Avatar Master Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Avatar Master Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kendini geliştirme programları düzenleyen Devidgen Şirketi, tamamen doğal bir ortama sahip olması sebebiyle Saklıköy Country Club'de seminer ve kurslar düzenliyor. Bu çerçevede, Amerika'dan gelen Avatar Master Tülin Ok Neal, aroma ve auro terapi, fobi travma terapi ve avatar kurslarını başlatıp ardından yoga seminerlerini organize ediyor.

Doktorasını alternatif tedaviler üzerine Amerika'da yapmış olan Tülay Ok Neal, doğal tedavi yöntemlerine olan merakının ölümün ucundan dönmesiyle başladığını söylüyor. Dünyada adı geçen birkaç ‘‘Avatar master’’dan biri.

Bu yoldaki serüvenini şöyle anlatıyor; O sırada Almanya'da yaşıyordum. Çalıştığım hastanede bana verem teşhisi koydular ve tedaviye başladılar. Tabii bu yanlış bir teşhisti. Fakat, bunun yanlış olduğunu çok sonra öğrendim.

Ciğerlerim temiz olduğu halde kanımdaki bulgular nedeniyle çok fazla ilaç aldım. Doktorlar bir türlü anlamıyorlar ve geçmediği için ilaç yüklemesine devam ediyorlardı. Sonunda vücudum öylesine zayıf düştü ki, doktorlar ameliyatın şart olduğunu söylediler. O sıralarda küçük bir çocuğum vardı ve ben ölmek istemiyordum. Fakat, o sırada doktorların söylediğine göre yüzde yüz ölmek üzereydim.

Bu sonucu öğrendiğim günü çok iyi hatırlıyorum, tanrıya isyan ettim. Daha çok gençtim, ölmek istemiyordum ve bana ihtiyacı olan küçük bir çocuğum vardı. O ameliyatı olmayacaktım ve o hastaneye bir daha gitmeyecektim. Sonra tanrıya yalvardım; 'ne olur tanrım, beni bu durumdan kurtaracak bir çare göster' dedim.

Aynı gün akşam olmadan, aradığım çareyle karşılaştım. İşte, benim serüvenim böylece başlamış oldu. Aroma ve auro terapi sonra fobi travma terapi ve nihayetinde Avatar Master oldum.’’

Uygulamalı egzersiz

Hemen ‘‘Avatar ne demek’’ diye başlayan sorularımı ardı ardına sıralıyorum...

Avatar, okumakla öğrenilecek, anlatmakla anlatılacak bir şey değil. Fakat, yine de açıklamaya çalışayım.

Kısaca kişinin kendini keşfetmesi diyebilirim. ‘‘Ben kimim, ben neyim, ben niye burdayım’’ gibi soruların cevabı... Avatar, gayet yumuşak bir şekilde kendinizle yüzleşmeyi, bir çeşit kendi kendinizin keşif yolculuğuna çıkması...

Bunun için seri halindeki uygulamalı egzersizler yapıyorsunuz. Böylece zaten sizde olanın yani derinlerdeki ‘‘siz’’in, kendiliğinden ortaya çıkıp bilincinize ulaşması.

Zaten bu avatar kursunda sizde olmayan bir şey öğretilmiyor. Sadece içinizdeki bilginin açığa çıkmasına yardım ediliyor. Bu kurs üç kısımdan oluşuyor;

Birinci kısım; kişisel gerçeğinize ulaşmak için ilk adım.

İkinci kısım; yaratıcılık

Üçüncü kısım; bütün bunları birleştirip varlığımızın nedenini bulmamızı sağlamaya yönelik.

Aroma terapinin aroma yağlarıyla yapıldığını biliyoruz. Fakat, bu auro terapi nedir?

Aslında bu ikisi birlikte uygulanan bir metod. Yumurtanın ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Aslında insan da şayet görebilseydik etrafını çevreyelen kişisel, duygusal, mental gibi bedenleri ve aurasıyla birlikte bir yumurtaya benziyor. Bir problemle karşılaştığımız zaman bizi zar gibi saran ve koruyan bu auramızda delikler açılıyor ve hastalıklara yakalanıyoruz.

İşte bu hastalıkların nedenini tesbit edip çözümünü de aroma yağlarının aracılığı ile yapabiliriz. Bu yağların uçucu ve son derece etkili olduğunu hemen belirtmeliyim. Gerekli olan bölgeye sadece bir damla sürülmesi yeterli olabiliyor. Böylece auranızda açılmış olan gedik kapanarak sağlık sorununuzu çözümleyebiliyorsunuz.

Fobi travma terapi nasıl bir şey?

Auro terapinin yardımıyla fobilerinizden ve panik ataklarınızdan kurtulabiliyorsunuz.

Çok çeşitli fobiler var. Hepsine birden iyi geliyor mu?

Bu yöntem bütün fobiler için geçerli. Çünkü, fobinin kökenine inip geçmiş hayatından (Karmasından) ya da bu yaşantısında hangi döneme denk geldiği tesbit edilebiliyor. Nedenleri anlaşılabiliyor. Sonra tedavi bölümünde aroma yağları devreye giriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!