Beni tedavi edin kurtulmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Beni tedavi edin kurtulmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 02:02

Arkadaşı Vildan Kutlular'ı eroine kurban verdi. Eroin, sevgilisi Barış Öncü'yü 1,5 ay önce elinden aldı. Şimdi de, 48 yaşındaki annesi eroin sattığı için hapse girdi. Tüm sevdiklerini eroin yüzünden kaybeden 22 yaşındaki Hande Ç., ‘‘Uyuşturucudan kurtulmak istiyorum. Sonumun sevdiğim insanlara benzemesinden korkuyorum’’ dedi.

Beyoğlu'nda bir otel odasında, Loko adındaki kedisiyle yaşayan Hande Ç. zengin bir aile çevresinden geliyor. Babası müzik yapımcısı, dedesi emekli bir general. Erkek kardeşi, İstanbul'da ekonomi eğitimi görüyor. Profesyonel rehber olan annesi Zeynep C. ile babası, kardeşinin doğmasından kısa bir süre önce resmi nikáh kıymış. Hande, Bostancı'da ve Moda'da geçen çocukluk yıllarını tebessüm ederek anlatıyor. Alkol bağımlısı olan babası annesini dövmeye başlayınca 1987 yılında boşanmışlar. Hande, ilkokul ikinci sınıfa giderken, annesi, Pascal adında eroinman bir Fransızla birlikte yaşamaya başlamış. ‘‘Annem, ilişkisinin üçüncü ayında sevgilisinin telkinleri ile eroine başladı’’ diye anlatıyor Hande. ‘‘Evdeki tuvalette kendisine iğne vururken görürdük. Bize sinir iğnesi vurduğunu söylerdi. Bir süre sonra polis baskınında yakalandı. Sevgilisi ile birlikte üç ay cezaevinde yattı. O dönemde bile babam ilgi göstermedi bana. Bu nedenle, cezaevinden çıkınca tekrar annemle yaşamaya başladım.’’

ORTADA KALMIŞTIM

Hande, 7. sınıfta eroinle tanışmasını şu sözlerle anlatıyor:

‘‘Sabaha kadar tarih sözlüsüne çalışmıştım. Okula gitmeden önce tuvalette annemin eroinini gördüm. Bir parça alıp tattım. Biraz da kokladım. Tarih sözlüsüne kalkıp ağzımı açtığım anda kusmaya başladım.’’ Hande, annesinin Ömer isminde bir uyuşturucu satıcısı ile birlikte yaşamasının ardından 1994 yılında, kardeşini alıp Bodrum'a babasının yanına gitmiş. Orada tanıdığı Vildan Kutluer'in ölümü, derin bir iz bırakmış üzerinde. Vildan, Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden Mehmet Kutlular'ın kızıydı.

SEVGİLİM ALIŞTIRDI

2000 yılının Temmuz ayında tanışıp tutkuyla bağlandığı, 1.5 ay önce eroine kurban verdiği Barış Öncü, ‘‘Aynı boyutta olamıyoruz. Beni sevdiğini ispat etmek istiyorsan bir kere eroin kullan’’ diye sıkıştırınca eroine başladığını anlatıyor Hande. Bağımlı hale gelince, sevgisi nefrete dönüşüyor ama artık çok geçtir: ‘‘Çaresiz annemin yanına döndüm. Eroine alıştığımı öğrenince hıçkıra hıçkıra ağladı. Benim için bir şeyler yapmak istedi ama çaresizdi. Aldığı bütün emekli maaşını eroine yatırıyordu. Hem kendisi, hem de benim için. Ben hiçbir zaman diğer eroinmanlar gibi olmadım. Dışarıda hiçbir zaman mal aramadım. Ne bedenimi sattım, ne de hırsızlık yaptım. Annem beni korudu.’’

Annesi ile birlikte son altı aylarını otel odalarında geçirdiğini söylüyor Hande: ‘‘Annem son zamanlarda aşırı derecede içki de içiyordu. Apartman sakinleri, annemin taşkınlıkları yüzünden bizden şikayetçi oluyorlardı. Bir gün annem, bir eroin satıcısına emekli maaşının tamamını verince kirayı ödeyemedik. Ev sahibi de bizi çıkarttı. O günden beri otel köşelerindeyiz.’’

Uyuşturucudan kurtulmak için tedavi olmak istediğini söyleyen Hande, ‘‘Eroinle yaşamak ölümle sözleşme imzalamaya benziyor’’ diyor.

Annesi tutuklandı, Hande serbest

Hande'nin annesi Zeynep C., Beyoğlu'nda kendisine eroin enjekte ederken yakalanan bir kadına uyuşturucu sattığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Tarlabaşı'nda kaldığı otel odasına yapılan baskında, eroin kullanırken yakalanan Hande de gözaltına alındı. Uyuşturucu sattığı iddialarını reddeden Zeynep C., ‘‘Ben uyuşturucu satmadım. Elimde birkaç gram eroin vardı. Arkadaşım benden istedi, ben de ona verdim. Sonra cebinden 30 milyon lira çıkartıp verdi. Ben de hayır demedim’’ dedi. İki gün boyunca sorgulanan anne kız daha sonra Beyoğlu Adliyesi'ne çıkarıldı. Uyuşturucu madde sattığı iddiasıyla tutuklanan Zeynep C. Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderilirken, Hande serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!