Bebeklere mobil kuvöz yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bebeklere mobil kuvöz yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 14:20

Konya'daki Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, kuvözde tedavi gören bebeklerin taşınmasında sıkıntı yaşadıklarını, bu yüzden de ‘mobil kuvöz’ yaptıklarını söyledi.

Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, şunları söyledi:

“Kuvözde tedavi gören özellikle prematüre bebekler çok hassas. Kuvöz, gerek hastane içinde, gerekse hastane dışında bir yerden başka bir yere nakil olacak bebeklerin ısıtma- soğutma, solunum ve oksijen desteğine ihtiyacı olan bebekler için kullanılması zorunlu bir cihazdır. Bu cihazin kullanılmaması durumunda ısı kaybından dolayı oksijensiz kalınması durumunda bebeklerin yüksek oranda kaybedilmesi söz konusu olabiliyor. Bu cihazı kullanıdığımız zaman bu sorunlar ortadan kalkıyor. Bebeklerin daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde naklinin sağlanması için 11 bin TL’ye mal olan ‘mobil kuvöz’ yaptık. Bu belki de Türkiye’de ilk olacak. Artık bebeklerimiz, tıpkı bir sedye de gibi ‘Mobil Transport Kuvöz’de taşınacak.”

Başhekim Dr. Adnan Tekin, daha önce kuvözlerin, personel tarafından elde taşındığını ancak bunun bebek için büyük bir risk olduğunu, mobil kuvözle ambulansta bile bebeklerin rahatlıkla taşınabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!