Bağımsız sinemaya hayat öpücüğü

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız sinemaya hayat öpücüğü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 00:27

Seyirci ile bağımsız filmler arasındaki engeli kaldıracak bir çıkar yol bulundu: ‘Başka Sinema’. Gösterim şansı bulamayan ödüllü filmlerin artık özel salonları olacak.

Haberin Devamı

BAĞIMSIZ film dağıtım şirketi M3 Film, Kariyo&Ababay Vakfı ile işbirliği içinde, ‘Başka Sinema’ adlı bir projeyi hayata geçiriyor. Böylece Türkiye’deki sinemaseverler de uluslararası festivallerden kucak dolusu ödüllerle dönen, yahut eleştirmenlerce çok beğenilen bağımsız yerli ve yabancı filmleri izleyebilecekler. Çok sayıda izleyiciye ulaşmayacakları düşünüldüğü için bazı büyük sinema salonu ağlarında gösterilmeyen ya da vizyon süresi yalnızca bir haftayla sınırlı tutulan sanat filmleri için artık özel salonlar olacak. İstanbul’daki Beyoğlu Beyoğlu, Altunizade Capitol, Kadıköy Rexx ve Ankara Büyülü Fener Kızılay sinemalarının salonları bir nevi kurtarılmış bölgeye dönüştürülüyor. Yıl boyunca sanat filmlerinin gösterileceği Başka Sinema salonları, 1 Kasım’dan itibaren ilk seyircilerini ağırlamaya başlayacak. Bir aylık gösterim programı önceden açıklanan salonlarda, isterseniz bir günde üç film birden izleyebilecek, gösterim ardından gerçekleşecek buluşmalarda, izlediğiniz film hakkında merak ettiklerinizi film ekibine sorabileceksiniz.

Haberin Devamı

Başka Sinema’nın kasım ayı gösterim programı Onur Ünlü’nün ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filmi ile başlıyor. Ali Atay ve Demet Evgar’ın başrollerini paylaştığı film, 1 Kasım’da izlenebilir. Aynı tarihte gösterime girecek, ‘Mavi En Sıcak Renktir’ Altın Palmiye kazanmıştı. Film, 8 Kasım’da gösterime giriyor. Aslı Özge’nin yazıp yönettiği ‘Hayat Boyu’ 15 Kasım’dan itibaren izlenebilir. Moira Buffini’nin ‘A Vampire Story’ oyunundan uyarlanan, Oscar ödüllü yönetmen Neil Jordan imzalı ‘Byzantium/ Bir Vampir Hikâyesi’ ise 29 Kasım’da Başka Sinema salonlarında. www.baskasinema.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!