Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2005 01:15

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

MUTLULUK

Geceydi, Vitoşa’dan geliyorum

Arabanın içindeyim tek başıma.

Çevrede sıra sıra şaşkın yayalar

Gitar sesleri, şarkılar.

Koyu karanlığın içinde

Küçük bir yıldız gibi birden

Farların yansısı parladı

Genç bir adamın omuzunda.

Hepsi bu kadar, bir saniye ancak

Ama neler vermezdim uğruna

Nişan yüzüklü bir kadın elinin

Böyle konması için omuzuma.

Valeri Petrov

Türkçesi: Özdemir İnce


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Kestane Karası

Engin Aktel / Everest Yayınları

1940’larda Burgazada’da yaşanan hayatı anlatan bir roman Kestane Karası. Okur, küçük bir ada olan Burgaz’da yaşayan insanların öfkeleri, nefretleri, sevgileri ve dostlukları ve denizin hayatlarına olan etkisine tanık oluyor. Gazeteci Engin Aktel’in ilk kitabı olan Kestane Karası Everest Yayınları’ndan çıktı.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

RÜYA ERSAVCI BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Hang On Little Tomato Pink Martini Sony Müzik

Bebekler için bir ninni kasedi çıkaran sanatçı Rüya Ersavcı çıktığı seyahatlerde yeni yerler ve kültürler keşfetmeyi sevenlerden. Önceden planlanmış tatillere çıkan sanatçı kara trafiğinden korktuğu için hava yolunu tercih ediyor. ‘Uçak hem daha güvenli, hem de gideceğim yere en çabuk şekilde ulaşmamı sağlıyor’ diyen Ersavcı bugüne kadar gezdiği yerler arasında en çok Katmandu ve Tibet’ten etkilenmiş. Amerika ve Paris de sık sık gittiği yerler arasında. Türkiye’deki favori tatil mekanı Ayvalık’ı ise sakinliği ve doğası nedeniyle seviyor. Avare okuyucularına yolculuk boyunca dinlemeleri için Pink Martini grubunun Hang On Little Tomato isimli albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

NEDİM SABAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Uzaklar Can Dündar İmge Kitabevi

Nedim Saban bir günlük seyahate çıksa bile kocaman bir bavul yapıp hep son dakikada hazırlanıyor. Ünlü tiyatrocu Avrupa’da trenle, Türkiye’de ise uçakla seyahati tercih ediyor, çünkü trafik teröründen korkuyor. Yurtiçinde Saban’ın beğendiği yerler Göcek, Cunda Adası, Dalyan, Olimpos ve Uludağ. Yurtdışında ise en çok öğrencilik yıllarını geçirdiği New York’u seviyor. Cannes, Nice, Meksika’daki Cancun ve Acapulco ise sanatçıyı cezbeden diğer yerler. Saban, Avare okurları için Can Dündar’ın Uzaklar adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!