Babet modası evlere de sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Babet modası evlere de sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2008 00:00

Tek bir terlikle idare edilen günler geride kaldı. Ev giyimi kavramı ve bu alanda hizmet veren markalar yayıldıkça, evde giyilen terliklerin çeşidi arttı. Hatta artık terliğin de bir modası var diyebiliriz. Polaris Yönetim Kurulu Başk. Yard. İsmail Güvel, "Görüntü önceki yıllara göre çok daha fazla önem kazandı. Son dönemde babetler dikkat çekiyor. Ev babetleri ayakları sıcak tutmanın yanı sıra en az sokak babetleri kadar şık ve çekici tasarlanıyor" diyor.

Hemen hemen her markanın koleksiyonunda babet var. Babetlerden sonra en popüler ikinci model bot terlikler. Bulabileceğiniz adresleri ve fiyatları araştırdık.

Dolgu topuk ağırlıkta

Bu yılın Gezer modellerinde parlak, rugan ve işlemeli terlikler ön planda. Dolgu topuk ağırlıkta. Günlük kullanım için geniş tabanlar, balkon, bahçe, banyo gibi ıslak zeminlerde kullanmak için kaymayan tabanlar tercih ediliyor. Terliklerde klasiklerin yanı sıra canlı renkler göze çarpıyor. Taşlı, metal tokalı terlikler de bulabilirsiniz. Fiyatlar 5-15 YTL arasında.

Ortopedik taban kullanılıyor

Peacocks’ta hem bot hem de babet formunda ev terlikleri bulabilirsiniz. Ortopedik ve anatomik tabana önem veren Peacocks, modellerini ayak sağlığına uygun olarak üretiyor. Özellikle içi tüylü, kalın babet modeller çok tutuluyor. Kırmızı, pembe, krem ve mavi renkleri var. Fiyatlar 12-16 YTL arasında.
/images/100/0x0/55eb115af018fbb8f8a8f0c7

Satenler çok satıyor

Bambi’de bu sene genellikle ayakkabı havasındaki terlikler ilgi görüyor. Kadife babetler sezonun yenilikleri arasında. Üzerleri taşlı ve pullarla işlenmiş. Renkli, deri bantlı veya tokalı modeller de bulunuyor. Siyah, kırmızı, mürdüm ve gri ön planda. Babette en çok saten, taşlı ve fiyonklu modeller tercih ediliyor. Fiyatlar 59-89 YTL arasında.

Horlayan pofuduklar

Twigy’nin yeni sezon koleksiyonunda rengarenk ev babetleri bulunuyor. Parfüm kokulu terlikler de var. Tabanlarında kullanılan plastik malzeme hoş kokular yayıyor. Twigy Taraftar serisinde sarı-lacivert şeritli, üzerinde Roberto Carlos yazan Fenerbahçeli ev kramponu büyük ilgi görüyor. Pofuduk terlik kategorisinde ön plana çıkan yenilik, sesli ve ışıklı terlikler. Ördek, tavuk gibi hayvan sesleri çıkaran, horlayan modeller var. Bunlar 35-37 YTL’ye satılıyor. Ev kramponları ve ev babetleri 29.90, parfüm kokulu terlikler 33 YTL.

Canlı renkleri seviyorsanız

Muya, terliklerde anatomik taban kullanıyor. Ortopedik ve ayak sağlığına uygun. Özellikle ince tabanlı ev babetleri çok tutuluyor. Babetlerde pembe, fuşya gibi canlı renkler göze çarpıyor. Kadın terliklerinde bantların üzerinde taşlar, eskitme tahtalar, baskılı çiçekler ön planda. Muya’nın parmak arası terlikleri de çok satan modeller arasında. Fiyatlar 15-25 YTL arasında değişiyor.

Sıcak tutuyor kaymıyor

Accessorize’da içi pamuklu, canlı renklerde ev babetleri çok popüler. Babetlerin altında kaymayı önleyici lastikler bulunuyor. Bazı modellerde kurdele kullanılıyor. En çok içi yünlü bot terlikler satılıyor. Önü kapalı, içi elyaflı, nakışlı, boncuklu ve işlemeli terlikler de beğeniliyor. Renklerde mor ve pembe ön planda. Fiyatları 28-57.50 YTL arasında değişiyor.

Isıya ve suya dayanıklı

Ayak sağlığını ve rahatlığını ön planda tutan bir diğer marka Polaris. Ayağın beş önemli noktasına anatomik destek veren beş nokta tabanlı tasarımlar ısıya ve suya dayanıklı, teri emen, antibakteriyel modeller var. Alçak veya yüksek tabanlı terlik ve babetler bulabilirsiniz. Rengárenk saten ve taşlarla süslenmiş kumaşlar kullanılıyor. Taşlı ve işlemeli terlikler ile etnik desenli modeller en çok ilgi görenler arasında. Sezonun en çok çalışılan renkleri ise kırmızı, lame, dore, bej ve kahve tonları. Terliklerin fiyatı 9.90-29.90 YTL arasında.

Pijamaya göre terlik

Fransız markası Etam, bu sene koleksiyondaki pijama ve geceliklerin desenine uygun havludan terlikler tasarladı. Terliklerin en önemli özelliği ayağınızı terletmiyor olması. Özellikle küçük boncuk işlemeleri ve çiçek desenleri göz dolduruyor. Babetlerde renk ve desen seçeneği fazla ama pembe, siyah, mercan ve beyaz ön planda. Ev kullanımı için hazırlanmış parmak arası modeller de var. Fiyatlar 7-34 YTL arasında değişiyor.

Rahatlık arayana

La Senza’nın terlik modelleri hareket rahatlığı düşünülerek tasarlanmış. Ortopedik ve ayak sağlığına uygun tabanlar kullanılıyor. Bootie denilen terlik botlar en çok tercih edilen modeller arasında. Ayağın hareketini kolaylaştırıyor ve ayaktan çıkmıyor. Dışarıda da giyebilirsiniz. Pijama, gecelik ve sabahlıklara uygun modelleri var. Terlikler 39, terlik botlar 49 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!