Bağ-lar Dünya Dans Günü'nde

Güncelleme Tarihi:

Bağ-lar Dünya Dans Gününde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 13:20

Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı- TOBAV- İstanbul Şubesinin yapımcılığında , İstanbul Dans Projesi “ “Bağ-lar” 29 Nisan 2008 Dünya Dans Gününde perde açıyor.

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi sanatçıları  Sibel Kasapoğlu, Haldun Yedican, Erdal Uğurlu, Ebru Cansız, ve Alpaslan Karaduman’ ın koreografilerini yaptığı eserlerden oluşan gösteriler zincirinin ilk gösterimi Bursa- Nilüfer Belediyesinin ev sahipliğinde   Uğur Mumcu sahnesinde  gerçekleşecek.

 “Bağlar” daha sonra  5,19,26 mayıs 2008 tarihlerinde  İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi’nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Projede 5 koreograf sosyal bağlamda “bağ”, “bağlı”, “bağımsız” ve “bağımlı” olgularını  koreografilerinin temaları olarak kullanıyorlar.

Erdal Uğurlu ve Ebru Cansız’ ın  birlikte koreografisini yaptıkları  gösterinin ilk performansı  olan “Bağ”,  Sheakespeare’in  Romeo Jülyet eserinden yola çıkılarak üretilmiş. . Diyalog, eserin aynı zamanda şiirsel müziğini oluşturuyor. ” İlişki mezarda başlar.. Aralarındaki Bağ yalnızca aşk mı, yoksa bağlanma tutkusu muydu? “

Haberin Devamı

Sibel Kasapoğlunun   koreografisi ile oluşan “Bağlı” töre ile ilgili, bu çalışmada dört kadının bir erkeğe bağlanmasına izin veren  sosyal çarpıklık  çağdaş dans formunda   irdeleniyor....

Haldun Yedican “Bağımsız” adlı çalışmasında  globalizm olgusuna  “Sokaklardayız ve arkadaşız, yakınız ama farklıyız, beklerken otobüsü, metroyu, taksiyi; hepimiz eşitiz “diyerek yaklaşıyor.

Alpaslan Karaduman koreografisi “Bağımlı” da , küresel denilen ama hegemonyacı olan, süratli ve dikkatsiz yapılandırılmış bir  mühendislik ürünü olarak nitelendirdiği  çağımızın  sosyo-ekonomik sistemindeki çarpıklıkları ve   fertlerin sosyal- kültürel bağımlılıklarını sorguluyor. 

Projede; Alpaslan Karaduman, Erdal Uğurlu,Sibel Kasapoğlu ,Haldun Yedican Aytül Hasaltun , Su Güneş Mıhladız, İlyas Akbulut, Oğuz Turgutgenç,Ebru Cansız,Senem Oluz,Çağrı Çekiç, Gözde Okur  ve Tülay Yalçınkaya  dansçı olarak  yer alıyorlar..

 Uzun ve sürekliliği olan ve 2010 yılına dek sürdürülmesi planlanan dans projelerinin ilki olan “Bağ-lar”  Nilüfer Belediyesi,Denizbank ve Dans Buluşma İstanbul atölyesinin katkılarıyla hazırlandı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!