Ben Yaprak’tan daha karanlık bir tipim

Güncelleme Tarihi:

Ben Yaprak’tan daha karanlık bir tipim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 00:00

“Avrupa Yakası”ndaki Yaprak karakteriyle tanıdığımız Hale Caneroğlu, artık müzisyen kimliğiyle karşımızda... ılk albümünü piyasaya süren Caneroğlu, bu serüvende “Avrupa Yakası”nın da önemli rolü olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Oyunculuktan sonra şimdi de müzisyen kimliğinle karşımızdasın. Nasıl bir Hale Caneroğlu görüyoruz bu albümde?
- Gerçek Hale Caneroğlu var. Bugüne kadar insanlar hep “Avrupa Yakası”nda oynadığım Yaprak karakterini tanıdılar. Yaprak ile Hale Caneroğlu’nu karıştırdılar. Oysa albümü dinlediğinizde karanlık ve daha olgun yanlarını öne çıkaran bir Hale göreceksiniz. Yani Hale’nin kendisini...
Peki karanlık ve olgun yanların dinleyiciler tarafından nasıl karşılandı?
- Daha yapım aşamasında bile şaşırdılar. ınsanların kafasında sevimli ve eğlenceli biri olarak yer etmişim. Çünkü içime bakamamışlar. Yazdığım sözleri “Üçgen” adlı beste grubuna gönderdim. Onlar aynı zamanda benim yakın arkadaşlarım. Üç gün sonra beni aradılar, “Senin ne karanlık yanların varmış, bunları sen mi yazdın, sen mi yaşadın?” dediler.
Normalde bu karanlık hallerini dışarı yansıtmıyorsun ama...
- Aynen öyle. Çok yakınlarım bilir sadece.
Herkes hâlâ senin için “Avrupa Yakası’ndaki Yaprak” diyor. Bu rolün üzerine yapışıp kalacağını düşünüyor musun?
- Yok, dizi bittikten sonra giderek azaldı o durum... Bence sebebi de karakterin ve dizinin başarısıydı. Bundan rahatsız olmam mümkün değil, aksine kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü Yaprak hayatımı değiştirdi. ınsanlar onu sevdikleri için albümümü de seviyorlar.
Eğer oyunculuğa devam edersen, yine onun gibi bir sit-com mu tercih edersin?
- Onun gibisi bir daha olur mu? “Avrupa Yakası” efsane olmuş bir dizi. Belki de hayatımın piyangosu. Bu bir oyuncuya ikincu kez nasip olur mu bilemiyorum.

SON DURAğIM BROADWAY OLACAK

Peki şarkıcı olarak sahnede nasıl birisin?
- Sahnede inanılmaz canlı ve hareketliyim. Seyirciyle hep beraber deliriyoruz. Sıkıldığımda topuklu ayakkabılarımı fırlatırım. Zıplarım, yere yattığımı da biliyorum. ınanılmaz özgür ve rahat bir sahnem var. ınsanların kasılmadan, alkole ihtiyaç duymadan eğlenmelerini arzu ediyorum. Eğlenmek istiyorsanız doğru adres benim konserim.
Oyunculuğumu yoksa müziği mi hayatında daha ön planda tutuyorsun?
- şu anda müziği daha ön planda tutuyorum.
En başından beri böyle miydi bu?
- Galiba böyleydi. Konservatuardayken iyi bir müzikalci olduğumu keşfettim. Müzik devreye girdiğinde çok daha özgür, çok daha zengin ve çok daha güçlü olabiliyorum. Ben kendimi müzikle çok daha rahat ifade edebiliyorum. O yüzden kesinlikle müzik diyorum. Ben şarkı söylerken de her bir şarkıyı kendi içimde bir karakteri olarak oynayabiliyorum. O yüzden bir gün son durak Broadway olacak. Bütün bağlantılarım devam etmekte. Uzun vadeli planımızı yaptık.

SEKSı BACAKLARIMI SERGıLEMEKTEN KAÇINMAM

Bir şarkında mükemmellikten bahsetmişsin, kendini mükemmel bulur musun?
- Hayır. Zaten kendini mükemmel bulan birinin hemen bir psikoloğa veya terapiste gitmesi lazım. şarkıyı da ona istinaden yazdık zaten.
Kendini seksi mi bulursun yoksa sempatik mi?
- Seksi şempanze diyebiliriz! Yani ikisi birden. Ama benim seksiliğim dişilikten gelen bir seksilik değil bence. Benim seksiliğim duruşumdan, kendimi ifade ediş şeklimden, tavrımdan geliyor. Ama güzel bacaklarımın da bunda etkisi olabilir. Onları sergilemekten hiç kaçınmıyorum zaten.
Formunu neye borçlusun?
- Öncelikle iyi bir diyetisyenim var. Ayrıca düzenli spor yapıyorum.

HAYALıMDEKı GıBı BıR ERKEK BULDUM

Bir röportajında “Gelinlik giymek, gelin olmak istiyorum” demiştin. Peki istediğin gibi bir gelin oldun mu?
- Çok güzeldi. Muhteşem bir DJ’imiz vardı. Hepimiz çok eğlendik. Tam hayalimdeki gibi bir düğün oldu. Ve hayalimdeki gibi bir erkek buldum.
Evlilik nasıl gidiyor?
- Evliliğin kolay bir şey olmadığını öğrendim. Ama bazı zorlukları aştığınızda çok güzel bir beraberlik. Ben şanslıyım, çünkü çok özel bir eşim var.
Evliliğin işini olumsuz etkilemesiyle ilgili bir tereddüt duydun mu hiç?
- Duysaydım onunla evlenmezdim. Çünkü ben çok özgür bir ruhum. Beni kafese koyamazsınız. Beni bir kafese, bir kalıba koyarsanız çok bunalıyorum. Sevgilim öyle biri değil. O da çok özgür bir ruh. Biz birbirimizi kafeslere koymak yerine hayatta birbirimize eşlik etmeye çalışıyoruz. Onun da kendi yolu var, benim de. şimdilik çok iyi gidiyor.

Haberin Devamı

CAZ SÖYLEMEDığıM HALDE ÜLKENıN EN ÜNLÜ CAZCISIYIM

Bir dönem caz albümü yaptığına dair söylentiler çıktı...
- Hayır, caz söylemiyorum. “Avrupa Yakası’ndaki Yaprak karakteri caz söylüyor” dendi. Ama ben orada bile caz söylemedim. Ben Türkiye’nin en meşhur caz şarkıcısıyım ama caz söylemiyorum. O tarz bir albümü yapsaydım daha kolay olurdu işim herhalde.
Bir de caz dinlemiyormuşsun...
- Ben caz dinlemem, caz söylemem, caz sevmem. Artık bu albümle insanlar umarım bunu anlamışlardır!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!