Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

SOKAĞA ÇIKIYORUM

Sokağa bir diyalog gibi çıkıyorum

Umurunda değilim gecenin. Gece

Yarınki gecedir ve tanrıdır

Tanrının umurunda değilim...

Kimileyin seviyorum (Sevmek kuşların

Bir an boş bıraktıkları ağaçtır)

Ve yalnızlığın kırmızı yapraklara

Çalan büyüsünü duyuyoruum. Ey cesaret

Hep dolu tut bardağımı. Sevgi ve umut

Birdir, yalnızlık ve cesaret bir.

Melih Cevdet Anday

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ASUMAN DABAK BU KİTABI ÖNERİYOR

Tanrılar Okulu/Stefano E. D’Anna

Alteo Yayınları


Oyuncu Asuman Dabak, fırsat buldukça seyahat ediyor. Yurtiçinde sörf yapmayı sevdiği için ilk tercihi Çeşme. Bodrum’un denizini güzel buluyor. Göcek’i doğa harikası olarak tanımlıyor. Yurtdışında Küba’nın okyanusunu, etrafında gezilecek yerlerini seviyor. Yunanistan’ın romantik ve eğlenceli olduğunu söylüyor. İsviçre’nin doğasına bayılıyor. İlk fırsatta Brezilya, Afrika ve Meksika’yı görmek istiyor. Asuman Dabak, Avare okuyucularına Stefano E. D’Anna’nın "Tanrılar Okulu" isimli deneme kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÖZER ATİK BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Doğan Canku

Sonsuza Dek Ayrılık

Ada Müzik


Komedi Dükkanı’nın piyanisti olarak tanıdığımız ve geçtiğimiz günlerde bir albüm yayımlayan Özer Atik, doğa gezileri yapmayı seviyor. Yurtiçinde Kaş’ı samimi buluyor. Gökçeada’yı bağbozumu zamanı seviyor. Karadeniz’in doğasına bayılıyor. Nemrut’u merak ediyor. Yurtdışında Budapeşte ve Viyana’yı gizemli, mistik ve sanatsal olarak tanımlıyor. Özer Atik, Avare okuyucularına Doğan Canku’nun "Sonsuza Dek Ayrılık" albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Prenses Masako

Krizantem Tahtının Tutsağı

Ben Hills


Ben Hills, Avustralya’nın tanınmış araştırmacı gazetecilerinden ve deneyimli yabancı muhabirlerinden. 30 yılı aşkın süredir, Fairfax grubu gazeteleri için 50’den fazla ülkeden savaş, seçim, skandal ve kutlama haberleri yazmış. Avustralya’nın önemli gazetecilik ödüllerinden Walkley Ödülü’nün sahibi olan Ben Hills’in, "Blue Murder" ve Japonya’daki üç yıllık gazetecilik deneyimini anlattığı "Japan-Behind The Lines" adlı iki kitabı daha var. Son kitabı Prenses Masako’da peri masalı gibi başlayan ancak trajediye dönüşen bir öyküyü anlatıyor. Her iki tarafın da zarar göreceği, ama kimsenin bu sondan kaçamayacağı, Doğu’ya özgü bir Charles ve Diana öyküsü. Yetenekli bir kadının, çok aşık olduğu prensle evlenmek uğruna kariyerini feda edişinin, ancak Japonya’nın tarihi imparatorluk sarayında yaşamanın baskısına uyum sağlayamayışının öyküsü. "Prenses Masako"da Japon imparatoru ve ailesine gösterilen derin saygı nedeniyle hiçbir zaman gündeme taşınmamış birçok sorunun yanıtını var.

Gezgin Gözüyle Rusya ve Kafkasya

KÜLsanat


Son yıllarda Rusya ve Kafkasya’yı gezen 43 gezgin ve yazarın, gezi yazıları Timur Özkan’ın editörlüğünde bir araya getirildi. "Gezgin Gözüyle Rusya ve Kafkasya"daki gezi yazılarında ağırlık Ankaralı Gezginler Grubu’nun üyelerinde. Grubun farklı mesleklerden üyeleri, 25 yazıda bölgenin tarihi yapılarını, coğrafyasını, mutfak kültürünü, kişisel gözlemleriyle birleştirerek aktarıyor. Kitapta ayrıca www.moskova.ru, www.fotogezgin.com gibi web sitelerinin yazarlarının da yazıları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!