Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


DÜŞÜNGÜ
Hepsinin gelmesini bekleme;
Bir kişi gelmeyecek
Sen alışmayasın deye,
Korkmayasın deye,
Düşünesin deye...
Kendine yetmen için...
Herkesin kendinden kaçacağı yerlerde
Sen kaçmayasın deye.
Gelenler gitmeyecekmiş gibi...
Doğumlarda, ölümlerde,
Duyasın deye.
Bildiğini bildirmek için
Bilmemeyi öğrenmelisin
Tam kalasın deye
Hepsinin gelmesini bekleme,
Sen var olasın deye.
Bir kişi gelmeyecek,
Sen, bir olasın deye.
Özdemir Asaf

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Aristoteles ile Bir Karıncayiyen Washington’a Gider
Thomas Cathert, Daniel Klein
Pegasus Yayınevi

İki yazarın felsefeyi fıkralar ve mizah yoluyla anlattığı kitapları “Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer” felsefeye en uzak okuyucular tarafından bile eğlenceli bulunmuş, olumlu tepkiler almıştı. Felsefeci ikili Thomas Cathert ve Daniel Klein, bu kitabında ise politikacıların yalanlarını mizah yoluyla açıklıyor. Seyahatlarinizde eğlenerek okuyabileceğiniz bu filozof-komedyen ikilinin son kitabından da büyük keyif alabilirsiniz.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

HAKAN GÜNDAY BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Jeff Buckley
Grace
Columbia

Yeni romanı Az geçen günlerde yayımlanan Hakan Günday, seyahatleri için Afrika’yı tercih ediyor. Özellikle her gittiğinde farklı bir yüzünü gördüğü için Batı Afrika’yı seçiyor. Türkiye’deki favori tatil mekanı kalabalıktan uzak olduğu için Fethiye, Patara. Yazar, şimdiye kadar hakkında onlarca kitap okusa da görme fırsatı bulamadığı Hatay’ı ve geçmişte ailesinin bir parçasının yaşamış olduğu Çamlıhemşin’i çok görmek istiyor. Yurtdışında görmek istediği yerlerin başında ise doğup, dört yaşında terk ettiği Rodos var. Jules Verne’nin “Dünyanın Ucundaki Fener” romanının hayranı olan Günday, kitapta geçen Güney Amerika’nın en uç noktası Horn Burnu’nu her yerden daha çok merak ediyor. Yazar, Avare okuyucularına efsaneleşen müzisyenlerden Jeff Buckley’in ve folk etkileşimli alternatif rock albümü Grace’i öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

YUSUF DEMİRKOL BU KİTABI ÖNERİYOR

Elliot Engel
Oscar Nasıl Wilde Oldu?
Sel Yayınları

Yeni albümü geçen ay yayımlanan Zakkum grubunun solisti Yusuf Demirkol, işi gereği konser vermek için pek çok şehri geziyor. Fakat tatil için öncelikli tercihi İzmir’in Çandarlı ve Dikili gibi sakin beldeleri. Bodrum gibi kalabalık, popüler tatil mekanlarından, beş yıldızlı tatillerden uzak duruyor. Tatile çıktığında iş telefonlarına bakmıyor, TV açmıyor ve sadece kitap okuyup kafa dinliyor. Türkiye’de en son keşfettiği yerler çok merak ettiği Çorum ve Didim. Mardin ve Gaziantep de çok merak ettiği şehirler listesinin başında. Yurtdışında ise mistisizminden etkilendiği, mutfağına aşık olduğu Japonya’ya gitmek istiyor. İngiltere’de Camden Town ve İtalya’nın küçük kasabalarını görmek çok istiyor. Demirkol, Avare okuyucularına Elliot Engel’in “Oscar Nasıl Wilde Oldu” adlı romanını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!