Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2005 00:54

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ZEYNEP CASALİNİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Maroon 5

Songs About Jane

SONYBMG

Zeynep Casalini seyahat etmeyi çok sevenlerden. İş dolayısıyla şu sıra sık sık yolculuğa çıkan genç şarkıcı iş dışında da seyahat için mutlaka zaman ayırıyor. Yurtiçinde Bozcaada, yurtdışında ise Hollanda’nın Amsterdam şehri Casalini’nin favorileri. Özellikle Amsterdam’ın Dom Meydanı’nda bulunan Zwart Cafe’yi çok seviyor. Yolculuk esnasında dinlemek için aklına gelen her albümü yanına alan şarkıcının seçtiği albüm sayısı yolun uzunluğuna bağlı olarak değişiyor. Gece Yolcuları, Pamela Spence, Nil Karaibrahimgil, Ogün Sanlısoy, Redd ve Mor ve Ötesi dinleyen Zeynep Casalini’nin Avare okurları için önerisi ise Maroon 5.

NE OKUYALIM

ŞAHAN GÖKBAKAR BU KİTABI ÖNERİYOR

Aşkın Ömrü Üç Yıldır

Frederic Beigbeder

Doğan Kitapçılık

Genç komedyen Şahan Gökbakar her an seyahate çıkmaya hazır olduğunu söylüyor. Gideceği yere bir an önce varmayı sevdiği için yolculuklarında hava yolunu tercih ediyor. Seyahatinde özgür olmaya önem veren Şahan Gökbakar müze gezmeyi değil dinlenmeyi ve eğlenmeyi seviyor. Gittiği yerin gizli kalmış özelliklerini keşfetmeyi seçen oyuncu yurtiçinde en çok Ankara, İzmir ve Bodrum’a gidiyor. Yurtdışında ise kendi şehri olduğunu söylediği Londra favorisi. Şahan Gökbakar Avare okuyucularına Frederic Beigbeder’in ‘Aşkın Ömrü Üç Yıldır’ adlı kitabını öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hassas Ruhlar Terazisi, Binbir İnsan Masalları Dizisi

Psikiatr yazar Cem Mumcu’nun yeni kitabı Hassas Ruhlar Terazisi, Mumcu’nun Binbir İnsan Masalları dizisinin dördüncü kitabı. Mumcu, kitabını tedbirsizlere ithaf etmiş. Bu tedbirsizler ise Jim Morrison, Virginia Wolf, Van Gogh, Don Kişot gibi gerçek ve hayali, çok iyi bildiğimiz isimler. 16 öyküden oluşan kitabın kısa ve net bir yazım dili var. 111 sayfadan oluşan Hassas Ruhlar Terazisi Mumcu’nun sahibi olduğu Okuyan Us Yayınları’ndan çıktı.

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Gece Kurum

Gece kurum..

Dağlara fırlamak istiyorum!.

Dağlarda,

Hovarda-

rüzgárla bağrımı dağlamak,

baş başa haykırmak, ağlamak..

Ahmak;

kapan şu kara

taşlara

bağır

haykır

kahır dinsin.. Gece, kurum..

Dağlara fırlamak istiyorum.

Kara-

başlı dağlara

ERCÜMEND BEHZAD LAV
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!