Aydın Doğan Ödülü Ressam Varınca’nın

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Ödülü Ressam Varınca’nın
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 00:00

Aydın Doğan Vakfı’nca her yıl farklı alanlarda verilen Aydın Doğan Ödülü’nü bu yıl ünlü Türk ressamı Adnan Varınca kazandı. Varınca’nın ödülü, resmi gündeme getirdiği ve gelecek kuşakları özendirdiği için kazandığı bildirildi. Ünlü sanatçı, ödülünü 18 Nisan’da Hürriyet Medya Towers’ta yapılacak törenle alacak.

AYDIN Doğan 2006 Ödülü’nü ressam Adnan Varınca kazandı. Aydın Doğan Vakfı’ndan yapılan açıklamada, resim alanını gündeme getirmek, gelişim çizgisini izlemek ve gelecek kuşakları özendirmek amacıyla bu yıl resim dalına verilmesi kararlaştırılan ödülü Ressam Adnan Varınca’nın kazandığı bildirildi.
/images/100/0x0/55eb4669f018fbb8f8b6a6ba

Burhan Doğançay, Ferit Edgü, Neş’e Erdok ve Doğan Hızlan’ın da aralarında bulunduğu Seçici Kurul, Prof.Dr. Ressam Adnan Çoker’in başkanlığında toplanarak "sanatının başından bu yana izlediği inançlı ve kararlı, aynı zamanda çağdaşlık ölçütlerine açık sanatçı tutumu, pentür değerlerine öncelik veren dikkat çekici eğilimi" nedeniyle Adnan Varınca’yı ödüle layık gördü. Varınca, 18 Nisan Salı akşamı 19.30’da Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

1918’de İstanbul’da doğan Adnan Varınca, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde Leopold Levy ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyelerinde eğitim gördü. Bir dönem resim öğretmenliği yapan Varınca, resim çalışmalarına 20 yıl kadar Paris’te devam etti. Birçok kişisel ve karma sergi açan Varınca, 1980 yılında ise Sedat Simavi Vakfı Görsel Sanatlar Ödülü’nü Turan Erol ile paylaşmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!