Behiye Aksoy'a saygı gecesi

Güncelleme Tarihi:

Behiye Aksoya saygı gecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 00:00

Alzheimer hastalığına yakalanan Türk sanat müziği sanatçısı Behiye Aksoy için düzenlenen anma ve yardım konseri, ünlü sanatçıları bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Alzheimer hastası olan 80 yaşındaki Behiye Aksoy’un oğlu Ahmet Aksoy’un organize ettiği konser, önceki gece Maslak TıM Show Center’da gerçekleşti. Sunuculuğunu Ateş Böceği Ercan’ın yaptığı gecede Sibel Can, Mustafa Sağyaşar, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Nil Burak, Nükhet Duru ve Yaşar Özel sahneye çıktı.

Bu şarkı ona gitsin

Behiye Aksoy’u yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Sibel Can, “Bir gün beni yanına çağırıp ‘Huysuz ve Tatlı Kadın’ şarkısını seslendirmem gerektiğini söyledi, bu şarkı ona gitsin” dedi ve “Huysuz ve Tatlı Kadın”ı Aksoy’un fotoğrafına bakarak seslendirdi.

Beyazlar içinde

Göğüs dekolteli beyaz kıyafetiyle sahneye çıkan Nüket Duru, Aksoy’un kendisine “Hovarda kız” diye hitap ettiğini söyledi. Gecenin finalinde sahne alan Bülent Ersoy da Nur Yerlitaş’ın imzasını taşıyan beyaz renkteki gösterişli kıyafetiyle geceye renk kattı.

Haberin Devamı

Komutanın balkonunda fasıl

Gecenin sunuculuğunu yapan Ateş Böceği Ercan, Behiye Aksoy’la ilgili anılarını davetlilerle paylaştı: “Behiye Hanım eğlenmeyi çok severdi. Bir keresinde bütün gece içmiştim, beni uykumda boyamış! Sabah otelden çıkarken ‘Allah Allah herkes neden bana gülüyor, amma da hayranım varmış’ diye düşünmüştüm...

Bir keresinde de Ercüment Batanay’la ızmir Gazinosu programının bitiminde Behiye Hanım’ı da yanımıza alarak sahilde yürümeye başladık. O kadar içtik ki, Ercüment Ağabey’in tamburuna sarılarak ayakta duruyorduk. Behiye Hanım ise dimdik ayaktaydı. Bir bankta oturup fasıl yapmaya başladık. Bir bahriyeli asker bizi düdükle uyarınca balkona Güney Deniz Saha Komutanı çıktı. Meğer askeri bölgenin önündeki banka oturmuşuz. Komutan bizi yanına çağırıp eşiyle kahve ikram etti. Biz de fasıla balkonda devam ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!