Ben bir DJ avcısıyım Gecenin İnsanları

Güncelleme Tarihi:

Ben bir DJ avcısıyım Gecenin İnsanları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 00:00

Steve Hulme İbiza’nın en tanınan eğlence gruplarından Pacha’nın plak şirketinin direktörü. İşi dünyayı gezip yetenekli DJ’leri keşfetmek. Geçen hafta İstanbul’daydı

Haberin Devamı

Pacha Group olarak İbiza’da kulüpleriniz, restorantlarınız, oteliniz, tekneniz, giyim markanız, plak şirketiniz var. dergi bile çıkarıyorsunuz. Siz, İbiza’da bir çeşit eğlence tekeli falan mısınız?
- Biz İbiza’nın tarihiyiz. ‘Pacha’ adıyla ilk kulübümüzü 1967’de açtığımızda İbiza’da başka bir kulüp yoktu. Şimdi nüfus 150 bin kişi. O zamanlar 10 bin kişi ya vardı ya yoktu. Her şey sonradan Pacha’nın etrafında kuruldu.
Pacha bizim için tanıdık bir kelime. Bir hikâyesi var mı?
- Evet, bu güzel bir hikaye. Çünkü külübün ismini alması bir ev partisi sırasında ortaya atılan “paşalar gibi eğleniyorsunuz” sözünden sonra ortaya çıktı. Güzel isim değil mi?
DJ MAg bu yıl sizi yine ‘dünyanın en iyi üçüncü kulübü’ seçti. Sizce bunda ‘F.ck me I Am Famous’ tarzıo gibi partilerin ne kadar etkisi var?
- Bir kulübü kulüp yapan partileridir ve bizim gerçekten güzel parti konseptlerimiz var. ‘F.ck Me I Am Famous’ bunlardan biri. Son derece VIP ve çekici bir konsept. Buna mukabil ‘Vagabondos’ gibi underground işlerimiz de var tabii. Pacha partileri, İbiza’daki henhangi bir kulüpte eğlenmekten öte bir şey, bir insanın yeryüzünde katılabileceği en popüler partiler. Bunu biliyoruz çünkü telefonlarımız hiç susmuyor.
Diyelim ki önce restoranlarınızdan birine, oradan bir lounge’unuza, oradan da bir kulübünüze gittik. Ne kadar harcarız böyle bir ‘tüm gece program’da?
- Bu tamamen ne yapmak istediğinizle ilgili. David Guetta gibi dünyaca ünlü DJ’lerin çıktığı ön partilerimiz var, onlar ücretsiz. Kabaret Kulübü’müz süper zenginler için, çok pahalı ama onun da girişi ücretsiz. Şunu söyleyebilirim ki İstanbul, Paris ya da New York gibi şehirlerdeki kulüplerden daha pahalı değiller. Soruya gelince, tam bir yanıt veremem ama 100 Euro’dan binlerce Euro’ya kadar harcayabilirsiniz.
“İbiza gittikçe yaşlanıyor” diyenlere katılıyor musunuz? Sizce Akdeniz havzasındaki Lübnan, Antalya gibi genç rivieralar İbiza’ya alternatif olabilir mi?
- Evet; Antalya, Lübnan gibi harikulade yerler var ve dostlarıma oralara mutlaka gitmelerini tavsiye ediyorum ama İbiza’nın avantajı kolay ulaşılır olması. Yaşlandığı iddialarına gelince... 16 haftalık sezonda insanlara en iyi hizmeti verebilmek için sürekli kendisini yenileyen bir yerden söz ediyoruz. Yaz biter bitmez kalabalık yaratıcı ekipler bir sonraki yaz neler yapabileceklerine dair kafa yormaya başlıyor. Yenilenmenin altında da bu yatıyor.

Haberin Devamı

BODRUM’DA HALİKARNAS’A HAYRAN KALMIŞTIM

Haberin Devamı

İstanbul’da ne yapıyorsunuz? İlk gelişiniz mi? Nasıl buldunuz?
- Bu dördündü gelişim. İlki bundan 20 yıl önce Bodrum’a gitmek içindi. O zaman bodrum’da havaalanı yoktu. İstanbul üzerinden gidip Halikarnas’a hayran kalmıştım. Sonra da iki kez festivallerde çalmak için geldim. Eğlence hayatının radikal bir şekilde değiştiğini görüyorum. Barlar kulüpler, restoranlar inanılmazlar. Bu kez de Corona’nın DJ yarışması Movida’da jürilik yapmak için geldim. Dört bölge birincisinden birini bu gece Türkiye birincisi ilan edeceğiz ve yarışmanın Stokholm’deki uluslarası ayağında, diğer 22 birinciyle birlikte ülkenizi temsil edecek. Bu jüriliği üçüncü kez yapıyorum.
Size ‘DJ avcısı’ diyebilir miyiz?
- Düşünüyorum da evet. Beyin avcısı der gibi bana da ‘DJ avcısı’ denilebilir. Bütün dünyayı dolaşıp genç yeteneklerle buluşuyorum. Bakın şu anda kabinde çalan DJ Ukrayna’dan keşfimiz. Üç hafta önce İngilitere listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. Genç yetenekleri İbiza’ya getiriyoruz, kulüplerimizde dünya sosyetesinin önüne çıkarıyoruz. İçlerinden bir çoğuna plak yapıyoruz. Evet doğru bir tespit, ben bir DJ avcısıyım.

Haberin Devamı

GECENİN YEMEKLERİ

Akşam yemeğini istediğiniz kadar geç yiyin. Eğer sabahın dördünde, beşinde hala bir bir kulüpte dans ediyorsanız son yemeğinizin üstünden yedi-sekiz saat geçmiş demektir. Midesi kazınan müşterileri için eğlence mekanlarının sabahın köründe çıkardıkları özel yiyecekler var. İşte onlardan birkaçı

* Dolma
ABLAM
Asmalımescit (536) 594 11 39

* Kıtır mantı
LA BOOM
Kuruçeşme (212) 277 88 07

* Jumbo karides
PİYASA
Harbiye (212) 2412 85 85

* Minik pizzalar
X-LARGE
Tünel (212) 243 49 43

* Sucuk
AZTEK
Kurtuluş (212) 225 00 79

* Çorba
URBAN LOUNGE
Cihangir (212) 249 66 22

* Soya soslu tavuk
ULUS 29
Ulus (212) 358 29 29

Müze müze gezmekten illallah

* SORU: Yeni kız arkadaşım Mimar Sinan’dan. Onu çok seviyorum ama eğlence anlayışlarımız hiç uyuşmuyor. Ben alaturkayım. Oturayım Boğaz’a karşı rakı-kebap yapayım seviyorum. Ama kız arkadaşım sürekli tasarım masarım peşinde. Yok İstanbul Modern’in restoranı, yok Salt, yok Müzede Changa... Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Artık gidecek müze de kalmadı. Hem benim seveceğim hem de onun hoşuna gidecek bir yer neresi olabilir? (Ahmet)
* CEVAP: Ahmet, mektubunu okurken gülmekten öldüm. Bu kadar açık sözlü ve kendinle barışık olman ne güzel. Boğaz-kebap-rakı ve tasarımı bir araya getirebileceğiniz bir yer bilmiyorum ama Asmalımescit’teki Date ikinizin de aynı anda mutlu olabileceğiniz bir yer olabilir. Bir kere mekân Ümit Ünal’ın. Kafadan artı biiirr... Alt kat restoran bar, üst katsa designer corner. Yani farklı moda tasarımcıları burada eserlerini sergiliyor ve satıyor. Tasarımcıların biri giriyor, biri çıkıyor, bu da eder ikiii... Haftaiçi gidin. Benim yerime de ‘7 Tepe İstanbul’ kokteyli için. Yalnız dikkat içinde yedi çeşit alkol var. (212) 243 81 27.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!