Banyoda şarkı söyleyemezken müzikal şarkıcısı oldular

Güncelleme Tarihi:

Banyoda şarkı söyleyemezken müzikal şarkıcısı oldular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 00:00

Geçen cumartesi Haldun Dormen Sahnesi’nde çok özel bir gösteri vardı. 30 kişilik bir ekip, iki saate tam 22 müzikalden parçalar sığdırdı. Lüküs Hayat’tan Evita’ya her telden şarkılar söyleyip dans etti. Üstelik bu ekip, daha önce ne müzikal yapmış ne de sahneye çıkmıştı. ‘Müzikal Workshop’ öğrencileri ‘Müzikallere Selam’ gösterisindeki performanslarıyla mezun oldu

“Dört haftada bir mucize yarattık!” diye anlatıyor Haldun Dormen öğrencilerini. Feriköy Haldun Dormen Sahnesi’ndeki ‘Müzikal Workshop’a çok sayıda başvuru gelmiş: “Artık gençler arasında müthiş bir müzikal merakı var. Birçok insan görmediği yabancı müzikalleri ezbere biliyor. Ben de çok şaşırıyorum. Onlarca başvuru aldık. Fakat işi butik tutmak için ilk başvuran 30 kişiyi kabul ettik.” Katılımcılar akşam ve gündüz olarak ikiye ayrıldı. Aralarında doktorlar, mühendisler ve iktisatçıların da olduğu farklı yaş ve meslek gruplarından katılımcılar haftanın üç günü Haldun Dormen’den müzikal şarkıcılığı ve oyunculuğunu öğrendiler; piyano eşliğinde şan dersleri aldılar, tonlama ve diksiyon çalıştılar.
Ancak Dormen’in işi hiç kolay olmamış: “Müzikalleri seviyorum ama çok zorlu bir işti. Dört haftada insanları şarkı söyler hale getirmem gerekiyordu. Aralarında daha önce banyoda bile şarkı söylememiş olanlar vardı. Ben her şeyin en iyisini yapmak isterim. Bu nedenle ‘herhalde olmayacak’ dedim ama yanıldım. En çok, hep beraber yapmaları gereken hareketlerde zorlandılar. Fakat çok keyifli oldu. Birlikte çalışmaktan mutlu olduk, şu an müthiş şarkı söylüyorlar.”

EYLEM KAPLAN (33) VERGİ DANIŞMANI
Dans ve müziği birleştirdim


İTÜ İşletme mezunuyum, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda da yarı zamanlı şan eğitimi alıyorum. Tesadüfen seminerin afişini gördüm ve başvurdum. Daha önceden de müzikallere merakım vardı ama hiç yapmamıştım. Uzun zamandır hem müzisyenlik yapıyorum hem dans ediyorum ama bu ikisini ilk defa birleştirme imkanı buldum.

PINAR DERİN GENÇER (26) DOKTOR
Bunu hayat kurtarmaya tercih ediyorum


Çocukluğumdan beri tiyatroya eğilimim vardı. Şu an Beykent Üniversitesi’nde Hastane ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği’nde yüksek lisans yapıyorum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde fotoğrafçılık ve kameramanlık okuyorum. Amatör tiyatro gruplarında oynamaya devam ettim. Sahnede olmak, acil serviste hayat kurtarmaktan daha büyük heyecan veriyor. En büyük zorluğu, daha önce bir deneyimim olmadığından mikrofonsuz şarkı söylemede çektim. Sabah 5’e kadar sesimi daha güçlü kullanabilmek ve detone olmamak için çalıştım.

BERKCAN KILIÇCIOĞLU (16) ÖĞRENCİ
İlk başta gönülsüzdüm


Grubun en küçüğüyüm. İlk başta gönülsüzdüm. Ama babam bu konuda ilerlememi çok istiyordu, beni Haldun Dormen’in ismini söyleyerek ikna etti. Eskiden sesimi de çok yüksek kullanmazdım, sadece mırıldanırdım. Şimdi rahatlıkla şarkı söyleyebiliyorum.

ROKSİ YAFET, 19, ÖĞRENCİ
Tehdit edilince gayet güzel söyledim


Yeditepe Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği okuyorum. Müzikal yapmak için yaratıldığıma inanıyorum. Sahneyi çok seviyorum. Aynı anda hem dans etmek hem şarkı söylemek hem de tiyatro yapmak beni çok heyecanlandırıyor. Okulda sahnelediğimiz müzikaller dışında bir deneyimim yoktu. Son provaya kadar bir türlü doğru söyleyemedim. Sonunda, şarkımı çıkarmakla tehdit ettiklerinde oldu!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!