Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2010 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ

TAMAMLANAN BOZGUN

Sevdiğin yatağı dağıtırım
Bu ölüm benim
Kat kat karanlıkla örterim
Ey evet dediğim başımın belası!

Haberim var senden
Yüküm olarak insanları bağladım
Peşimden çekiyorum
Kader beni parçaladı
Ben yirmi yedi aydır giysilerimi yırtıyorum
Sözümle yarıştı döktüğüm yaşlar

Bozgunu kabul ettim
Hızla yaklaştım bu boyun eğişe
Herhangi bir mezbahada
Bedenimin bu doğranan organlarından
Benim için hala kutsalsın

MUHAMMED BENNİS

------------------------
AVARE’NİN ÖNERİSİ

Horla ve Diğer Fantastik Hikâyeler
Guy de Maupassant
Oğlak Yayınları

Ünlü Fransız yazar Guy de Maupassant, ‘Horla ve Diğer Fantastik Hikâyeler’ adlı kitabında, gizemli cinayetler, hayaletler ve insanın tüylerini diken diken eden, kanını donduran hikâyelerini korku-gerilim severlerle 1887’de buluşturmuştu. Birsel Uzma’nın Türkçe’ye çevirisiyle yayınlanan bu klasik Fransa’da yayınlandığı tarihten beri klasik statüsünde değerlendirilmişti. Bunca yıldan sonra, ‘Horla ve Diğer Fantastik Hikâyeler’ kendine geçtiğimiz hafta Fransa’da tekrar çok okunanların arasında yer buldu.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

AYLİN ASLIM BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Interpol
Interpol
Matador/Soft Limit

Aylin Aslım, seyahatlerini sakin ve kalabalıktan uzak yerlere yapmayı tercih edenlerden. Kuzey Ege’de Kaz Dağları’nın eteklerini tercih ediyor örneğin. İnsanlarını, mevsimini çok sevdiğini, kafa dinlemek için ideal bir yer olduğunu söylüyor. Kısa tatillerini yurtdışında değerlendirmeyi, ülke dışına çıkınca buradaki hayatla bağlantının kopmasını sevdiğini anlatıyor. Yurtiçinde Kapadokya, Nemrut, Mardin, Kars ve Artvin’i hiç görmemiş. Bu şehirleri gördüğünde, Türkiye’nin büyük bir bölümünü görmüş olacağını da ekleyen şarkıcının Arjantin, Şili, Meksika, İtalya, Japonya, Antarktika ve Avustralya’ya seyahatler planlamak da hayalleri arasında. Ünlü şarkıcı Avare okuyucularına Interpol’ün yeni albümü “Interpol”ü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

AZİZE TAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Vahşi Hafiyeler
Roberto Bolano
Metis Yayınları

Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan, seyahat ettiği sürece nereye gittiğini çok önemsemeyenlerden. İşi gereği sürekli gezdiği için, artık sadece hiç bilmediği yerler onu cezbediyor. Antalya Olimpos’u çok sevdiğini fakat uzun süredir kirlendiğini ve eskisi gibi olmadığını söyleyen Tan, Datça, Kaş, Assos ve Bozcaada’yı tatillerinde tercih ediyor. Mardin’i ve Van’ı çok merak ettiğini, bir hayalinin de Karadeniz turu yapmak olduğunu söylüyor. Yurtdışında özellikle Japonya’yı çok merak eden Tan, Güney Amerika ve Peru’yu da görmek istiyor. Azize Tan Avare okuyucularına Roberto Bolano’nun Vahşi Hafiyeler kitabını öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!