Aydın Doğan Ödülü ressam Varınca'ya

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Ödülü ressam Varıncaya
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 11:46

2006 yılında resim alanında verilmesi kararlaştırılan Aydın Doğan Ödülü’nü Ressam Adnan Varınca kazandı. Aydın Doğan Vakfı’ndan yapılan açıklamada, resim alanını gündeme getirmek, gelişim çizgisini izlemek ve gelecek kuşakları özendirmek amacıyla bu yıl resim dalına verilmesi kararlaştırılan ödülü Ressam Adnan Varınca’nın kazandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Burhan Doğançay, Ferit Edgü, Neş’e Erdok, Doğan Hızlan’ın da aralarında bulunduğu Seçici Kurul, Prof.Dr. Ressam Adnan Çoker’in başkanlığında toplanarak, "sanatının başından bu yana izlediği inançlı ve kararlı, aynı zamanda çağdaşlık ölçütlerine açık sanaçı tutumu, pentür değerlerine öncelik veren dikkat çekici eğilimi" nedeniyle Adnan Varınca’yı ödüle layık gördü.

Varınca, 18 Mart Salı akşamı 19.30’da Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

1918’de İstanbul’da doğan Adnan Varınca,  İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde Leopold Levy ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyelerinde eğitimini sürdürdü. Bir dönem resim öğretmenliği yapan Varınca, resim çalışmalarına 20 yıl kadar Paris’te devam etti. Birçok kişisel ve karma sergi açan Varınca, 1980 yılında ise Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü’nü Turan Erol ile paylaşmıştı.

AYDIN DOĞAN ÖDÜLLERİ TARİHÇESİ

Dokuz yıldır kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi her yıl farklı alanlarda alanın en saygın, tanınmış, memleketine, dünyaya ve insanlığa katkılarda bulunmuş, mesleğinin zirvesindeki, kendilerini yaratıcılığa adamış kişileri ödüllendirme amacıyla verilen ödüllerin tarihçesi şöyle:

Haberin Devamı

1997 Roman Ödülü, Adalet Ağaoğlu "Romantik Bir Viyana Yazı"
1998 Sosyal ve Beşeri Bilimler, Prof.Dr. Doğan Kuban "Sinan’ın Sanatı ve Selimiye", Prof.Dr. Emre Kongar "21. Yüzyılda Türkiye",
1999 Görsel Sanatlar Ödülü, Ara Güler,
2000 Şiir Ödülü, Melih Cevdet Anday "Yağmurun Altında"
2001 Tarih Ödülü, Prof.Dr. İlber Ortaylı "Osmanlı Toplumunda Aile"
2002 Klasik Batı Müziği, Ankara Devlet Konservatuarı,
2003 Arkeoloji Ödülü, Ord.Prof.Dr. Sedat Alp, Prof.Dr. Altan Çilingiroğlu, Hizmet Ödülü, Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü,
2004 Türk Halk Müziği, Yücel Paşmakçı,
2005 Kent Mimarisi, Kent Dokusu, "İzmir Konak Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi", "Kastamonu Tarihi Kent Dokusu İyileştirme Çalışmaları"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!