Bendeki ego Madonna’da yok

Güncelleme Tarihi:

Bendeki ego Madonna’da yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 00:00

“Hayat Bilgisi” dizisinde canlandırdığı ‘Kikirik’ karakteriyle tanınan Çisil Oral, yine okul ortamında geçen bir yapımda; “Adab-ı Muaşeret” filminde izleyici karşısına çıktı. Ama bu kez sekreter rolüyle...

Haberin Devamı

Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’nde okuyan genç oyuncu, “Bendeki ego Madonna’da yok! Şaka bir yana, egonuz sizi ele geçirmeye başlarsa şımarıklık baş gösterir” diyor.

Çisil Oral, “Hayat Bilgisi” dizisinde canlandırdığı “Kikirik” karekteri ile tanındı. Şimdi ise “Adabı-ı Muaşeret adlı filminde canlandırdığı sekreter Dilek olarak beyazperdede yerini alıyor. Genç oyuncu, “Kafama koyduğum ve doğru olduğuna inandığım herşeyin sonuna kadar peşinden giderim” diyor.

Birçok oyuncu mutlaka bir sinema filminde oynamak istiyor. Sinema filminde oynamak nasıl bir duygu?
- Tek kelime ile sinema büyülü bir şey. Bu duyguda çocukluk yıllarımda çok fazla sinema filmi izlememin de büyük etkisi var sanırım. Dizide rol almak da beni çok heyecanlandırıyor. Ama sinemada oynamanın, kendini beyaz perdede görmenin duygusu bambaşka birşey.

Sizi çok uzun süre ekranda göremedik, bu süre içinde Çisil Oral neler yaptı?
- Beni ekranda  göremeyenler tiyatro sahnelerinde gördüler aslında. Orada da göremeyenler için bu soruyu cevaplarsak, Sadri Alışık Tiyatrosu’nda birçok oyunda oynadım. Bunun yanısıra birçok workshop’da dünyanın çeşitli ülkelerinden, ekollerinden gelen yönetmenlerle, yeni oyunculuk akımları ve teknikleri üzerine çalışmalar yaptım. Çocukluğumdan beri severek takip ettiğim “Susam Sokağı”nın yeni çekilecek bölümlerinde senarist olarak çalıştım. Bu arada yakın bir zamanda çıkacak olan şiir kitabımın son düzenlemelerini tamamladım.

Şimdi neler yapıyorsunuz?
- Haliç Ünüversitesi Konservatuvar Bölümü’nde oyunculuk eğitimi alıyorum. Şu aralar zamanımın büyük bölümünü dersler ve sınavlar alıyor. Bir yandan da senaryo yazıyorum. Ben Müjdat Gezen Yazarlık ve Yaratıcılık bölümü mezunuyum. Bugüne kadar yazdığım birkaç senaryom var. Eğer birgün hayata geçirme fırsatı bulursam oyunculuğun yanında yazarlığın da keyfine daha çok varacağım. Bu arada bazı teklifler var. Onları da değerlendireceğim.

Gelen teklifleri değerlendirirken nelere dikkat edersiniz?
- Yaptığımız işin kollektif bir çalışmayı gerektirdiğine inanıyorum. Bunun ilk adımı da senaryo elbet. Öncelikle senaryoyu birkaç kez okuyup geneline bakarım. Sonra da bana teklif edilen rolün proje içindeki yerine dikkat ederim. Sonra yönetmen ve diğer oyuncular da benim için önemli.

ÇOK İNATÇIYIM

Sanatla uğraşan kişilerin egosu yüksek olur derler. Sizin de egonuz yüksek midir?
- Aslında bendeki ego Madonna da bile yok. Şaka bir yana oyunuculuk, genellikle beğenilmeyi ve fark edilmeyi arzulayan insanların tercih ettikleri bir meslek. Ama eğer siz egonuzu değilde, o sizi ele geçirmeye başladıysa işte orada, haddimi aşmak istemem ama şımarıklık baş gösteriyor. Bu da benim hiçbir zaman hoşlanmadığım, uzak durduğum son derece yakışıksız bir davranış biçimi.

Kendinizi nasıl anlatırsınız?
- Sanırım karakterimin en belirli özelliği de inatçı olmam. Kafama koyduğum ve doğru olduğuna inandığım herşeyin sonuna kadar peşinden giderim, kesinlikle pes etmem.

Haberin Devamı

Aşk beni ehlileştirir

Hayatınızı değiştiren olay, hayatınızda dönüm noktası nedir dersek?

- “Hayat Bilgisi” dizisinde rol almak hayatımı değiştiren ve adeta hayatımda dönüm noktası diyebileceğim olayların başında gelir.

Peki hayatınızda aşkın yeri nedir?
- Ben aşkı değil, aşk beni yorumluyor aslında. Değiştiriyor, dönüştürüyor, ehlileştiriyor, terbiye ediyor, terbiyesizleştiriyor. Sezen Aksu’nun o muhteşem şarkılarından birinde de dediği gibi, “o bir kaçık, o bir utanmaz, asla kontrol edemezsiiiiiiiinnnn.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!