Beni seveceklerse böyle sevsinler

Güncelleme Tarihi:

Beni seveceklerse böyle sevsinler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2008 00:00

"Binbir Gece"nin Kerem'i Tardu Flordun, "agresif adam" olarak yansıtılmaktan bıkmış.

Haberin Devamı

Bir dönem çakıyla adam yaralama suçundan 27 gün hapis yatan Tardu Flordun, "Çok fazla şey kattı bana aslında o dönem. Orada hayatın gerçek yüzünü görüyorsunuz. Cezaevinde olan herkes kötüdür diye bir şey yok ki. Yapılmış bir hatadır bu ve tabii ki bir suçtur. Ama hiçbir zaman basına gerçek nedenleriyle doğru olarak yansımadı bu olay. Hâlâ o olaydaki insanın kız arkadaşım olduğunu söylüyorlar ki, böyle bir şey yok" diyor.

Kimisi çok seviyor onu, kimisi "gıcık" oluyor... Gıcık olanların çoğu dizideki rolünü yani aşıkların arasına kara kedi gibi giriyor olmasını gerekçe gösteriyorlar. Ama sırf basında çıkan haberlerden dolayı onun çok agresif ve kavgacı bir insan olduğunu düşünenler de var. Bir dönem yaşadığı bazı tatsızlıkların abartılarak ve farklı şekillerde yansıtılmasından dolayı bu "kötü çocuk" imajı yapışıp kalmış üzerine... Oysa onun tek istediği doğru anlaşılmak, olduğundan farklı

Beni seveceklerse böyle sevsinler
yansıtılmamak...
Öncelikle adından ve soyadından dolayı onu hálá yabancı sananlar varsa, küçük bir açıklama yaparak başlayalım: Tardu, eski Türkçe’de "Karanlıktan gelen ışık" anlamına geliyor. Flordun’a gelince... Dedesi Balkanlar’dan gelmiş ve Flordun orada bir kasabanın adıymış.

Haberin Devamı

Her an dayak yiyebilirim

25 Mayıs 1972’de Ankara’da doğmuş Tardu Flordun. Bir dönemin efsanevi tiyatro ve sinema oyuncusu olan Macit Flordun’un kucağında üç yaşından itibaren turnelere çıkmaya başlamış, Türkiye’nin pek çok yerini dolaşmış babasıyla... Ama 16 yaşına gelene kadar tiyatrocu olmak gibi bir niyeti yokmuş aslında: "İdealimde diş doktoru olmak vardı aslında. Ama zaman geçti ve ben 16-17 yaşlarına gelince birden oyuncu olabilir miyim acaba dedim kendi kendime... Rahmetli babamla bunu konuştuğumda, bana ’Okulunu okursan, iyi bir oyuncu olursun tabii. Ama bunun çok büyük zorlukları var, bunlara da katlanmak zorunda kalırsın. Ona göre kararını ver’ demişti."

Haberin Devamı

Kararını vermiş, sınava girmiş ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazanmış. Ardından diziler, filmler birbirini izlemiş.

İzlenme rekorları kıran "Binbir Gece" adlı dizide canlandırdığı Kerem karakteriyle, Tardu Flordun deyim yerindeyse yeniden "patlıyor"... Kimisi çok seviyor Kerem’i, kimisi nefret ediyor.Bakın o ne söylüyor bu konuda: "Ben Kerem’i sevdim. Hatta ikinci sezonda kötü adam olduğu halde seviyorum. Ama bizim halkımızda bir duygusallık ve empati kurma durumu var. O yüzden geçen sezon beni bir sürü insan severken, pohpohlarken, bu sezonun başından beri maalesef her an dayak yiyebilirim korkusuyla yaşıyorum."

Peki Kerem’in yaşadığı ve onu kötü bir insan haline getiren bu saplantılı, hatta hastalıklı aşkı anlayabiliyor mu Tardu Flordun? Yanıtı "Evet" oluyor yine ve "Siz de anlayacaksınız" diye ekliyor. Kötü adam sıfatından biraz olsun kurtulacakmış çünkü Kerem... Ve söz bu noktada gerçek aşka geliyor: "Benim de uzun süreli birlikteliklerim oldu. Ama hayatla bağlarımı koparmadım, gözüm kararmadı hiçbir zaman. O biraz daha hastalıklı bir durum galiba... Ben aşkla beraber, biraz da mantığın paralel gitmesini tercih ediyorum."

Haberin Devamı

Gülücükler dağıtmam

/images/100/0x0/55eb371df018fbb8f8b2d924
Tardu Flordun nedense hep sinirli, kavgacı bir insan olarak biliniyor. İşin aslını bir de kendisinden dinleyelim: "Kendimi kapattığım için herhalde, dışarıdan soğuk görünüyorum. İnsanlar beni tanıyınca, öyle olmadığımı anlıyorlar ama... Siz yolda yürürken hiç tanımadığınız insanlara gülücük dağıtabilir misiniz? Ben de yapamam bunu... Çünkü ben televizyonda başka bir rolü oynuyorum, hayatta kimliğim farklı... Herkesle samimi olmak durumunda değilim. Belki ben de bazıları gibi maskeyle dolaşan biri olsaydım, o zaman daha fazla sempati toplayabilirdim. Ama sahte sempati kazanmayı tercih etmiyorum. Ben nasılsam öyleyim. Yani kötü bir adam değilim ki... Belki soğuk görünebilirim ama insanlar beni seveceklerse bu şekilde sevsinler. Beni sevsinler diye numaralar yapamam."

Haberin Devamı

Sisteme karşı direnmek zor

Evet, oyunculukta eğitimi savunuyorum. Ama bu sisteme karşı o anlamda direnmenin manası yok. Ben de şarkıcı ya da manken olsam, bana da "Al bakalım bölüm başına şu kadar para" deseler, niye kabul etmeyeyim ki? Buna karşı direnseniz, zaten işsiz kalırsınız.

Cezaevi günleri bana çok şey kazandırdı

Tardu Flordun, bir dönem çakıyla adam yaralama suçundan 27 gün hapis yatmıştı. Başarılı oyuncu, o 27 gün için şunları söylüyor: "Çok fazla şey kattı bana aslında o dönem... Orada hayatın gerçek yüzünü görüyorsunuz. Belki gerçek hayatta yanınızdan geçerken bile fark etmeyeceğiniz insanlarla beraber bir hayat yaşamak durumunda kalıyorsunuz. Cezaevinde olan herkes kötüdür diye bir şey yok ki... Yapılmış bir hatadır bu ve tabii ki bir suçtur. Ama hiçbir zaman basına gerçek nedenleriyle doğru olarak yansımadı bu olay. Hálá o olaydaki insanın kız arkadaşım olduğunu söylüyorlar ki, böyle bir şey yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!