Bebeğin adı Ahmet Kaan

Güncelleme Tarihi:

Bebeğin adı Ahmet Kaan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 09:06

“Merhamet” dizisinin Sermet’i Mustafa Üstündağ, baba oluyor. Ünlü oyuncunun üç yıl önce evlendiği eşi Ecem Özkaya, birkaç gün içinde bir erkek bebek dünyaya getirecek. “Oğlumuza Ahmet Kaan ismini vereceğiz” diyen Üstündağ’la hem babalık heyecanını konuştuk hem de dizide neler olup biteceğini...

Haberin Devamı

* “Merhamet”le başlayalım. Dizinin ikinci sezonundasınız. Nasıl gidiyor sette hayat?

- Çok iyi gidiyor. Sette bir sıkıntı yok. İyi bir ekibimiz var. Orkestra şefimiz Çağatay (yönetmen Çağatay Tosun) çok profesyonel bir iş yapıyor. Bütün dengeleri çok iyi kurduğu için her şey yolunda gidiyor.

* Canlandırdığınız Sermet karakteri, iyi mi, kötü mü?

- Kötülüğünü gördük mü? Herkese faydası dokunan, çalışanlarına iyi davranan biri. Sermet, etrafındakilere kötü davranan biri değil. Çünkü hayatını onlarla geçiriyor.

* Sanki bu sezon daha iyi bir insan haline geldi ama...

- Hâlâ mafya işlerine devam ediyor ama. Sermet’in işi o. Sevgisine dair bazı şeyler değişiyor sadece...

* Gizemli bir karakter Sermet...

- O yüzden eğlenceli değil mi? Her şeyi ortada olsa ne kadar ilgi çeker ki? Her şeyini bildiğiniz birini neden seyredesiniz? Şaşırtıcı bir adam Sermet. Her an her şeyi yapabilecek bir yüreğe sahip. “Ben yaptım, oldu” diyenlerden.

* Dizinin uyarlandığı “Kahperengi” romanında Sermet karakteri yok. Bu, size özel yazılmış bir rol değil mi?

- Evet Sermet, Mahinur Hanım’ın (Senarist Mahinur Ergun) yazdığı bir karakter.

* Peki karakterin romanda olmaması, sizin için bir avantaj mı, yoksa dezavantaj mı?

- Hem avantaj hem de dezavantaj. Avantaj; çünkü serbestsiniz, dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Dezavantaj; çünkü sizinki dışında bütün karakterler bir yere oturuyor. Ama işte Mahinur Hanım’ın kaleminin gücü, Çağatay’ın pırıltılı zekası, naçizane benim de aktörlüğüm birleşince, tadından yenmez bir şey oluyor.

SAPLANTILI AŞIK

* Sermet’in Narin’e olan aşkı bitmeyecek mi?

- Sermet’in saplantılı bir aşkı var. Narin’e karşı yüksek duygular besliyor. Çocukluk aşkı. Yıllarca onu sevmiş. Ama bunu kıran biri çıkıyor karşısına...

* Deniz mi?

- Evet, Deniz’le aralarında adını koyamadıkları bir aşk olacak. Şu anda ikisi de ne yapacaklarını bilmiyorlar. Biz de bekleyip göreceğiz.

* Deniz’in beraber olduğu biri vardı, hatta onunla nikâh masasına da oturdu. Ancak o sırada kaçtı. Sermet’e mi kaçtı yoksa?

- Evet, nikâhtan kaçtı ama nereye gittiğini biz de bilmiyoruz. (Gülüyor) Belki de Sermet’ten yardım isteyecek. Bu dizide herkes ondan yardım istiyor.

* Dizinin anaç karakteri Sermet o zaman...

- Bazı insanlar öyledir, herkesin yardımına koşar ama kimseden yardım istemez. Rabbim herkesi yaratırken bir meziyet vermiş. Bu da böyle bir adam, eli kolu herkese uzanıyor. Elinden geldiği kadar herkese yardım ediyor. Ama bugüne kadar kimseden yardım istememiş. Ne annesiyle babasından sevgi istemiş ne de sevdalısından karşılık beklemiş. Herkes karşılık bekleyerek bir şeyler yapar ama Sermet gibi karşılık beklemeden yapan adam çok azdır. Yaptığın zaman kahraman ve güçlü olursun.

BABALIĞA HAZIRIM

* Dizi dışında neler yapıyorsunuz şu sıralar? Kenan Ece’yle tiyatro kurmuştunuz, ilk oyununuz “Islah Evi” devam ediyor bildiğim kadarıyla...

- Evet, Çamur’dan Tiyatro’nun ilk oyunu “Islah Evi”ne devam ediyoruz. 3 Aralık’ta yeniden sahneleyeceğiz. Ama olur da benim hanım doğum yaparsa oyuna çıkamam. O an kimseyi tanımam! (Gülüyor)

* Ne zaman geliyor bebek?

- Son günlere girdik. Heyecanla bekliyoruz. O yüzden tiyatroyla çok alakadar olamıyorum.

* Cinsiyeti ne bebeğinizin?

- Erkek.

* Adını ne koyacağınıza karar verdiniz mi?

- Evet, Ahmet Kaan olacak.

* Nasıl bir his baba olmak?

- Adını henüz koyamadığım bir duygu. Yeni yaşamaya başladım ve o yüzden karşılığını bilmiyorum. “Şu duyguya benziyor” diyemem size.

* Babalığa hazır mısınız?

- Evet, hazır hissediyorum kendimi.

* Eşinizin hamilelik süreci nasıl geçti?

- Ecem’in aşerme dönemi yaz aylarına denk geldi, o yüzden çok şanslıydı, bütün meyveler vardı. Ben de bu süreçte elimden ne geliyorsa yapmaya, ona yardımcı olmaya çalıştım.

* Bunu sormak için henüz erken ama; ikinci çocuğu da düşünür müsünüz?

- Gönlümüzden geçiyor ama tabii yaşamın ne getireceğini, ne götüreceğini bilmiyoruz.

* Ecem Hanım, “Zengin Kız Fakir Oğlan”da rol alıyor. Diziye devam edecek mi?

- Birol Abi (Güven) bize bu konuda çok destek oldu. Ecem şimdi doğum izninde, bir süre oynayamayacak ama dizi devam edecek. Ecem de doğum yaptıktan sonra diziye dönecek.

ERKEK ADAM BIYIKLI OLUR

Haberin Devamı

* Bıyıklarınızı kesmeyi düşünmüyor musunuz?

- Niye, kötü mü? Erkek adam bıyıklı olur! (Gülüyor) Bıyıksız oynadığım işler de var ama ben seviyorum bıyığı. Önemli şeylerin altını çiziyoruz. (Gülüyor)

HALA MURO DİYEN VAR

Haberin Devamı

* “Kurtlar Vadisi”ndeki Muro rolüyle ünlendiniz. Merak ediyorum, hâlâ size ‘Muro’ diyen var mı?

- Var ama bu beni rahatsız etmiyor. Yıllarca Erkan Can’a da ‘Temel’ dediler. Kemal Sunal’a ‘İnek Şaban’ dediler. Ben bundan sıkıntı duymuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!