Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

Haberin Devamı

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

AVARE'NİN ŞİİRİ

YAZ YORUMU

Bu yaz da havalar sıcak

Gökler mavilikten yırtılacak,

Denizler kalbimizden daha ak

Sallana sallana uyuyacak.



Bu yaz da havalar sıcak

Kızlar daha da güzel olacak,

Gönüllerimiz kadar uzak

Dağlarda gelincikler açacak.



Bu yaz da havalar sıcak

Göklerde beyaz kuşlar uçacak,

Düşlerimiz parıldayarak

Yıldızlar doğuracak.



Bu yaz da havalar sıcak

Yine de akşamlar olacak,

Yine canım çok sıkılacak,

Dost dostu unutacak.

Cahit Külebi

SEYAHATTE NE OKUYALIM

PELİN BATU BU KİTABI ÖNERİYOR

J.M Coetzee

Düşman

Adam Yayınları

Oyuncu Pelin Batu, sakin yerlere seyahat etmeyi seviyor. Bozcaada’da huzur buluyor. Fethiye’nin denizine bayılıyor. Kazdağları’nın doğayla içiçe olmasından çok etkileniyor. İlk bulduğu fırsatta Kapadokya’ya gitmek istiyor. Yurtdışında Londra’ya gittiğinde mutlaka kitapçılarını dolaşıyor. İtalya’yı çok estetik buluyor ve yemeklerinden vazgeçemiyor. Batu, Amsterdamlılar’ın çok güleryüzlü olduğunu belirtiyor. Güney Amerika’yı merak ediyor. Pelin Batu, Avare okuyucularına J.M Coetzee’nin "Düşman" adlı romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

YÜKSEL AK BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Gülben Ergen

Aşk Hiç Bitmez

Seyhan Müzik


Manken Yüksel Ak, seyahatlerinde sıcak yerleri tercih ediyor. Yurtiçinde Fethiye, Bodrum ve Çeşme’nin denizine ve sıcağına bayılıyor. İlk fırsatta Van’a seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Londra ve New York’u metropolitan şehirler olarak tanımlıyor. Roma’da evlendiği için o şehrin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söylüyor. Güney Amerika’yı görmek istiyor. Yüksel Ak, Avare okuyucularına Gülben Ergen’in "Aşk Hiç Bitmez" albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Türkiye’nin Çiçekleri

Kiyoko Okada - Alfa Yayınları

Kiyoko Okada, bir tur rehberi. 18 yıldır dünyanın çeşitli ülkesinde Japonlar’a rehberlik yapıyor. Ancak her gittiği yerde sorulan "Bu hangi çiçek" sorusu, onun Türkiye’deki çiçekleri araştırmasını sağladı. Kiraladığı otomobille Türkiye’yi dolaşıp 20 binden fazla çiçek fotoğrafladı. Yayınladığı "Türkiye’nin Çiçekleri - Flowers of Turkey" kitabında 448 çiçeğin ismini, cinsini, karakteristik özelliklerini ya da çiçeklenmelerini İngilizce, Almanca, İtalyanca, Japonca, Fransızca ve Türkçe olmak üzere altı dilde anlatıyor. Türkiye’nin Çiçekleri’ni İstanbul-Antalya-İzmir-Marmaris Rehberler Odası ya da KARDER’den temin edebilirsiniz.

Paramparça Aşklar, Hayatlar

Zeruya Şalev - Doğan Kitap

Zeruya Şalev, Kudüs’te yaşıyor ve Keshet Yayınevi’nde editör olarak çalışıyor. İsrail Yayıncılar Birliği’nin Golden Book Ödülü’nü alan Şalev, İsrail Başbakanlık Ödülü’ne de layık görüldü. Yazarın Türkçe’ye çevrilen ilk kitabı olan "Aşk Hayatım" bugüne kadar İngiltere, ABD, Yunanistan, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Norveç, Portekiz, Çin, Polonya ve Kore’de yayımlandı. Yazarın "Paramparça aşklar, hayatlar" adlı kitabı "Modern Aşk" üçlemesinin son romanı. Bitmiş bir evliliğin sona erişini, tek çocuğuyla hayatta yalnız kalan genç bir kadının bu süreçte yaşadığı derin, bir o kadar dönüştürücü çalkantıları ve sonunda yeniden aşık olup yeni bir aile kurmaya çalışırken yaşadıklarını anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!