Avrupa’nın en iyi projesi Bayrampaşa’da

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın en iyi projesi Bayrampaşa’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 00:00

Bayrampaşa’daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, tüm dünyadan projeleri değerlendiren Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde, Avrupa ve Afrika’nın en iyi perakende gelişimi seçildi. Ödüllerini dün Londra’da aldılar.

Haberin Devamı

Bloomberg TV ve New York Times gazetesi sponsorluğunda gerçekleştirilen ödüller bayağı prestijli. Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier, “Bu, Avrupa’da en iyi reklamı yapılan projenin bize ait olduğunu gösteriyor” diyor.
Gayrimenkulcüleri bilmem ama Forum İstanbul gerçekten iyi bir alışveriş merkezi. Gezerken sizi yormuyor, ki bu bana kalırsa bir AVM’de olması gereken en önemli özellik. Dolaşırken açık havaya çıkıyor, havuzların yanından geçiyorsunuz.
Oysa sadece kapalı alandan oluşan, çok katlı bazı AVM’lerin kapısından girer girmez enerjisinin emildiğini hissediyor insan. Forum İstanbul, içindeki kalabalığı hissettirmiyor sonra. Mağaza karması da iyi. Buradaki Mudo’yu herkese tavsiye ederim. Özellikle Concept bölümünde, başka mağazalarda bulamadığınız şeyleri buluyorsunuz.
İçinde İKEA ve kocaman Decathlon mağazasıyla akvaryum olması da, ziyaretçi çekmek bakımından en önemli avantajları. Tabii bir de arda arda düzenledikleri etkinlikler var. Örneğin bu haftasonu Bungee Jumping Festivali yapıyorlar. Açık otoparka yaklaşık 20 katlı bina yüksekliğinde (57 metre) bungee jumping rampası kurulmuş.
2-10 Ekim arasında da Forum Fashion Week düzenleyecekler. Dünyanın en ünlü moda akademileri Paris Esmod, Londra Saint Martins, Berlin Esmod ve Milano Domus’dan 8 genç tasarımcı gelecek. Defileler düzenleyip İstanbul Moda Akademisi öğrencileriyle çalışacaklar. Londra Saint Martins’ten gelecek tasarımcının adı Ara Jo. Kendisi daha şimdiden Lady GaGa ile çalışmış biri.

Haberin Devamı

Fashion Week modası

Bungee jumping’e diyecek lafım yok ama bu ikincisi şart mıydı diye sormak isterim. Yani böyle bir etkinlik yapılacaksa, bunun yeri Forum İstanbul mudur? AVM’nin bulunduğu semtin (Bayrampaşa), İstanbul’un moda ve tasarım merkezlerinden biri olmadığı ortada. Kaldı ki pek tasarım odaklı bir alışveriş merkezi de değil, orta sınıf mağazalar var içinde. Bu kötü bir şey değil, bulunduğu bölgenin sosyal yapısına uygun, buranın ihtiyaçlarını karşılayan, hedefini doğru seçmiş bir yer. Bu saatten sonra konsept değiştirmeye karar verdilerse o başka tabii. Fashion Week’ten sonra Türkiye’nin ilk H&M’i de burada açılınca, ziyaretçi profilinde bir değişiklik olacağı kesin.

Haberin Devamı

Meğer Gebze’ye bir AVM lazımmış

Gebze Center, Kocaeli ile İstanbul arasında kalan bölgenin sosyal yaşamını hareketlendirmeyi hedefliyor. Go-Kart’tan buz pistine, bowling’den sinema salonlarına geniş bir aktivite yelpazesine de sahip. İçinde 130’a yakın mağaza var. / Mehmet ÖZDOĞAN FOTO: Levent KULU

/images/100/0x0/55eb1c93f018fbb8f8abd7c3

Gebze’de birkaç küçük alışveriş merkezi (AVM) dışında gençlerin, çalışanların ve ailelerin iyi vakit geçirebileceği bir yer bulunmadığını tespit eden Doğuş Gayrimenkul, 2008’de kolları sıvadı. İki senelik çalışmanın ardından, Eylül başında bölgenin en büyük AVM’si olan Gebze Center’ı açtılar. Günlük ziyaretçi sayısı birden bire 110 bini gördü. İçindeki mağazalardan Kiğılı, günlük satışında kendi Türkiye rekorunu kırdı. LC Waikiki, çocuk reyonlarına stok yetiştiremiyor. Mağaza doluluğu yüzde 90’ı buldu. AVM’ye asıl ilgi, Ekim’de üniversitelilerin gelmesiyle bekleniyor.

Haberin Devamı

SİNEMA BİLE YOKTU

Gebze Center’ın müdürü Ersin Keleş, ilginin beklenenin üstüne olduğunu söylüyor: “Amacımız Gebze ve çevresinde olmayan markaları buradaki vatandaşla buluşturmaktı. Ama tabii asıl niyetimiz, Gebze’nin sosyal ve kültürel bir çekim merkezine kavuşmasını sağlamak. Açılalı iki hafta oldu; otoparklar dolup dolup taşıyor. Hem aileler akın ediyor, hem de çalışanlar. TÜBİTAK’a, Tekno Park’a, Sabancı Üniversitesi’ne çok yakınız. Özellikle üniversiteli öğrencilerin yoğun ilgisini bekliyoruz. Gebze’de sinema bile yok. Bazen sinemaya gitmek için Kocaeli’ne kadar iniyorlardı. Gebze’deki sinema eksikliği, birkaç hafta içinde 5-D salonlarımızla ortadan kalkacak” diyor.
Kipa’nın da Gebze Center’da bir mağazası bulunuyor. Gebzelilerin süpermarket eksikliğini gidermeye adaylar.
AVM’de ikinci katın yarısı go-kart pisti. Yani go-kart arabalarına binip arkadaşlarınızla yarışabiliyorsunuz. En alt katta geniş bir buz pisti bulunuyor. Go-kart’ta altı liralık bir tur 10 lira. Buz pistiyse bu hafta hizmete girecek.

Haberin Devamı

HANGİ MARKALAR VAR

Kipa, Koçtaş, Teknosa, YKM, LcWaikiki, Defacto, Rodi, Mood, Collezione, Mango, Koton, Fabrika, Kiğılı, Batik, Saraç, Altınyıldız, Damat, Desa, Samsonite, Süvari, İnci, Flo, Deichmann, Kemal Tanca, Derimod, Levis, Nike, Adidas, Mavi Jeans, Greyder, Slazenger, Camel Active, Loft, Colins, LTB, Penti, Twigy, Wenice Kids, Panço, Kanz, Toyzz Shop, Özdilek, English Home, Linens, Bellona, I&D Lingerie, Rosmann, Tekin Acar, Atasay, Altınbaş, Gülaylar, Saat&Saat, Atasun Optik, Genom Optik, Euromoda, The She Accessories, KRC, Hisar, Tefal, Bernardo, Vestel, Nokia, Samsung, Bosch, Turkcell, Kahve Dünyası, Hayal Kahvesi, Değirmen Cafe, Gönül Kahvesi, Özsüt, Aslı Börek, Mado, KFC, Mc Donalds, Burger King, Popeyes, Sbarro, Köfteci Ramiz, Ottoman, Çiçek Izgara, Pizza House, Bereket Döner, Hacıoğlu Lahmacun, Keyf Döner, Kaşıkla, İkbal, Şampiyon Kokoreç, Suat Usta Tantuni, Juice Planet, Sancak Balkan Yemekleri, Mantı Mantı, Küçüksaray Pideli Köfte, Mindivan, Eczane Kırmızı, Tobacco Shop, Pet Shop, Özertur, Terzi, Car Wax, Garanti Bankası ve Doğuş Oto Show.

NASIL GİDİLİR

Haberin Devamı

Gebze Center İstanbul’la İzmit’in kesiştiği noktada, E-5 Karayolu’nun kenarında. Gebze içinden, Pendik ve Tuzla ile Kocaeli’den servis var. Kipa, Gebze civarındaki yedi güzargahtan yolcu topluyor, saat başı servislerle evlerine bırakıyor. İstanbul içinden gitmek için Harem-Gebze dolmuşuna binmek yeterli. Otomobille gelecekler için hem açık hem kapalı otopark var.

YAZDAN ÇIKAN ELLERE KIŞ HAZIRLIĞI

Tırnak etlerine kalemli bakım

El ve ayak bakım ürünleri markası LCN, tırnak bakım kalemi çıkardı. Tırnaklarınızın günlük bakım ihtiyacını karşılayan kalem, manikür süresini de uzatıyor. Fiyatı 30 lira. Kuaför salonları ve güzellik merkezlerinde bulabilirsiniz.

15 saniyede işlem tamam

Tırnak bakım markası Sally Hansen’ın Instant Cuticle Remover isimli ürünü, sulu maniküre alışmış kuru ve sert tırnak etlerini, kesme gerektirmeden, 15 saniye içerisinde yumuşatıyor. Kolayca itilmelerine ve tırnak çevresinde yer alan ölü deriyi temizlemeye yardımcı oluyor. Sadece eczanelerde satılan ürünün fiyatı 24.50 lira.

Güneş lekelerinden kurtulun

Kozmetik markası Ducray, güneş ışınları yüzünden meydana gelen lekelere karşı Melascreen Depigmentant isimli ürünü öneriyor. Lekelenmeye meyilli ciltler için özel olarak formüle edilmiş. Lokal olarak uygulandığında renklerini açıyor, iyileşmeye yardımcı oluyor. Parfüm içermiyor, temiz cilde ve sadece lekenin üzerine sürüyorsunuz. Yüzünüz ve vücudunuz için de kullanabilirsiniz. Fiyatı 79 lira.

Bir dakikada manikür

Medko Kozmetik’in bu ay piyasaya sunduğu Instant Manicure, manikür ve pedikür işlemini çok kısa sürede tamamlamanızı sağlıyor. İçeriğinde avakado, ayçiçeği ve aspir yağı var. El ve ayak tırnaklarınızı bir dakika içinde parlatıyor, güçlendiriyor ve tırnak etlerinin kolayca temizlenmesine yardımcı oluyor. Eczanelerde satılan ürün 38.50 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!