Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Bir bahar dalıyla



çocuğum da büyüyor benim gibi

bir bahar dalıyla öpüşerek ilk

ayrılığın burcunda

ve acının kundağında

o.



(Yelesi gümüşten

sevdası sütbeyaz

terkisinde ölüm)



çocuğum da büyüyor benim gibi

koca bir oyuncakçı dükkanı

sanarak dünyayı

ve masaldaki kafdağında

o.



(Yelesi gümüşten

sevdası sütbeyaz

terkisinde ölüm)



Behçet AYSAN

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ayşe Kulin

Veda

Everest Yayınları


Ayşe Kulin, son kitabı "Veda"da Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul’da bir konakta yaşananları anlatıyor. Bir İstanbul öyküsünü bir imparatorluk tarihiyle birlikte ele alıyor. Eser son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çiziyor. Çökmekte olan bir tarihle yeni bir gelecek arayan milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının öyküsünü dile getiriyor.



SEYAHATTE NE OKUYALIM

TÜLİN ŞAHİN BU KİTABI ÖNERİYOR

Simyacı

Paulo Coelho

Can Yayınları


Manken Tülin Şahin, sakin yerlere seyahat etmeyi seviyor. İzmir ve Denizli’ye, halkını çok sevdiği ve huzur bulduğu için gidiyor. Karadeniz Bölgesi’nin bol oksijeni ve yeşilliğine bayılıyor. Yurtdışında, memleketi olan Kopenhag’ta alışveriş yapmayı çok seviyor, sık sık gidiyor. İlk fırsatta Muş ve Van’ı görmek istiyor. Yurtdışında New York’un her semtine bayılıyor. Barcelona’nın tarihi güzelliklerini beğeniyor. Afrika’yı merak ediyor. Tülin Şahin, Avare okuyucularına Paulo Coelho’nun "Simyacı" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

METİN AROLAT BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Eagles

Long Road Out Of Eden


Şarkıcı Metin Arolat, huzur bulduğu yerlere seyahat etmeyi sevenlerden. Göcek, Ölüdeniz ve Çeşme’yi seviyor. Buraları doğa ve denizin birleştiği noktalar olarak tanımlıyor. Karadeniz’in her köşesini tekne turuyla gezmek istiyor. Yurtdışında İtalya ve Fransa’nın mimarisinde Türk duygularını hissediyor. Amerika’yı ise Türkiye’den çok farklı olduğu için beğeniyor. Kuzey ve Güney Kutupları’nı merak ediyor. Metin Arolat, Avare okuyucularına Eagles’ın "Long Road Out Of Eden" albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!