Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 23:00

AVARENİN ŞİİRİ
DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

Ah! Şu Akdeniz Kentleri


Ah! Şu Akdeniz Kentleri
yıldızlara asılı
sallanıp dururlar geceleyin
Barcelona! Akdeniz’e fırlatılmış
masmavi bir uçurum
Mersin! Unutma sevgilim
Akdeniz’in en güzel kızı sensin

Bodrum’u hiç sormayın;
Ner’de gecelediği hiç belli olmaz
Akdeniz’le flört eder
Ege denizi ile yatağa girer

Venedik’ten koca bekler
Ne zaman yüzsem Akdeniz’de
ellerime ayaklarıma
çarpar durur şu kentler
dökülür sokakları denize;
Topla toplayabilirsen
bütün gece

Özkan Mert

AVARENİN ÖNERİSİ
Sunset Park
Paul Auster
Can Yayınları


Çocukça bir tartışmanın kaldırılamayacak kadar ağır vicdan yüküne dönüşmesi nedeniyle, doğup büyüdüğü şehirden, dostlarından, ailesinden kopup, geçmişinden ve geleceğinden kaçan bir gencin öyküsünü anlatıyor “Sunset Park.” Paul Auster bu romanında, aşk, pişmanlık, umut kıvılcımları ve avarelik sarmalında dolaşan, tesadüfen bir araya gelen kişilerin penceresinden günümüzün dünyasına bakıyor. Pişmanlığın dinmeyen sızısını, sevginin gücünü, kaybetmenin acısını yaşıyorsunuz okurken. Seçkin Selvi’nin Türkçesiyle...

ENİS FOSFOROĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Dany Brillant
Puerto Rico
EMI


Tiyatrocu Enis Fosforoğlu, yıllardır işi gereği hep seyahat ediyor. Turneler sayesinde Türkiye’de neredeyse görmediği şehir kalmadı. Gençlik yıllarında fırsat buldukça yurtdışına çıkıyordu. Ama artık sık sık, yurtiçinde kısa tatiller yapıyor. Bunun için de tercihi Bodrum. “İnsan Bodrum’da aşık olur, Marmaris’te evlenir” diyor. Yurtdışında önceliği Fransa. Galatasaray Lisesi’nden mezun olmasının bunda etkisi büyük. Paris hayallerinin şehri. Kuzey ülkeleri, yurtdışında görmek istediği yerlerin başında geliyor. Fosforoğlu, romantizmi ve duygusal şarkıları sevenlere Dany Brillant’ın Puerto Rico albümünü öneriyor.

BİRSEN ULUCAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Arabeskler
Gogol
Türkiye İş Bankası
Kültür Yayınları

Piyanist Birsan Ulucan’ı doğa güzellikleri seyahate teşvik ediyor. Yurtdışına çoğunlukla konser vermek için çıkıyor. Prag’ı nostaljik atmosferi, Polonya’nın Wroslaw kentini tanıdık çehresi nedeniyle çok sevdiğini söylüyor. Egzotik bulduğu Portekiz’in tatlı şaraplarıyla ünlü Porto kentini bir kez daha görmek istiyor. Mistik, ruhani açıdan derin, bakir atmosferi onu Tibet’e çekiyor. Doğal güzellikleri, halkının sıcakkanlılğı nedeniyle İrlanda’ya, geçmişi ve kültürü yaşamak için St Petersburg’a mutlaka gitmek istiyor. Yurtiçinde ise, geçen yıl ilk kez gittiği Kapadokya’nın farklı bir gezegeni düşündüren atmosferini unutamıyor. Doğu Karadeniz’de özellikle Artvin’in doğasını merak ediyor. Ulucan, Avare okuyucularına Gogol’un “Arabeskler: Bir Delinin Defteri ve Diğer Petersburg Öyküleri” adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!