Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

KIRMIZI ÇİÇEKLER

Kırmızı çiçekler... uzaklaşmadan
Kokusunu bırakır
Oturma odama
Bu odada düşlerim dans eder
Gözyaşlarımla dünyaları dans ettiririm
Dünyam istediğim gibi
Şimdi burada
Öylece duruyorum açılan yapraklarda
Ve içlerine batıyorum...
Bu sıcak yatağın
Güzelliği beni teselli etmiyor
Düşler gülümsediğinde...
Rüyada
Serin rüzgârlar kirpiklerimde diner
Benden yorulmuş günlerimi bırakırım
Dudaklarımdan düşümdeki çiçeklerini
Her şey senin kabullenişine bağlı
İnsanlığım ağzımda dolanır
Bağışlanarak
Tanrı’nın tarafından...
Saymayacağım
Bu esini temizleyene dek... burada
Öğrendiğimi.

Bülent HAYDARİ

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Hande Öğüt
Kadın Öykülerinde Doğu
Sel Yayıncılık

Sel Yayıncılık serinin altıncı kitabı “Kadın Öykülerinde Doğu,” gözlerinden uzak yaşamları ve farklı dünyaları anlatan 30 Türk kadın yazarın öykülerinden oluşuyor. Zeynep Avcı, Oya Baydar, Erendiz Atasü, İnci Aral, Ayşe Düzkan, Müge İplikçi, Sema Kaygusuz, Nezihe Meriç, Sibel K. Türker, Cihan Aktaş ve Karin Karakaşlı seçkide yer alan yazarlardan bazıları. Kadın öykülerinde bölgenin renkleri yansıtılırken, yaşamlardan ayrıntılar da sergileniyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

NAZLI BU KİTABI ÖNERİYOR

Yılmaz Özdil
İsim Şehir Hayvan
Doğan Kitap

Geçen ay yeni şarkısı Rest’i yayınlayan Nazlı’nın çocukluğundan beri en sevdiği şehir Londra. Kardeşinin eğitimi nedeniyle bu kente şimdilerde yolu daha sık düşüyor. Yeni müzikalleri izliyor. Yaz tatillerinde Bodrum’u tercih ediyor. İstediğinde dinlenebildiği, istediğinde eğlenebildiği için Bodrum’a özel bir sevgisi var. Görmek istediği şehirlerin başında Mardin geliyor. Yakınlarda Kapadokya ve Safranbolu’ya gidip çok etkinlendiğini söylüyor. Yurdışında ise lise yıllarında gittiği Los Angeles’e bir kez daha uğramak istiyor. Seyşel Adaları’nı, Vietnam’ı çok merak ediyor. Nazlı, Avare okurlarına Yılmaz Özdil’in İsim Şehir Hayvan adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
NAİM DİLMENER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Mabel Matiz
Mabel Matiz
Esen Music

Müzik yazarı Naim Dilmener seyahat etmek için İtalya, Fransa ve İspanya gibi ülkeleri tercih ediyor. Zevk aldığı herşeyi bu üç ülkede bulabildiğini söylüyor. Pizza ve makarna merakı nedeniyle İtalya listesinde ilk sırada. Türkiye’de gözdesi Mardin. Kebabı sevdiği için Gaziantep, Diyarbakır ve Adana’ya daha sık gitmek istiyor. Yurtdışında Arjantin, Brezilya ve Güney Amerika ülkelerini sadece merakı doğrultusunda görmek istiyor. Naim Dilmener, Avare okurlarına Mabel Matiz’in kendi adını taşıyan ilk albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!