Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 00:00

Haberin Devamı

AVARE’NİN ŞİİRİ

OZAN CAMOENS´E ÖYKÜNME

Ne istersiniz benden bitmez boralar çığlar
Hangi savaşınızla avunurum boş yere
Kaçıp gidince zaman hiç dönmemek üzere
Dönseydi de bir daha geri gelmezdi çağlar

Birikmiş yıllar sizi uğurlamaya çıkar
Burnunuzun dibinden uçar giderler göğe
Eşitsiz doğmuş olan nice eşit isteğe
Kullanılmaz olunca kaypak istenççe bunlar

Dün bayıldığım şeyler o denli değişti ki
Sevda başka görünür acı başka insana
Uğrar eski zevkimin lanetine şimdiki

Hangi boş umudunu bomboş bir şanın bana
Bırakır kahpe felek Loire´a bakan sanki
Bir şato gibi bakan yanıp yakılışına

LOUIS ARAGON

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Arkeoloji
Abigail Wheatley, Struan Reid
İletişim Yayınları

Tarihle yakından ilgilenenlerin ve arkeolojiye merak duyanların ilgisini çekecek olan bu kitap, okuyucularına arkeoloji dünyasının kapılarını açıyor. Kitap size dünyanın en ünlü arkeolojik örenlerini keşfetme ve yeraltından çıkarılmış bazı ilginç buluntuları görme fırsatını da sunuyor. Dünden bugüne arkeolojinin geçirdiği aşamalar öğrenmek, arkeologların özenli çalışmalarının iç yüzünü keşfetmek ve buluntuların tarihlendirilmesi, saklanması ve rekonstrüksiyonuyla ilgili en yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinmek için bulunmaz bir eser olan ‘Arkeoloji’ aynı zamanda internetle bağlantılı bir kitap. Arkeoloji, içerdiği konu başlıklarıyla daha yakından ilgilenmek isteyen okuyucularını, www.usborne-quicklinks.com adresi üzerinden, konular hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri, arkeolojik örenler hakkında daha fazla görsele ulaşabilecekleri ve eğlenceli oyunlar oynayabilecekleri, sürekli güncellenen web sitelerine yönlendiriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ÖZLEM TEKİN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Haberin Devamı

The Great American Songbook - It Had To Be You
Rod Stewart
J-Records

Son aylarda yeni bir albümle karşımıza çıkan özlem Tekin tam bir Bodrum aşığı. İklimi ve doğası yüzünden Bodrum’da yaşamaya karar veren Tekin, uzun süredir istanbul’dan uzak. Konserleri sayesinde Türkiye’nin bir çok noktasına gitmiş. Özellikle Elazığ, Ordu ve Van’dan çok etkilendiğini söylüyor. Gelibolu’yu da çok beğenen ünlü şarkıcı, yurtdışında Yeni Zelanda’yı görmeyi çok istediğini belirtiyor. Özlem Tekin, Avare okuyucularına Rod Stewart’ın The Great American Songbook - It Had To Be You Vol albümünü tavsiye ediyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

YAŞAR BU KİTABI ÖNERİYOR

Haberin Devamı

Amak-ı Hayal
Filibeli Ahmet Hilmi
Yeditepe Yayınları

Ünlü sanatçı Yaşar, yeni yerler tanımak için hayatında hiç görmediği yerlere seyahat etmeyi sevenlerden. Son olarak Kıbrıs’a gittiğini söyleyen sanatçı daha önce defalarca gittiği Kıbrıs’ı ilk kez bu kadar detaylı gezdiğini dolayısıyla daha önce bilmediği bir çok noktasını gördüğünü de ekliyor. Akdeniz’in en güzel sahillerine sahip olduğunu düşündüğü Cote d’Azur’u çok sevdiğinden bir çok kez gitmiş. Yurtiçinden GAP bölgesi ile Karadeniz ve yaylalarını kapsayan bir tura katılmak istiyor. Uzakdoğu’nun ilgisini çok çektiğini belirten sanatçı, oraları keşfetmek istediğini de belirtiyor. Yaşar, Avare okuyucularına Filibeli Ahmet Hilmi’nin klasik eseri Amak-ı Hayal (Hayalin Derinlikleri) kitabını öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!