Bakan bakan...

Güncelleme Tarihi:

Bakan bakan...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2002 09:16

İngiliz tur operatörleri Türkiye’yi “riskli ülkeler” listesine koyup, müşterilerine alternatif seyahatler önermeye başladı bile. Allah’tan Turizm Bakanı’nın ve Londra’daki Turizm Müşavirliği’nin görevini yapan Türk gazeteciler var da...

Tony Blair, George Bush’la birlik olmuş, bizi Irak savaşına sokmak için, ikna ve şantaj dahil, her yolu deniyor.

Zaten biri Türkiye’den “NATO’nun doğu kanadının bel kemiği, Batı ülkelerinin bölgedeki en güvenilir müttefiki...” diye bahsediyorsa, bilin ki bizi ... keleğe getiriyorlar.

Hani bir laf vardır “Cömert derler maldan ederler, cesur derler candan ederler” diye. Yine üçün kesirini alacağımız ortada.

Bir yandan “merak etmeyin, zararlı çıkmanıza izin vermeyiz” diyorlar, bir yandan da arkadan bıçaklıyorlar. İngiliz usulü...

İngiliz tur operatörleri, olası Irak savaşı sebebiyle, KKTC ve Türkiye’yi “riskli bölge” ilan etmiş bile.

İngiltere’nin en büyük tur operatörü Thomas Cook, Türkiye turlarında indirim yapmış, rezervasyonları kısmış ve, en kötüsü, Türkiye yerine alternatif ülkeler önermeye başlamış.

Geçen sene 1 milyon İngiliz’i ağırlayan Türk turizmi için büyük bir darbe.

Peki bu ikiyüzlü politikaya ilk itiraz kimden geldi?

Türkiye’den değil tabii ki, İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA) Başkanı Stephen Bath’dan... Bath, Başbakan Tony Blair’in Türkiye ve Kıbrıs’ı Irak’ın füze menzilinde göstermesinin turizm sektörünü gereksiz yere heyecanlandırdığını vurgulayarak, tur operatörlerinin Türkiye ve Kıbrıs’ı “Riskli Ülke” ilan etmelerine karşı çıktı...

Hürriyet’in Londra muhabirlerinden arkadaşım Faruk Eskioğlu (bu konudaki görüşlerini Yalçın Bayer de,turizmgazetesi.com da yazdı zaten) durumu Turizm Bakanlığı’na iletti.

İngiliz tur operatörlerinin Türkiye’yi “riskli ülkeler” listesine aldığını bu sayede (!) öğrenen Bakan Mustafa Taşar topu derhal Dışişleri Bakanlığı’na attı. Halbuki Londra’da bir Turizm Müşavirliği var.

Medyayı eleştirmek kolay, bakanın ve turizm müşavirinin işini gazeteciler yapınca, alkış yok mu?

Not : Sahi, Çin’den iki milyon turist getireceğine söz veren – ve Boğazlar’dan o son derece tehlikeli savaş gemisi hurdasının geçmesine izin koparan – Turizm Bakanı, Mustafa Taşar mıydı? Yılın ilk on ayında 20 bin kadar Çinli gelmiş, kaldı 1.980.000 !
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!