Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2005 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

TENHÁ

her şiir boydanboya

bir ıssızlıktır artık

dizelerse giderek daha tenhá

acının düzyazısı olmaya

hazır mı sözlerin kışı?

aşklar! onları yazan yaşasın

sarışı

Atlas káğıtlarda yaz

ne güz okunur ağaçların güyá

sen sussan da susmasan da bir

tutup tutuştuğun hayale

ağırdan iri güller ve lale

düşer düştüğün melale

ve hüznü yeniden-okumak

için bir kitap olur dünya

ve her şiir boydanboya

bir ıssızlıktır artık

dizelerse giderek daha tenhá

HİLMİ YAVUZ

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Turizmizah Ali Süha Uyar/Seyhan Yayınevi

Renkli kişiliğiyle tanınan TV 8’in yayın koordinatörü A. Süha Uyar, gençliğinde Beşiktaş Kulübü’nde profesyonel futbolcuydu. Uzun yıllar tiyatro sahnelerinin tozunu yuttu. Türkiye’deki ilk özel dedektiflik bürosunu açtı. Ve Avrupa’da aldığı turizm eğitiminin ardından yayın koordinatörlüğünü yaptığı televizyon kanalında ‘Bay Turizm’ isimli televizyon programını sunmaya başladı. Uyar şimdi de ilk kitap çalışmasıyla karşımıza çıkıyor. Turizm ile mizahı biraraya getiren kitapta her zaman asıl mesleği olarak gördüğü turizmle ilgili komik, enteresan anılarını anlatan Uyar, yazı yazmayı çok seviyor. Pek çok skeç, tiyatro, öykü ve şiir denemesi de var.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

EBRU ÇAPA BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Jamiroquai Sony Music

Hürriyet köşe yazarlarından Ebru Çapa için seyahat demek, Çeşme anlamına geliyor. Her fırsatta memleketi İzmir’e kaçıp, oradan da Çeşme’ye uzanan Çapa, turistik seyahatlerden, bir yerde turist olmaktan hiç hoşlanmıyor. Onun ilgisini çeken, bildiği, tanıdığı ve rahat ettiği yerlerde dinlenme tatilleri. Çapa’nın, seyahatte dinlemek için Avare okuyucularına önerisi, Jamiroquai’nın albümleri.

NE OKUYALIM

EMEL SAYIN BU KİTABI ÖNERİYOR

Şu Çılgın Türkler

Turgut Özakman Bilgi Yayınevi

Türk Sanat Müziği’nin yıllara meydan okuyan sanatçısı Emel Sayın seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi çok seviyor. Yazları Datça ve Marmaris’e gitmeyi tercih eden sanatçı kış mevsiminde daha çok yurtdışı seyahatlerine çıkıyor. Londra’yı çok sevdiğini ve sık sık ziyaret ettiğini söyleyen Sayın, Güney Amerika’ya ve Güney Afrika’ya gitmeyi planlıyor. Sanatçı seyahat okurlarına Bilgi Yayınevi tarafından basılan, Turgut Özakman’ın ‘Şu Çılgın Türkler’ adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!