Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2011 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


Seyahat üstüne

1
Seyahat edildiği zamanlarda
Yıldızlar konuşur
Söyledikleri şeyler
Ekseriya
Hüzünlüdür.

2
Sarhoş olunduğu akşamlar
Islıkla çalınan şarkı
Neşelidir. Halbuki aynı şarkı
Bir trenin penceresinde
Neşeli değil.

Orhan Veli Kanık

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Christina Burrus
Frida Kahlo - Kendi Gerçeğimin Resmini Yapıyorum
Sanat-Genel


Meksikalı efsane ressam Frida KLahlo hakkında yazılmış kitapların en sonuncusu Christina Burrus’un bu eseri. Fırtınalı ve inişli çıkışlı hayatının anlatıldığı kitapta Lev Troçki ve Diego Rivera’yla tanışmasından resim tekniklerine ve kişisel gelişimine kadar her detaydan bahsediliyor. Birçok önemli sanatçı tarafından fotoğrafları çekilen bu ideolojik açıdan da önemli kadın ressam Frida Kahlo’nun ilgi çekici ve olağanüstü öyküsünü Christina Burrus’tan okumayı tüm Avare okuyucularına öneririz.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
SEZGİ MENGİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Manic Street Preachers
Postcards From A Young Man


Oyuncu Sezgi Mengi, sıklıkla Sapanca’ya gidiyor. Sapanca’yı İstanbul’a yakınlığı, sakinliği, doğası, temiz havası ile yılın herhangi bir zamanında bir kaç günlüğüne kaçıp, kafa dinlemek için çok iyi bir yer olarak tanımlıyor. Mengi, Kaş’ı ise tatilleri için biçilmiş kaftan olarak görüyor. Kaş’ın enerjisi sayesinde her gittiğinde yenilenerek İstanbul’a döndüğünü söyleyen oyuncu, yurtiçinde bu kadar eğlenceli olup da aynı zamanda dingin olan başka bir yer görmediğini belirtiyor. Kapadokya’ya çok eskiden gittiğini belirten Mengi, o bölgeyi pek hatırlamadığından tekrar ziyaret etmek istediğini söylüyor. Mardin’iyse hiç görmediği için seyahat listesinde başlara oturtan Mengi’nin en çok görmek istediği yerklerden biri de Amerika. New York’a iki kez gidip, ilkinde Paul Auster etkisini tatmak, ikincisinde de Woody Allen absürdlüğü ile şehre bakmak istiyor. Mengi, Avare okuyucularına Manic Street Preachers’ın son albümü Postcards From a Young Man’i öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
CAN BONOMO BU KİTABI ÖNERİYOR

Ayn Rand
Hayatın Kaynağı
Plato


İlk albümü Meczup’u geçen aylarda piyasaya çıkan genç şarkıcı Can Bonomo, seyahatleri için en çok Avrupa’yı tercih ediyor. Ailesinin bir kısmı ve arkadaşlarının büyük bir bölümü orada yaşadığı için genellikle seyahat için Avrupa’yı tercih eden Bonomo, aynı zamanda bir Çeşme hayranı. Çocukluğunda her yazını Çeşme’de geçiren şarkıcı artık yoğunluktan dolayı pek tatile çıkamasa da anılarından ötürü Çeşme’nin onun için çok farklı bir yer olduğunu söylüyor. Şimdiye kadar Kaş’a hiç gitmediği ve Doğu şehirlerini hiç görmediği için biraz utandığını anlatırken çok yakınımızda pek çok güzellik olduğunu belirtiyor. Uzakdoğu’yu merak eden Bonomo’nun en çok görmek istediği yerlerse Tokyo, Hong Kong ve Avustralya’nın şehirleri. Can Bonomo, Avare okuyucularına Ayn Rand’ın Hayatın Kaynağı adlı romanını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!