Başrol teklifleri geliyor

Güncelleme Tarihi:

Başrol teklifleri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 01:00

Modellik yaparken her şeyi bırakıp hayallerinin peşine düşen ve SeLingerie adlı iç çamaşırı markasını kuran Selin Ortaçlı, borsacı Can Ateş ile yaşadığı aşkla adını duyurdu. Ortaçlı’nın iş dünyasındaki hedefleri büyük. Gelen başrol teklifleri de bu nedenle şimdilik beklemede...

Haberin Devamı

Öncelikle sizi biraz daha yakından tanıyalım...     

- 1986 yılında İstanbul’da doğdum. Model bir anne-babanın çocuğu olduğum için küçük yaşta yaşıma uygun markaların defile ve katalog çekimlerinde boy gösterdim. Eğitimim boyunca da modellik mesleğine devam ettim. ıtalyan Lisesi’ni bitirdikten sonra ıtalya’nın en önemli moda okullarından Marangoni ve Politecnico Üniversiteleri’nin sınavlarına girerek bu okullarda eğitim görmeye hak kazandım. Ancak o dönem çeşitli sebeplerden dolayı burada kalmaya karar verdim ve eğitimimi Yeditepe Üniversitesi ıtalyanca Sanat ve Tasarım Bölümü’nde tamamladım. 2007’de Fashion TV tarafından düzenlenen Moda Ödülleri Töreni’nde “Gelecek Vaat Eden En ıyi Bayan Model” ödülünü kazandığım gün, hayallerimi gerçekleştirmek üzere eğitimini de aldığım tasarım konusunda yolumu çizmeye karar verdim. 2009’un temmuz ayında SeLingerie adlı iç çamaşırı markamı kurdum.

Nasıl bir aileden geliyorsunuz?       

- Annemin babası Amerikalı, baba tarafım ise Giritli. ıkisi de zamanının en iyi modelleriymiş ve bu süreçte tanışıp evlenmeye karar vermişler. Babam şu anda mimarlık mesleğine devam ediyor. Annem ise 15 senedir eğitimini aldığı kişisel gelişim konularında, nefes ve ilişki terapisti olarak uzmanlaşmış durumda. Böyle bir aile içinde büyüdüğüm için kişisel gelişim konusunda sürekli ileri doğru adım atıp kendimi geliştirdim.

İRANLI ÇAMAŞIR FİRMASINA TASARIM YAPIYORUM

Projeleriniz arasında başka neler var?


- Hedefim markamı çok iyi yerlere getirmek ve iç çamaşırlarımı ayakkabı, taç, etek gibi aksesuvarlarla desteklemek. Bunun yanı sıra çeşitli firmalara koleksiyon hazırlamak istiyorum, görüşmeler devam ediyor. ıranlı bir iç çamaşırı firmasının da tasarımlarını ben yapıyorum iki aydır.

Nasıl bir hayatınız var? Nerelere gidersiniz?

- Pilatesten çok keyif alıyorum, sahilde yürüyüş yaparak kardiyomu tamamlıyorum. ışim gereği toplantılarda ve atölyede geçiyor günüm. Bebek’te oturduğum için buradaki her yer bana evim gibi geliyor. Cumartesi günleri ise yeni yerler keşfetme günü; Galata, Cihangir, Kavaklar...

GÜZELLİĞİMİN SIRRI POZİTİF DÜŞÜNMEK

Güzel biri olarak güzellik kavramıyla ilgili neler söylemek istersiniz?


- Güzellik çok göreceli bir kavram; en önemli vurucu noktasının ise kalpten ve düşüncelerden geçtiğine inanıyorum. Pozitif bir şekilde iyilik, saflık düşünen, başkalarına kötülük yapmayan, sadece kendini ve kendi hayatını nasıl daha iyi bir noktaya getirebileceğini düşünen insan güzeldir bence. Fiziğin, kalp ve düşüncelerin aynası olduğunu düşünüyorum. Fiziksel olarak güzel görünen biriyim ama insanların bana tebessümle bakmasının sebebi, içimdekilerin dışa yansıması. Hayatta kendimi geliştirmek ve ileriye götürmekten başka bir gayem olmadı. Kimseyle rekabet içine girip kendimi kıyaslamadım. Her kötülükten haberdar olup yine de iyiye inanmayı, pozitifte kalmayı seçtim. ışte güzelliğimin de bütün sırrının burada yattığını düşünüyorum. Pozitif düşünen, iyi kalpli herkes güzeldir, çünkü içleri dışlarına yansır.

Kusur bulduğunuz bir yeriniz var mı?

- Kendiyle barışık bir insanım. Zamanında şuramı beğenmem, biraz daha şöyle mi olsa diye söylenirdim ama şimdi yok. Beğendiğim ve beğenmediğim yerlerim var ama bunlar bir bütünlük içinde olduğunda “ben” olabiliyorum. Yine de biraz kayırdığım şeyler olacaksa; gözlerim, saçlarım ve ellerim.

AŞK, DÜNYADAKİ EN GÜZEL DUYGU

Aşka inanır mısın? Aşk için neler söylemek istersin?


- Aşkın dünyadaki en güzel duygulardan biri olduğunu düşünüyorum. Bunun sadece sevgiliye duyulan bir his olduğunu da düşünmüyorum. Bir sürü şeyin insanın kalbinde kelebekler uçuşturabileceğine inanıyorum. Güzel bir koku, pembe taze bir çiçek... Kalbinizde kelebekleşen her şey aşktır, aşk da hayattır, yaşamaktır.

Aşk sizi değiştirir mi?

- Aşk yüzüme kocaman bir gülücük oturtur. Bana enerji verir, içim içime sığmaz.

Can Ateş ile güzel bir arkadaşlığınız var. Bu ilişki için ne söylersiniz?

- Özel hayatımla ilgili pek bir şey söylemek istemiyorum. Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki bir seneyi aşkın süredir devam eden çok keyifli bir ilişkimiz var ve o benim en yakın arkadaşım.

BİRKAÇ PROJE VAR DEĞERLENDİRİYORUM

Bir erkekte en çok neye dikkat edersiniz?


- Yerinde saymayı sevmeyen bir insanım, bu yüzden karşımdaki erkekten de beni hep ileriye götürebilmesini isterim. ıki yakın arkadaş olup konuşabilen, birbirine karşı her zaman dürüst olan bir çiftin ise her şeyin üstesinden gelebileceğine ve işin sırrının burada yattığına inanıyorum.

Oyunculuk teklifi aldınız mı hiç?

- Birkaç başrol teklifi aldım ama o dönemlerde odak noktam çok başkaydı. şu an küçüklük hayalimi gerçekleştirdiğim için yeni hayaller kurup onları gerçekleştirmek için adım atıyorum. Televizyon ve sinema için teklifler ve projeler var; ancak şu anda görüşme aşamasında olduğu için bir şey söylemek istemiyorum.

Haberin Devamı

ISSIZ ADAYA DÜŞSEM...

Haberin Devamı

Olmazsa olmazlarınız nelerdir?

- Issız adaya düşsem onlarsız olmaz dediklerim: Müzik, pilates, arkadaşlarım, ailem, sevgilim, kağıt-kalemim ve renkler.

KALABALIK BıR AİLE İSTİYORUM

Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

- Her kadın gibi bir gün ben de evlenmek istiyorum. Ama atılan imzanın önemli olmasından dolayı değil. ıtalyan kültürüyle büyümüş biri olarak kalabalık ailelere hep imrenmişimdir. ıleride böyle bir aileye sahip olmak istiyorum; huzurlu, cıvıl cıvıl, bol sesli... Yaşadığımız ülkenin geleneklerine bağlı olmak adına bu istediğim kalabalık aileyi oluşturabilmek için bir gün o imzayı atmak istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!