Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

İYİ YOLCULUKLAR

Sürüsüz bir kurt gibi dolaşıyormuş

Lákin sarhoş

Hırlayacağına gelip geçene gülüyormuş

Çocukları okşuyor, çocuklar kaçıyormuş

Elinde bir kafes, içi boş

Bir söylenceye göre Kuzguncuk’tan

Bir Pazartesi ikindiyin

Işıktan bir faytonla

Gideceği yere gidiyormuş

Sallana-sallana tıpış-tıpış...

Kucağında bir telefon rehberi, ninni okuyormuş

Yüzkırkbeşaltmışikialtmış...

Üstelik numara yanlış...

Can Yücel

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Acı Çikolata

Laura Esquivel

Can Yayınları


Yemek pişirerek, yemek yiyerek, yemekler aracılığıyla aşk ilanı, tinsel ve tensel iletişim gerçekleşebilir mi? Laura Esquivel, yemek tarifleri, aşk öyküleri ve kocakarı ilaçları bulunan bu romanla bu iletişimin gerçekleşebileceğini kanıtlıyor. Yüzyıl başlarında Meksika’da devrim, eski kolonyal toplumun son kalıntılarını temizlerken, aile geleneğine göre evlenmesi olanaksız ama Pedro’ya delicesine tutkun Tita, yemek yapmayı aşkının iletişim aracına dönüştürüyor. Kısa zamanda on beş dile çevrilen kitap, yazarın senaryosuyla sinemaya da aktarıldı.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

NADİDE SULTAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Kenan Doğulu

Festival

DMC



Şarkıcı Nadide Sultan, denizin ve sıcağın olduğu yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Ege’yi baştan sona yeşiliyle, mezeleriyle ve deniziyle seviyor. Bursa’ya yakın arkadaşları için, Konya’ya Mevlana ve akrabaları için sık sık gidiyor. Kars konserinde Posof’u keşfettiğini ve hayran kaldığını söylüyor. İlk bulduğu fırsatta Olimpos ve Kelebekler Vadisi’ne seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Maldiv’in doğasını beğeniyor ve bir daha gitmek istiyor. New York’u, Londra ve Bremen de favorileri. Fırsat bulduğunda Mısır’a gitmek istiyor. Nadide Sultan’ın Avare okuyucularına önerisi Kenan Doğulu’nun "Festival" adlı albümü.

NE OKUYALIM

FATMA GİRİK BU KİTABI ÖNERİYOR

Latife Hanım

İpek Çalışlar

Doğan Kitap



Sinema sanatçısı Fatma Girik, film çekimlerini sırasında Türkiye’nin pek çok yerini görme fırsatı bulmuş. Seyahatlerinde daha çok yurtiçini tercih ediyor. Doğasını beğendiği yerlere gidiyor. Bodrum, orada bir evi olduğu için ilk tercihi. Urfa’yı her şeyiyle mükemmel olarak tanımlıyor ve açıkhava müzesine benzetiyor. Gaziantep’i çok seviyor. İzmir, Antalya ve Adana’yı yaşanacak yerler olarak görüyor. Doğu Beyazıt için "kartal yuvası" gibi diyor. Fatma Girik, Avare okuyucularına İpek Çalışlar’ın "Latife Hanım" adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!