Aylaklığa Övgü'nün yazarı kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Aylaklığa Övgünün yazarı kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 14:06

İzleyicilerinin ilgiyle takip ettiği bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster ‘de “Aylaklığa Övgü kitabının yazarı kimdir” sorusu soruldu. Peki Aylaklığa Övgü kitabının yazarı kimdir? İşte Selçuk Yöntem’in yarışmacıya yönelttiği o sorunun cevabı…

Haberin Devamı

Ekranların sevilen yarışma programlarından olan “Kim Milyoner Olmak İster”de yine izleyenlerin ilgisini çeken bir soru soruldu. 12 Haziran akşamı yayınlanan yarışmada sorulan ‘Aylaklığa Övgü’ adlı kitabın yazarı kimdir? sorusunun cevabı Bertrand Russell’di.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Aylaklığa Övgü adlı kitabın konusu nedir?

Aylaklığa Övgü kitabı; toplumsal sorunların, siyasal çatışmalar arasında gözden kaçabilecek yanları üzerinde duran denemeleri içine almaktadır. Bu kitap özellikle, düşünce alanında aşırı derecede örgütlenme ve eylem alanında aşırı gayretkeşliğin tehlikesine parmak basmaktadır. Bu kitap benim Faşizmle de, Komünizmle de neden aynı görüşte olmadığımı ve her ikisinin ortak yanından nerede ayrıldığımı açıklıyor. Denemeler, bilginin öneminin sadece bilginin doğrudan doğruya uygulama alanındaki yararlılığından ileri gelmeyip, aynı zamanda onun insan kafasında geniş ve derin bir düşünce alışkanlığı kazandırmasında da bulunduğu tezini ileri sürüyor; bu esastan bakıldığında, zamanımızda “yararsız” etiketi yapıştırılan birçok bilgide yarar bulunabilir. Bu kitapta, mimarlığın çeşitli toplumsal sorunlarla, özellikle küçük çocukların iyiliği ve kadınların durumu sorunuyla ilişkisi üzerine bir tartışma yer alıyor.

Aylaklığa Övgünün yazarı kimdir


BERTRAND RUSSELL KİMDİR?


18 Mayıs 1872 tarihinde dünyaya gelmiş Britanyalı filozof, matematikçi, tarihçi, toplumsal eleştirmendir.Hayatının çeşitli dönemlerinde kendisini liberal, sosyalist ve barışsever olarak tanıtmış ayrıca hiçbirine derinden bağlı olmadığını itiraf etmiştir. Monmouthshire'de İngiltere’nin önde gelen aristokrat ailelerinden birinin ferdi olarak dünyaya gelmiştir.
Russell 1900'lerin başında İngilizlerin “idealizme karşı isyanı”na öncülük etmiştir. Gottlob Frege ve Ludwig Wittgenstein ile birlikte analitlik felsefenin kurucusu kabul edilir. A. N. Whitehead ile birlikte Principia Mathematica adlı kitabı yayınlamıştır. Felsefi denemesi ''On Denoting''(İfade Üzerine) adlı eseri felsefinin paradigması olarak kabul görür. Aynı zamanda geniş bir çevrece 20. Yüzyılın önde gelen mantıkçılarından biri olarak kabul görür. Çalışmaları mantık, matematik, dilbilim, bilgisayar teknolojisi ve filozofiyi, özelliklede dil felsefesi, epistemoloji ve metafiziği önemli ölçüde etkilemiştir.
Russell önde gelen savaş karşıtlarındandır. Serbest ticareti ve emperyalizm karşıtlığını desteklemiştir ve barışsever tutumundan dolayı Birinci Dünya Savaşı sırasında hapishanede yatmıştır. Daha sonra Adolf Hitler’e karşı kampanyalar düzenlemiş, Stalinci totalitarizmi eleştirmiş, Vietnam Savaşı’ındaki tutumu nedeniyle Amerikan hükümetini suçlamıştır. Aynı zamanda nükleer silahsızlanmanın dobra savunucularındandır. Son eylemlerinden bir tanesi İsrail’in Orta Doğu’daki ülkelere karşı izlediği tutumu eleştirdiği bir bildiri yayınlamasıdır.

Haberin Devamı

İnsan Haklarını ve düşünce özgürlüğünü savunduğu yazıları dolayısıyla 1950 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştür.

BAKMADAN GEÇME!