Bana bu cesareti Aysel Gürel verdi

Güncelleme Tarihi:

Bana bu cesareti Aysel Gürel verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 00:00

“Avrupa Yakası”ndaki Yaprak rolüyle adını duyuran Hale Caneroğlu albüm çıkardı. “İçimde Saklısın” adlı albümün çıkış şarkısı, nakaratını Aysel Gürel’in yazdığı “Mükemmelim” oldu. Caneroğlu, albüm sürecinde de en büyük desteği Gürel’den aldı: “Bana bu işi yapmamı sağlayacak cesareti Aysel verdi.”

Haberin Devamı

HALE CANEROĞLU FOTOĞRAFLARI (FOTO-GALERİ)

Şarkı söylemeyi ne zaman kafanıza koydunuz?   

- New York’ta müzik eğitimi alırken, şarkı söyleyebildiğimi de gördüm. Zaman içinde şarkı söylemeyi, şarkı söylerken de sahnede oynamayı çok sevdiğimi fark ettim.

Albüm çıkarmaya ne zaman karar verdiniz? 

- Sekiz yıl önce... Şarkıcı olmak istediğime karar verdim ve kendimi yetiştirmeye devam ettim. Çalışmalara ağabeyim Hakan’la başladık ve albümü iki senede son haline getirdik. Kendi stüdyomuz olduğu için rahatça, içimize sine sine çalıştık. Albüme yedi şarkı koyduk, sekizinci şarkı olarak “Neye Yarar” adlı cover’ı ekledik. Albümdeki tüm şarkıların sözleri bana ait. Bir tek “Mükemmelim”in nakaratında Aysel Gürel’in imzası var.

Çıkış şarkısı olarak “Mükemmelim”i belirlemenizde Aysel Gürel’in etkisi oldu mu?

- Bir gün Aysel’le muhabbet ediyorduk, bu şarkının nakarat bölümünü yazdı. Vefatından sonra şarkıyı ben tamamladım. Aysel’in benim üzerimde böyle bir emeği varken, başka şarkıyla çıkış yapmaya utandım açıkçası. Öte yandan “Mükemmelim” çok başarılı bir şarkı. Bestesi, sözleri ve özellikle nakaratı çok akılda kalıcı.

Aysel Gürel’le aranızda nasıl bir ilişki vardı?

- Birinci Aysel, insanlardan uzak duran, içinde yaşayan Aysel’di. Diğeri ise çok anaç ve felsefeciydi, öğretmen yanı vardı. Bana o yanını gösterdiği için çok şanslıyım. İlişkilerimi de, sanat dünyasını da onunla konuşurdum. Fark ettim ki o bana hep öğretmiş, beni hep eğitmiş. Bana bu işi yapmamı sağlayacak cesareti de o verdi. Bazen bir yeteneğe sahip olduğunuzu bilmezsiniz ve başka biri sizi destekleyerek o yeteneği ortaya çıkarır. Benim yeteneğimi de Atilla Özdemiroğlu ve Aysel Gürel ortaya çıkardı, bana bu kapıyı onlar açtı.

EN ÇOK İÇİME SİNENLER KENDİ YAZDIĞIM SÖZLER

Albümdeki tüm şarkı sözlerinin size ait olduğunu söylediniz. Söz yazmak kolay mı?


- Cosmopolitan’da bir yıl köşe yazdım. Yazarak duygularını ifade edebilen biriyim. Şarkı söyleyerek de kendimi ifade edebildiğimden, ikisini birleştirdim. Okulda şarkı sözü yazmanın matematiğini öğrendim. Aysel Gürel’le birlikte de müzikle birleşen matematiği öğrendim. Bir denedim, çıkan sonuç güzeldi. Sonra fark ettim ki, en çok içime sinen şarkı sözleri kendi yazdıklarım.

Bu albümden önce bir single çıkarmayacak mıydınız?

- Üç yıl kadar önce bunu düşünüyorduk. “Neye Yarar”ın single’ını çıkaracaktık. Ama elimizde çok güzel besteler vardı, bu yüzden ilk çıkışımı albümle yapmaya karar verdik.

“Neye Yarar”, 90’ların sevilen şarkısı “Ne Nanana”nın yeniden düzenlenmiş, Türkçe sözlüsü. Bu şarkının hazırlanma sürecinden bahseder misiniz biraz, nasıl yazdınız sözleri?

- “Ne Nanana”, benim sahnede söylemeyi en çok sevdiğim şarkılardan. Bir gün bu şarkıyı “Neye Yarar” diye söyledim, gerisi de geldi. Üzerinde biraz çalışınca şarkıyı tamamladım. Bu benim yazdığım ikinci şarkı sözüydü. İlki ise albüme ismini veren “İçimde Saklısın”.

Sahnelere o kadar ağırlık verdiniz ki, oyunculuğu bıraktınız sanırım...

- “Avrupa Yakası” gibi yedi sezon devam eden bir dizide yer almanın rahatlığıyla, kendimi şarkıcılıkta yetiştirdim. Diziden sonra başka teklifler geldi. Ama kendimi geri çekip, albümümü bitirmek istedim. İçime sinen bir çalışma olsun diye uğraştım. Kim sever bilemedim ama önce benim sevmem gerekiyordu. Ben de çok sevdim bu albümü. Ama oyunculuğu bırakmadım. Son olarak bir sitcom’dan teklif geldi, şimdi onu değerlendiriyorum.

Yakın zamanda konseriniz var mı?

- 26 Kasım’da Suadiye Monc Live’da sahneye çıkacağım. Yılbaşında ve sonrasında da üniversitelerde sahnede olacağım.

O POZU KAPAĞA KOYMADIM

Albüm fotoğraflarında oldukça fit görünüyorsunuz, spor mu yapıyorsunuz, yoksa fotoğraflarda photoshop mu var?

- Üç yıl boyunca çok spor yaptım, son bir yıldır daha az yapıyorum. Fotoğraflarda photoshop var ama çok az. Bu arada fotoğraflar arasında en çok kalçamın göründüğü poz sevildi ama albüm kapağında onun olmasını istemedik. Gerçi insanlar g-string modeli bikinilerle poz verirken benim bu pozlarım gayet normal ama yine de kapağa onu koymadık...

Haberin Devamı

CAZI NE SÖYLERİM NE DE DİNLERİM

Siz sahnede hep pop şarkılar söylüyorsunuz ama caz yaptığınız sanılıyor, neden?


- O “Avrupa Yakası”ndaki Yaprak karakterinin imajında vardı. Bir kere dizide şarkı söyledim, herkes caz yaptığımı sandı. Halbuki dizide de “Killing Me Softly” adlı pop şarkıyı söyledim. Özel hayatımda da cazı ne söylerim ne de dinlerim. Sanırım caz daha sofistike, batı görünümlü olduğu için benim görüntümle özdeşleştiriyorlar.

Haberin Devamı

EVLENDİM

Evlendiğiniz konuşuluyor, doğru mu bu?


- Evet, evlendim. Ama eşim bizim camiadan değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!