Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2004 01:24

AVARE’NİN ÖNERİLERİ

Ufkun Öte Yanı

Javier Marias Everest Yayınları

Ufkun Öte Yanı, ünlü romancı Javier Marias’ın ikinci romanı. Romanı yazdığında 21 yaşında olan Marias, eserini yaşından beklenmeyen bir ustalıkla kurgulamış. Olayların ve mekanların içiçe geçtiği roman 19. yüzyılın sonlarında geçiyor. Bir gemi dolusu bilim adamı ve edebiyatçı ile macera özentili aristokrat kadın, hiç ummadıkları bir şekilde Kaptan Kerrigan’ın figüranları durumuna düşüyorlar. Antartika’ya yapılması planlanan gezinin rotası çok farklı yerlere yöneliyor. Ufkun Öte Yanı İskenderiye’den Tanca’ya, İzmir’den İskoçya’ya, Pasifik Okyanusu’na ve Amerika’ya dek geniş bir alana yayılıyor.

Demiryolu Çocukları

Edith Nesbit

Nehir yayınları

Roberta, Phyllis ve Peter’ın babaları iş için uzaklara gidip gelmeyince anneleriyle başka bir şehre taşınırlar. Demiryolunun kenarında geçen ilginç ve macera dolu yaşantıları Roberta’nın babasının nerede olduğunu bir gazete küpüründen öğrenmesiyle değişir. Bu üç kardeşin Maskelyn’e, Cook’a Panomim Tiyatrosu’na, Hayvanat Bahçesi’ne ya da Madame Tussaud’nun Mumyalar Müzesi’ne uzanan maceralarını konu alan kitap ünlü yazar Edith Nesbit’in başyapıtı olarak kabul ediliyor ve her yaştan okuyucuya hitap ediyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

MEHMET MURAT SOMER BU KİTABI ÖNERİYOR

Yazar Mehmet Murat Somer ‘En fazla iki ayda bir bir yerlere giderim. Yılın üçte birini de Rio de Janario’da geçiriyorum’ diyor. İlk defa gideceği yerler hakkında kitaplar okuyan Somer, son birkaç yıldır aşina olduğu yerlere gittiği için yanına farklı türden kitaplar da alıyor. Avare okuyucuları için Naim Dilmener’in Hafif Türk Pop Müziği Tarihi ve Alper Canıgüz’ün Oğullar ve Rencide Ruhlar kitaplarını öneriyor.

Oğullar ve Rencide Ruhlar Alper Canıgüz İletişim Yayınları

NE OYNAYALIM

Seyahatten emlak kralı olarak dönün

KS Games firması tarafından üretilen Metropol oyuncuların mülk alıp, satarak ya da kiralayarak zengin olmaya çalıştığı bir grup oyunu. Üretici firma Türk olduğu için oyun tahtası da bizlere hiç yabancı değil. Örneğin Türk Hava Kurumu’nu özelleştirip, İstanbul’un değerlenen arsalarında plaza sahibi olabiliyorsunuz ancak dikkat edin deprem vergisi gibi zorunlu ödemelerinizi kaçırmayın.

Metropol’de kurallar diğerlerine göre çok farklı değil. Çok şık olan kutusundan bir oyun tahtası, 10 piyon, 29 tapu senedi, 20 şans kartı, 20 hazine bonosu kartı, bir deste Metropol parası, 40 ev, 16 plaza, iki de zar çıkıyor. Oyunu en zengin şekilde tamamlayan oyuncu kazanıyor, iflas edenler ise oyundan ayrılıyor.

Metropol tatilde güzel vakit geçirmenizi sağlayacak çok eğlenceli bir oyun. Kiraları toplarken, yeni yerler satın alırken kendinizi mutlu hissedecek, seyahatten bir emlak kralı olarak döneceksiniz.

NE DİNLEYELİM

AYLA ALGAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ayla Algan şimdilerde fırsat buldukça seyahat ediyor ancak geçmiş yıllarda işi gereği çok fazla gezdiği için kendisini şanslı görüyor. Seyahati farklı kültürleri tanımanın en iyi yolu olarak gören Algan, bu nedenle yolda genellikle o bölgeye özgü müzikleri dinlemeyi tercih ediyor. Avare okuyucuları için eski Türkçe pop şarkılarından oluşan Bak Bir Varmış Bir Yokmuş adlı albümü öneriyor.

Hayal gücünü zorlayan aktiviteler

2004 yazı için tesislerini yenileyen Magic Life, hayal gücünü zorlayan aktiviteleriyle sizi bekliyor. Tunus, Mısır, Yunanistan, Bulgaristan ve İspanya’da 19 kulüp, 2 yat ve 1 Nil gemisiyle hizmet veren Magic Life, Türkiye’de Kemer Imperial, Sirene Imperial, Belpark Imperial, Seven Seas Imperial, Sarıgerme Imperial, Marmaris Classic, Bodrum Imperial tesislerinde misafirlerini ağırlıyor. Bu yaz, Güney Amerika’nın festival coşkusu ‘E dia de Festa’, dövüş sanatlarının ustaları Shaolin Rahipleri, saksafonun prensi Andrew Young ve Jamaika’nın ünlü sesi Lincoln Brown ile ismindeki ‘sihirli hayat’ı konuklarına yaşatma konusunda iddialı. www.magiclife.com

Çok gezin çok bilin

T Vitamini Tur, tarihi ve kültürel turlar düzenlemeye devam ediyor. Haftasonları gerçekleşen tur programları arasında Galata ve Pera, Fener-Balat, Konstantinapolis’ten Istanbul’a Bizans ve Osmanlı Harikaları, Murat Belge ile Boğaziçi ve Yalılar, Unutulmuş Osmanlı Başkenti Edirne, Az bilinen çok özel Mekanlar ve Anıtlar bulunuyor. www.tvitamini.com

Alternatif yurtdışı turları

Fest Travel önümüzdeki yaz yeni yerler keşfetmek isteyenler için ilginç ülkeleri kapsayan turlar hazırladı. Haziran ayında başlayacak turlar arasında İnka Uygarlığı: Peru ve Bolivya, Barcelona-San Sebastian, Tibet-Bhutan-Nepal, Portekiz, Etiyopya, Endülüs-Madrid-Toledo, Ürdün-Petra Vadisi ve Myanmar-Tayland bulunuyor. Profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleşecek kültür ağırlıklı turlar hakkında ayrıntılı bilgiyi 212 216 10 36’dan alabilirsiniz.

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Açsam Rüzgara

Ne hoş, ey güzel Tanrım, ne hoş,

Maviliklerde sefer etmek,

Bir sahilden çözülüp gitmek,

Düşünceler gibi başıboş,

Açsam rüzgára yelkenimi;

Dolaşsam ben de deniz, deniz.

Ve bir sabah vakti, kimsesiz

Bir limanda bulsam kendimi.

Bir limanda, büyük ve beyaz.

Mercan adalarında bir liman.

Beyaz bulutların ardından

Gelse altın ışıklı bir yaz.

Doldursa içimi orada

Baygın kokusu iğdelerin.

Bilmese tadını kederin

Bu her álemden uzak ada.

ORHAN VELİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!