Ben olsam benimle evlenirdim

Güncelleme Tarihi:

Ben olsam benimle evlenirdim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 18:33

Yine de herhalde, evinde benim gibi çeyrek asırdır mutlu olanlar da dahil, herkes kabul edecektir ki, bu ‘müebbet muhabbet’ öyle kolay bir iş değildir. Çoğu yirmili yaşlardaki bir kadınla bir erkeği (ki ‘horoz sersemken tutulur’) sağ elinin sağdan ikinci parmağından birbirine bağlayacaksın, ‘Siz ölene kadar, günün dışarıda çalışmadığınız her saatini, her dakikasını hatta uykunuzu bile birlikte geçireceksiniz bundan böyle...’ diyeceksin!..

Kertenkeleden, somondan, su aygırından ziyade ‘aile kavramı olan’ şempanzeye yakın da olsa, bu insan türü için kolay bir taahhüt değil, şimdi kabul edin.

Ve eğer yüzde bin tefekkürle kabullenmez, tecavüzden zevk almayı öğrenmezseniz, muhtemeldir ki ‘öteki’ size giderek daha çok batacaktır.

Bu ‘evrimi’ yaşanır hale getirmenin birkaç yolunu bulmuş karı kocalar: (1) Birbirlerine aşık rolünü oynamak, buna birlikte kanmak(2) Birlikte ama birbirinden tamamen bağımsız yaşamak(3) Birbirine hayatı zehir etmekBu üç alternatifin bemolleri de vardır elbette. Mesela kadının erkeği ‘ti’ye alarak’ rahatlaması bazen kalıcı, bazen geçici bir tedbirdir. Adamın gazını alır.

*

Sarpem Emir Hanım e-dostum ‘erkekler için kurslar’ başlıklı bir yazı göndermiş bana. Belli ki bir internet geyiği. Kadınların erkekleri makaraya alarak biraz olsun rahatlamalarını amaçlayan ama pek çoğu Allah için ‘doğru’ olan bir liste:

ERKEKLER İÇİN KURSLAR

Son katılma tarihi 30.12.2006Önemli not: Kurslar bir erkek beyni için biraz karmaşık olduğundan, sınıflar azami 8 kişiliktir.Kurs 1 - Buz kalıbına nasıl su doldurulur? <ı>Slaytla adım adım açıklama...Kurs 2 - Tuvalet kağıdı rulosu durduğu yerde kendini yeniler mi? <ı>Yuvarlak masa...Kurs 3 - Klozet kapağını kaldırıp, duvara ve su borusuna sıçratmadan ‘yapmak’ mümkün müdür? <ı>Grup çalışması...Kurs 4 - Kirli sepetiyle yerdeki halı ve yer döşemesi arasındaki temel farklar. <ı>Resim ve grafikle...

Kurs 5 - Tabak çanak yemekten sonra kendi kendine bulaşık makinasına veya lavaboya ulaşabilir mi? <ı>Video gösterisi...

Kurs 6 - Kimlik kaybı ve uzaktan kumandayı sizin bir parçanız olmaktan çıkarmak. <ı>Grup terapisi, destek hattı ve yardımlaşma...

Kurs 7 - Aradığını bulmayı ve höykürerek evin altını üstüne getirmek yerine neyi nerede bulabileceğini öğrenmek. <ı>Açık forum...

Kurs 8 - Eşine çiçek getirmek sağlığa zararlı değildir. <ı>Grafik ve ses kaydıyla açıklama...

Kurs 9 - Normal insanlar kaybolunca yolunu sorar! <ı>Gerçek yaşamdan itiraflar...

Kurs 10 - Karısı park etmeye çalışırken, yerinde sessizce oturmak genetik açıdan mümkün değil midir? <ı>Araba kullanma simülasyonu...

Kurs 11 - Hayat dersleri-Anne ve eş arasındaki temel farklar. <ı>Sınıfta canlandırma...

Kurs 12 - Nasıl ideal alışveriş arkadaşı olunur? <ı>Gevşeme egzersizleri, meditasyon ve nefes kontrol teknikleri...

Kurs 13 - Bunamayla mücadele-Doğumgünleri, yıldönümleri, diğer önemli günler. Unutunca zeytinyağ gibi üste çıkma yerine nasıl adam gibi özür dilenir? <ı>Beyin şoku ve gerekirse operasyon...

*

Sarpem Hanım ‘Kocam hepsine katılacak Serdar Bey’ diyor.

Ya Serdar Devrim? Bakalım hangi kurslar bana faideli olabilir...

Buz kalıbı... Gerekmez, konuya hâkimim zaten.

Tuvalet kâğıdı... Gerekmez, çünkü ben veya çocuklar, hiç aksatmadan biten tuvalet kâğıdının yerine yenisini koyarsak, karım nasıl iki günde bir kafamızı ş’apacak?

Klozet kapağını kaldırıp... Gerekmez, çünkü ben medeni adamım, at gibi işemem!

Kirli sepeti... Çıkardıklarımı mutlaka (hemi de renkli-beyaz diye ayıraraktana) kirliye atarım!Sofrayı kaldırmak... Evde benim işimdir zaten.

Uzaktan kumanda... TV seyretmem. Bu kurs asıl karıma lazım!

Aranan şeyleri bulmayı öğrenmek... Genellikle hatta biraz manyaklık derecesinde düzenliyimdir. Neyin nerede olduğunu iyi bilirim. Bi’tanecik eşim de düzenli olduğundan sorun çıkmaz.

Karıma çiçek getirmek... Bir kere arayı açtık maalesef. Arada ‘Öğrenciyken, her gün çiçek alırdın’ diye kafama kakılmasını, kırk yılda bir de elimde bir buketle gelecek olsam ‘Hangi dağda kurt öldü? Affettirecek bir şeyin mi var?’ esprisini artık enlgellemek için çok geç. Bu kurs bile beni kurtarmaz.

Kaybolunca yolu sormak... Hiç ihtiyacım olmaz! Mesela Anadolu yakasına her geçtiğimde, Caddebostan, Bostancı, Altıyol, Fenerbahçe... hiç fark etmez, hedefim neresi olursa olsun, kendimi her seferinde kafadan Çamlıca Tepesi’nde bulurum. Yani ben hiç kaybolmam! J

Hatun park ederken... Benim hatun ‘normal bir kadın’ gibi kötü araba kullanmaz. Genellikle tek seferde park eder. Edemeyeceği gibi ters bir yerse, arabadan iner ve direksiyonu bana bırakır.

Anne ile eş arasındaki fark... Geç bu işleri!

İdeal alışveriş arkadaşlığı... Benim garibim kendine asla bir şey almaz ki zaten. Bir elbise yahut bir ayakkabı ‘aldırmak için’ yalvarıp yakarmam, bazen bastırmam gerekir. (Kadınların ideal alışveriş arkadaşı dedikleri, ses etmeden kredi kartını uzatan, karısı iki mayo arasında beş buçuk saat tereddüt ettikten sonra, ‘Bir de Nişantaşı’na bakalım’ dediğinde ‘Peki karıcım’ diyen ve on yedi tane paketi tek seferde taşıyan ottur ooot!)

Bunamayla savaş... Çok tatlı unutur, ama daha tatlı özür dilerim!

*

Hasılı...

Yukarıdaki yazımı tekrar okudum da... vallahi ben olsam, benimle evlenirdim!

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!