“Babylon” Dergi No:6 Raflarda

Güncelleme Tarihi:

“Babylon” Dergi No:6 Raflarda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 13:54

Müzik çok, zaman kısa… Babylon’un müzik ve yaşam kültür dergisi 'Babylon Dergi No:6' aralık sayısı çıktı.

Haberin Devamı

Müzik çok, zaman kısa… Bu sayının özetini, sayfa 108’teki Hi-find köşesi yapsın mı? Yapsın. Siz, müzikseverden odyofile müzik dinleme tavsiyeleri alırken, koca bir yıl daha bitsin. Oldu mu şimdi?

Señor Coconut son zamanlarda en çok zamana ihtiyacı olduğunu söylüyor (bkz. sayfa 24). Seu Jorge, zamanı geri getirip çocukluğuna dönmek istiyor. (bkz. sayfa 120) Ama işte, bir yıl daha geçip gidiyor. Zaman gerçekten kısa. Müzik, uzun mevzu…

Bir müsait olduğunuzda, sayfa 72’deki “2010 Ganimetleri” başlıklı yazıyı okuyun. Gorillaz’dan Groove Armada’ya, geride bıraktığımız yılın kulağa ve ruha iyi gelen albümlerini bir de buradan dinleyin. Söz ve müzikler onlardan, değerlendirmesi bizden. Biz derken, bir grup müzik tutkunu insan…

/images/100/0x0/55eb2e97f018fbb8f8b0a712

Haberin Devamı

Kasım ayının ilk haftasında Babylon’da iki gece üst üste verdiği konserlerle de ispatlandığı üzere, everybody loves Seu Jorge! Yakından tanısanız daha da seversiniz. Hazır yakalamışken kendisini bir güzel sorgu suale çektik. Bu arada, Seu Jorge’yi Babylon’a her zaman bekleriz.

Firewater kurucu üyesi Tod Ashley, ayıptır söylemesi, bu sayıda biraz rol çalıyor. Brooklyn’den Doğu’ya çıktığı yolculuğa bir süredir İstanbul’da mola veren müzisyen, bir köşede müziğini anlatıyor, bir başka köşede başını çektiği iKedi projesiyle bu kez kukla tasarımcısı Roger Titley’nin röportajında karşımıza çıkıyor. Sahi, Tod Ashley tüm bunlara ayıracak zamanı nereden buluyor?

Kongolu müzisyen, yazar ve şair Enzo Ikah, zor zamanları pozitif düşünce ve müziğin gücü ile aştığını söylüyor. İstanbul’da bir mülteciden, tüm dünyaya barış ve sevgi tarifleri için istikamet sayfa 92.

Monty Python: Almost The Truth belgesi ile zamana meydan okuyan espriler yeniden gündeme geliyor. Deniz Cuylan sayfa 101’te bir Python hayranı olarak sıkı not tutuyor.

Ve şubat ayında bize sirk yolu gözüküyor. Ama bu, küçükken gittiğimiz sirklerden biraz farklı. Zira Cirque du Soleil, ip cambazlığını sokak sanatları, modern dans ve müzikle buluşturup, bambaşka bir yere taşıyor. Kanada’dan Türkiye’ye… Bu muhteşem gösteriyi izlemeden önce, Melikşah Altuntaş’ın sayfa 52’teki yazısı size rehber olacak.

Haberin Devamı

Rehberlik hizmetlerimiz Helsinki ve Londra’nın ünlü caz kulübü Ronnie Scott’s’a yaptığımız ziyaretlerle devam ediyor. Bu arada İstanbul’a da Murat Germen’in kadrajından bakıyoruz.

Zaman kısa, müzik çok…
Her ikisinin de tadını çıkarttığınız, güzel bir yıl olsun. Gerçekten.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!