Baykal'ın aile fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Baykalın aile fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Bilim Kültür ve Yönetim Platformu'nun ilk toplantısını cuma günü, Çankaya Kültür Merkezi'nde açtı. CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformunun ilk toplantısında 58 profesör, 13 doçent, 28 ekonomist, 31 eski genel müdür, 3 emekli general ile çok sayıda sporcu, sanatçı, yazar, eski bürokrat ve emekli subaylar bir araya geldi. Toplantıda TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca da ‘‘Kuraklık ve su’’ konulu bir sunuş yaptı. Baykal, ‘‘Siyaset siyasetçilere bırakılmayacak kadar önemli bir iştir. Siyaseti kendi doğal kökleriyle yeniden buluşturarak yenileyeceğiz. Yarım hukukçu, yarım ekonomist, yarım bilim adamıyla bu iş olmaz. Tam hukukçuyu, tam bilim adamını, tam ekonomisti siyasete kazandırmak zorundayız’’ dedi.

Balet de var

Platformda ünlü balet Tan Sağtürk, Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Bozkurt Kuruç, basketbol antrenörleri Erman Kunter, Nur Gencer, Faruk Akagün, futbol hakemi Oğuz Sarvan, Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yavuz, besteci Avni Anıl, Oyun yazarı, tiyatrocu Dinçer Sümer, DPT eski Müsteşarı Ali Tigrel, eski ANAP'lılar Feridun Pehlivan, Tevfik Diker, Uğur Aksöz, Barlas Doğu ile sendika başkanları Ziya Yılmaz, Mustafa Behçeci ve Emekli Korgeneraller Muzaffer Sever ile Yaşar Müjdeci ve Emekli Amiral Cengiz Alpözü, Danıştay 1. Dairesi eski Başkanı Feridun Taşkın,TMMOB eski Başkanı Teoman Alptürk de bulunuyor.

Profesörler

Güngör Evren, Metinay İnceoğlu, Bülent Ertan, Ahmet Şahinöz, Türkel Minibaş, Alaattin Tileylioğlu, Ercan Uygur, Orhan Morgil, Mehmet Tokat, Yalçın Yüksel, Mete Tapan, Tamer Baykara, Alper Demirbaş, Suat Aykaç, Nurettin Demir, Metin Günday, Cemal Taluğ, Gülcan Eraktan, Ayşe Baysal, Türkan Merdol, Kadir Sümbüloğlu, Mustafa Kök, Yasemin Beyhan, Meziyet Arı, Hüseyin Tatlıdil, Hüsnü Erkan, Hurşit Güneş, Mehmet Tomambay, Besim Üstünel, Cevdet Erdost, Oğuz Oyan, Taner Berksoy, Erdoğan Soral, Uğur Korum, Eser Karakaş, Aziz Konukman, Doğu Nebioğlu, Ahmet Saltık, İbrahim Ceylan, Mustafa Özyurt, Hakkı Akalın, Ertuğrul Erdoğan, Niyazi Karasar, Cavit Kavcar, Hayati Asılyazıcı, Duygu Bozoğlu Sezer, Süheyl Batum, Aydın Aybay, Rona Aybay, Halil Cin, Osman Coşkunoğlu, İbrahim Akman, Ali Yazıcı, Gürol Ergin, Ziya Gökalp Mülayım, Çetin Kılıçoğlu, Rıdvan Ege, Yusuf Hatay Önen, Ahmet Naki Yücekök.

Doçentler

M. Aykaç Erginöz, Muzaffer Eryılmaz, Levent Köstem, Şükran Şahin, Ali Çağlar, Mustafa Akgül, Nazife Baykal, Bülent Gülçubuk, Zafer Cirhinlioğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!