Bach, Before and After

Güncelleme Tarihi:

Bach, Before and After
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 15:21

Hem dünyaca ünlü katılımcıları hem de atmosferinin benzersiz rengini veren müdavimleri sayesinde İstanbul’un en renkli tematik etkinliği haline gelen “Bach Günleri” artık tüm sezona yayılacak.

Haberin Devamı

Yine Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından düzenlenecek ve her ay iki konserle müzikseverleri ağırlayacak olan “Bach, Before and After”, Bach’ı, öncesi ve sonrasına ait repertuvarla birlikte sunacak.

Aralıktan Mayısa değin sürecek “Bach, Before and After”, olağan akşam konserlerinin yanı sıra, efsanevi piyanist Vladimir Horowitz’e atfen Horowitz Saati konserlerini de içerecek. Horowitz, konser kariyerine 12 yıllık bir ara vermiş, ardından sadece Pazar günleri saat 16.00’da verdiği konserlerle sahnelere geri dönmüştü. Gün ve saat konusundaki bu titizliğini şöyle açıklıyordu Horowitz: “Büyük şehirlerde seyirciler bütün gün çalıştıktan sonra bitkin düşerler. Kocalar, New-York, Chicago, Los Angeles gibi büyük şehirlerin berbat trafiğinde saat altıdan sonra eve gelebilirler. Konser sekizde başlayacaktır, karıları onları kapıya iteklerler: ‘Haydi konsere, haydi, saat altı buçuk, yedi oldu.’ Sonunda bitkin, tükenmiş gelirler konsere ve uyurlar.”

Haberin Devamı

Horowitz’in mizahını ve tercihini esin kaynağı edinen “Bach, Before and After”, aylık konserlerinden birini şehrin yorgun çalışanlarına ayırarak bir yenilik başlatacak.

Aralık ayının konser programında kemancı Laura Vikman ve çellist Aleksander Rudin yer almakta. St Antuan Kilisesinde düzenlenecek ilk konserde Vikman Bach’ın sonat ve partitalarını seslendirecek, Rudin’in programında ise Bach’ın solo suitleri ve bazı sürpriz eserler bulunmakta. İkinci konser ise bir Horowitz Saati konseri olacak ve Pera Palace Hotel, Grand Pera Salonunda düzenlecek. Rudin’in piyano da çalacağı bu konserde izleyicilere müziğin yanı sıra sıcak şarap da ikram edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!