Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

İYİ YOLCULUKLAR

Sürüsüz bir kurt gibi dolaşıyormuş

Lákin sarhoş

Hırlayacağına gelip geçene gülüyormuş

Çocukları okşuyor, çocuklar kaçıyormuş

Elinde bir kafes, içi boş

Bir söylenceye göre Kuzguncuk’tan

Bir Pazartesi ikindiyin

Işıktan bir faytonla

Gideceği yere gidiyormuş

Sallana-sallana tıpış-tıpış...

Kucağında bir telefon rehberi, ninni okuyormuş

Yüzkırkbeşaltmışikialtmış...

Üstelik numara yanlış...

Can Yücel

AVARE’NİN

ÖNERİSİ


Ninatta’nın Bileziği

Ahmet Ümit

Doğan Kitap


Kadeş, Mısır ve Hitit’i günümüzden 3 bin 300 yıl önce karşı karşıya getiren bir savaş. Savaş sonrasında yapılan anlaşma ise tarihe bir ilk olarak geçti. Dünya çok uzun yıllar Kadeş Savaşı’nı Mısır kaynaklarından elde edilen bilgilere göre değerlendirdi. Daha sonra elde edilen bulgular tarihin bile yanılabileceğini gösterdi. Örneğin, Mısırlılar’ın tabletlerinde savaşı kazandıklarını yazmalarına rağmen, bugünkü Suriye topraklarının savaş sonrasında hálá Hititler’in elinde olduğunu öğrendik. Ninatta’nın Bileziği’nde ise okuyucuya tarihin ötesinden savaşın kederiyle örtülü bir kadın sesi ulaşıyor ve bugüne ölümsüz sevdasının öyküsünü taşıyor. Ninatta, sonsuz bir aşkı anlatırken Hitit dualarını, büyülerini, Hitit-Mısır yazışmalarını da aktarıyor ve okuru zevkli bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

DOĞA BEKLERİZ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Funda Arar

Son Dans

TMC


Manken Doğa Bekleriz, yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Yurtiçinde Bodrum, denizi, güneşi, hareketliği ve sakinliğiyle ilk tercihi. Antalya’nın yeri, orada anıları olduğu için ayrı. Safranbolu, evleri, halkı ve atmosferiyle ilgisini çekiyor. Akçakoca’yı çok sıcak buluyor. Yurtdışında ise New York’u çok seviyor; burada kendini sinema sahnesinde gibi hissediyor. Almanya’nın düzeni ve temizliği hoşuna gidiyor. Hollanda’yı da bir eğlence merkezi gibi görüyor. Fırsat bulduğu zaman Venedik’e seyahat etmek istiyor. Bekleriz, Avare okuyucularına Funda Arar’ın "Son Dans" adlı albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

FÜSUN DEMİREL BU KİTABI ÖNERİYOR

Ece Temelkuran

Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita

Everest Yayınları


Oyuncu Füsun Demirel, sakin yerlere seyahat etmeyi tercih ediyor. Assos’tan eski alışkanlıkları yüzünden vazgeçemiyor. Bodrum Yalıkavak, denizi, güneşi ve sakinliğiyle favorisi. Safranbolu’nun dokusu, tarihi ve evlerinin kendisini geçmişe götürdüğünü söylüyor. Doğu Karadeniz’i görmek istiyor. Yurtdışında ise Roma’nın ilkbahar ve sonbaharından etkileniyor. Amsterdam’ın kent dokusunu mistik buluyor. Prag’da kendini iyi hissediyor. Yunan adalarını ulaşım rahatlığı ve eğlenceleri için tercih ediyor. Fırsat bulduğu zaman Latin Amerika’yı görmek istiyor. Demirel’in Avare okuyucularına önerisi, Ece Temelkuran’ın "Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita" adlı kitabı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!