Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ

XCVII(*)

Uçmalı bu vakitte, ama nereye?
Kanatsız, uçaksız, basbayağı uçmak:
Adımlar geçiverdiler çaresiz
ayaklarını kaldıramadan o yolcu.
Uçmalı her an, nasıl süzülürse
gökte kartallar, sinekler ve günler,
devirmeli de Satürn’ün gözlerini
yeni çanlar yerleştirmeli yerine.
Ne pabuç dayanır buna ne yol,
yardım etmez artık toprak garip yolculara,
geçmiştir geceyi kökler boylu boyunca.
Sana da biçilmiştir bir ölüm,
bir başka yıldızda çıkacaksın ortaya
gelinciğe dönüşerek en sonunda.

Pablo Neruda
* yüz aşk sonesi

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Demir Özlü
Kanal Kentklerinde
Sel Yayıncılık

12 Eylül darbesi sonrasında İsveç’te yaşamaya başlayan yazar Demir Özlü, Stockholm Öyküleri kitabıyla Sait Faik Öykü Armağanı’nı almıştı. Yazar bu kitabında ise kanalları ve parklarıyla yüzyıllardır sanatçılara ilham vermiş gözde kentlerden Berlin ve Amsterdam’da geçirdiği günleri anlatıyor. Bir yandan bu kentlere ilişkin metinler üretirken bir yandan da geçmişin izlerini sürüyor. Yabancılık, yalnızlık, hüzün, sevinç, yaşamın tüm sıradanlığı ve tuhaflığı içinde yazarın lirik anlatımında can buluyor. Özellikle Kuzey Avrupa seyahatleri sırasında okumak heyecanlı olabilir.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

Haberin Devamı

TOLGA BAŞTAK BU KİTABI ÖNERİYOR

Karen Armstrong
Tanrının Tarihi

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Tolga Baştak, bilmediği yerleri tercih ediyor. Özellikle Latin Amerika ve Uzakdoğu’yu farklı yaşam biçimlerini, düşünceleri ve kültürleri tanıma fırsatı bulup, hayatına çeşitlilik katacağını düşündüğü için merak ediyor. Bazen de son derece iyi bildiği ve kendini rahat hissettiği şehirlere, sadece vakit geçirmekten keyif aldığı için gitmekten mutlu oluyor. En sevdiği tatil mekanı Jamaika. Türkiye’nin her yerini seviyor, merak ediyor. Tekrar görmek istediği yerlerin başında, üç yazını geçirdiği Erzurum ve bu yıl ilk defa gördüğü Küre Dağları geliyor. Öncelikle gitmek istediği yerler arasında Güney Amerika var. Barselona, Vietnam, Kamboçya, Laos ve Endonezya’yı tekrar görmek istiyor. Baştak, Avare okuyucularına Karen Armstrong’un inceleme kitabı “Tanrının Tarihi”ni öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

Haberin Devamı

ÇAĞRI SERTEL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Richie Kotzen
Acoustic Cuts

Geçtiğimiz günlerde ilk albümü Newborn’u yayımlayan caz piyanisti Çağrı Sertel, Bodrum tutkunlarından. Kendini burada huzurlu hissediyor, ilçenin yazını, kışını seviyor. Dostlarını görüyor, dalış yapıyor. Birlikte çalıştığı müzisyenlerle çıktığı turnelerde Türkiye’nin birçok şehrini geziyor. Yurtdışında ilk fırsatta gitmek istediği şehirler New York ve Amsterdam. Bunları Londra, Paris ve Viyana izliyor. Çağrı Sertel, Richie Kotzen’ın blues albümü Acoustic Cuts’ı öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!