Bahanesini bulan koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Bahanesini bulan koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2007 00:00

Her fırsatta "Artık spora başlayacağım! Hiç değilse yürüyüş veya koşu yapacağım" deyip, sonra da türlü sebepler uydurup bunu erteliyor musunuz? Nike’ın pazar koşuları devam ediyor. Özel antrenör denetiminde gerçekleşen koşulara katılabilmek için yapmanız gereken tek şey var: Bir bahane bulmak! Koşuya katılmak isteyen herkes, neden koştuğunu kendisine verilen tişörtlere yazıyor. Ortaya hem çok yaratıcı, hem çok eğlenceli bahaneler çıkıyor. Kimi kaynanasından kaçmak, kimi göbeğini eritmek, kimi de otobüse yetişmek için koşuyor.

Nike, 2006 yılında başlattığı pazar koşularını düzenlemeye bu yıl da devam ediyor. Genç yaşlı herkese açık olan koşunun amacı, sporseverleri bir araya getirmek ve günlük koşuşturmacalar içinde spora vakit bulamayanlara bir fırsat yaratmak. Milli atletler, koşu koçları ve sağlık danışmanlarının hazır bulunduğu koşular, her pazar günü saat 07.00 - 11.00 arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’da gerçekleşiyor.

Bu sezonun koşuları 30 Eylül’de başladı ve bugüne kadar 3 bin kişi katıldı. Etkinliğin önemli özelliklerinden biri, uzmanların size özel bir antrenman programı hazırlaması. Böylece hem herkes kendi vücut ve yaş yapısına uygun şekilde koşuyor, hem de düzenli bir gelişim ve performans artışı sağlanıyor. Katılımcılar, kendilerine verilen defterlere her hafta ne kadar mesafe kat ettiklerini ve koşma sürelerini not düşüyor. Önceki sene de etkinliğe gelenler, kendi ölçüm ve kontrollerini kendi yapmaya başlıyor. Koşmak yerine sadece yürüyüş yapmak da mümkün.

Bütün bu imkándan faydalanmanın ise tek bir koşulu var: Neden koştuğunuzu açıklamak. Yani koşmanıza bir bahane bulmak. İlk kez bu sene gerçekleşen bu uygulamanın amacı, spora biraz daha eğlence katmak. Koşuya başlamadan önce "Koşuyorum çünkü..." cümlesinin sonunu istediğiniz gibi getiriyorsunuz ve bulduğunuz bahaneyi, size verilen tişörtün göğsündeki beyaz alana yazıyorsunuz. Bahane aslında çoğunlukla aklınıza gelen ilk şey ve dünyanın en matıklı sebebi olmak zorunda değil. Katılımcılar bugüne kadar birbirinden ilginç bahaneler buldu. Bunlar koşudan sonra, www.runturkey.com adresinde yayınlanıyor.

KOŞULARIN BAŞLAMA NOKTALARI

Nike pazar koşuları İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam on güzergáhta gerçekleşiyor. Koşuların başlama noktaları şöyle:

İSTANBUL: Maltepe Sahil Yolu Kavşağı, Caddebostan Migros Otoparkı arkası, Bebek Parkı - iskele önü, Selamiçeşme Özgürlük Parkı - Kuzey Kapısı, Belgrad Ormanı - Neşet Suyu Parkuru, Yeşilköy - Marina Florya Sahil Çıkışı, Yeniköy Sahil Yolu Kavşağı.

ANKARA: Anıttepe Koşu Parkuru

İZMİR: Güzelyalı Vapur İskelesi - Asmalı Köprü’nün yanı, Karşıyaka’da Mavişehir-Bostanlı; Bostanlı Sahil Yolu başlangıcı

KARIMDAN KAÇIYORUM

Koşuya katılanların neden koştuklarına dair 2 bin 500’e yakın bahanenin yer aldığı sitede yer alan dikkat çekici ve matrak bahaneler arasında şunlar var:

Karımdan kaçıyorum

Hızlı yaşamalıyım

Aşık olmak istiyorum

Beşiktaş’ımın maçına yetişeceğim

Koşabilitem mevcut

Mirkelam’a özeniyorum

Öndekine yetişmek için

Otobüse yetişemiyorum

Kendimi seviyorum

Yürümeyi sevmiyorum

Can sıkıntısı

Onu bulduğumda, peşinden koşarken kaybetmemek için

Koşuyorum, halı sahada coşuyorum

Bu hayata yürüyerek yetişemiyorum

Fena kovalıyorlar

Göbek

Şişkoyum :)

Paramız yok ki minibüse binecek

Arkamda ayı olabilir

Mahalle bakkalı, manavı ve kasap peşimde

Kaçan kovalanır

Kilo almak istiyorum

Suçluyu kaçırmamam lazım
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!