldu ve İngiliz Konsolosluğu’na bomba atıldı. Tabii çok üzüldük, proje de iptal edildi. Ama Türkiye’yi gezmeyi çok istiyorum. Türk sinemaseverlerin bu filmi beğeneceğini tahmin ediyorum.

Anthony Hopkins: Teknoloji beni rahata alıştırdı

Filmin hemen hemen hiçbir sahnesinde ayık görülmeyen Kral Hrothgar’ı oynayan Anthony Hopkins, teknolojik gelişmelerden çok memnun... Bu sayede hiç yorulmadan film çekebildiğini söyleyen aktör, "Şimdiye kadar rol aldığım bütün filmlerde geceli gündüzlü çalışmıştım. Artık değişik bir şeyler yapmak istiyorum dediğim sırada bu proje karşıma çıktı. Açıkçası teknoloji sayesinde oldukça da rahat çalıştım. Hoşuma gitmedi desem yalan olur" dedi.

Haberin Devamı

Angelina Jolie ile çalışmanın keyifli olduğunu söyleyen usta aktör, "Bir araya fazla gelmesek de çok iyi bir enerjisi var. O da yetiyor" açıklamasını yaptı.

Steve Starkey (Yapımcı): Kahramanlara ihtiyacımız var

Real D teknolojisinin seyirciye çok farklı bir deneyim yaşattığını söyleyen ve "Seyirci kendini aniden filmin içinde buluyor. Bu gerçekten ilginç bir deneyim" diyen yapımcı Steve Starkey, günümüzde de Beowulf gibi kahramanlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi: "Dünyada öyle şeyler yaşanıyor ki, bazen gerçekten olayların üstesinden gelecek üstün yetenekli kahramanlara ihtiyacımız oluyor..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!