Babıali'nin ünlü berberine son görev

Güncelleme Tarihi:

Babıalinin ünlü berberine son görev
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2002 01:37

Önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu 59 yaşında yaşama veda eden Hürriyet Gazetesi’nin emektar erkek kuaförü Rıdvan Karaoğlu’nu dün son yolculuğuna uğurladık.

Karaoğlu, Fatih Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında, Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Karaoğlu’nun cenaze törenine ailesi, Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürleri Tufan Türenç, Erol Türegün, Hürriyet çalışanları ve yakınları katıldı.

Hürriyet’te herkesin çok sevip ‘ağabey’ diye hitap ettiği Rıdvan Karaoğlu, apansız aramızdan ayrıldı. Her gün sabah erkenden işine koşan, gazeteden ayrılanların bile zaman zaman gelerek tıraş oldukları Rıdvan Ağabey’in önceki gün beyin kanaması geçirdiği haberi, tüm Hürriyet çalışanlarını sarstı. Rıdvan Ağabey, SSK Vakıf Gureba Hastanesi’ne kaldırıldı. Ve sonra o acı ölüm haberi geldi. Babıali’de herkesin tanıdığı, ünlülerin kuaförü Rıdvan Karaoğlu, yaşama veda etti. 1943 yılında Rize’de doğan Rıdvan Karaoğlu, Divan Oteli’nde çalışırken 1974 yılında Hürriyet’e geçmişti. Rıdvan Karaoğlu’nun müşterileri arasında, Babıali’nin tanınmış isimlerinden Erol Simavi, Çetin Emeç, Ertuğrul Özkök ve Doğan Hızlan da vardı. Karaoğlu, evli ve 2’si erkek 3 çocuk babasıydı.

CENAZEDE HÜZÜN

Rıdvan Karaoğlu
’nun Fatih Camii’ndeki cenaze töreninde büyük hüzün yaşandı. Hürriyet çalışanları, çok sevdikleri Rıdvan Ağabeyi, göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı. Onun öldüğüne inanamayan sevenleri ve arkadaşları, büyük üzüntü yaşadılar.

USTA ANLATTI

Rıdvan Karaoğlu
, 1968 yılında Divan Oteli’nde Kemal Kamburoğlu’nun kalfası olarak çalışmaya başlamıştı. Cenazeye katılan ve büyük üzüntü yaşayan eski ustası, Bab-ı Áli’nin ünlülerini tıraş eden Rıdvan Karaoğlu’nu şu sözlerle anlattı:

‘1968 yılında beraber çalışmaya başladık. Birçok ünlü bizi tercih ediyordu. Hürriyet Gazetesi’nin o zamanki sahibi Erol Simavi de müşterilerimiz arasındaydı. Rıdvan’ın yaptığı saç ve sakal tıraşını çok beğeniyordu. Neredeyse her gün geliyordu, şakalaşıyorduk. Rıdvan, işinin ehliydi. 1974 yılında Erol Simavi, Rıdvan’a Hürriyet’te çalışmasını teklif etti. Bu tarihten itibaren Rıdvan, Babıali’nin ünlülerinin berberi oldu.’


80’li yıllarda Rausch

Babıali’nin ünlü isimlerini tıraş eden Rıdvan ağabeyin fotoğraf albümünde, spor dünyasından, magazine kadar bir çok isim var. 1980-1982 yılları arasında Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü’nü yapan Friedel Rausch da onun tıraş ettikleri arasındaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!