Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Adım sonbahar

nasıl iş bu

her yanına çiçek yağmış

erik ağacının

ışık içinde yüzüyor

neresinden baksan

gözlerin kamaşır

oysa ben akşam olmuşum

yapraklarım dökülüyor

usul usul

adım sonbahar

Attilá İlhan

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

METİN ÖZÜLKÜ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Işın Karaca

İçinde Aşk Var

İmaj Müzik


Şarkıcı Metin Özülkü, seyahatlerini daha çok dinlenmek için yapıyor. Yurtiçinde Karadeniz doğasıyla ve mutfağıyla ilk tercihi. Yaz aylarında deniz ve güneş için Marmaris’i tercih ediyor. Altınoluk’un sakinliğini sevdiğini ve burada evi olduğu için fırsat buldukça gitmeye çalıştığını söylüyor. En kısa zamanda Ürgüp Peribacaları’nı görmek istiyor. İngiltere çocukluk anıları olduğu için onda ayrı bir yere sahip. Yurtdışında eğlence ve kültürü bir arada bulduğu yer olarak Londra’yı görüyor. Fransa’yı özellikle turistik açıdan çekici buluyor. Avusturya’nın yeşil ve sakin hayatını da beğenmiş. Özülkü’nün, Avare okuyucularına önerisi Işın Karaca’nın "İçinde Aşk Var" adlı albümü.

NE OKUYALIM

NECO BU KİTABI ÖNERİYOR

Mavi ve Kara

Sabahattin Eyüboğlu

Türkiye İş Bankası Yayınları




Şarkıcı Neco, mesleğinden dolayı Türkiye’nin hemen her yerini görmüş. Ege bölgesini eski medeniyetlerin huzur içinde yaşadıkları yer olarak görüyor ve aynı huzuru şimdi de bulduğunu söylüyor. Çanakkale’den Fethiye’ye kadar olan bölgeye hayranlık duyuyor. Artvin, doğası ve insanlarıyla vazgeçemediği yerlerin başında geliyor. Ardahan’ı çok sevdiği için en kısa zaman tekrar görmeyi düşünüyor. Neco, seyahatlerini yaşanacak ve gezilecek yerler olarak ikiye ayırıyor. Yurtdışı seyahatlerinde tarih ve iklimsel yapıyı hissedebildiği yer Floransa. Değişik kültürleri yaşamak istediği zaman ilk tercihi Uzakdoğu oluyor. Norveç, İsveç ve Finlandiya da ilgisini çekiyor. Neco, Avare okuyucularına Sabahattin Eyüboğlu’nun "Mavi ve Kara" adlı kitabını öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler

Maeve Binchy

Doğan Kitap



Maeve Binchy’nin en son kitabı "Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler" ani bitişlerin, aynı zamanda da ani başlangıçların romanı. Küçük bir Yunan adasında birbirleriyle daha önce tanışmayan dört insan hayatlarını paylaşıyorlar bu romanda. Gezmek, yaşadıkları hayattan uzaklaşmak ya da yeni bir hayata başlamak için geldikleri adada, kendileriyle ve gerçeklerle yüzleşiyorlar, birbirleriyle dost oluyorlar. Bir de onların hikayelerine dinleyici olan, bu arada kendi hüzünlerini de kıyıdan köşeden ortaya koyan adanın yerlisi, tavernacı Andreas var. Bir de adaya çok önceleri yerleşmiş İrlandalı Vonni. Herkesin omuzuna yaslandığı sıcak ve yakın bir dost. Her kesimden, her yaştan, her hüzünden insanlar. Onların dost olduğu sevimli bir ada. Kitapta küçük mutluluklar, büyük açmazlar ama hep umut var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!