Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2010 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti


SUDA
Bir çift yaprakmış dalında yumuşacık,
Tutmuşum, tutmuşum ellerinden senin;
Düşmüşüz yavaşça, bir sâkin derenin
İçindeymişik, yeşilmişik, sazmışık.
Balıklar gibiymiş, sessiz ve karanlık,
Yüzermiş saçların, yüzermiş nefesin;
Susarmışız öyle, birsâkin derenin
İçindeymişik, yeşilmişik, sazmışık.
Can Yücel

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Şehirler Kitabı
Guillermo Cabrera Infante
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları


Kapanda Üç Kaplan adlı romanıyla ülkemizde çok tanınan, Latin Edebiyatı’nın başarılı isimlerinden G. Cabrera Infante bu kitabında dünya şehirlerini denemeci kimliğiyle anlatıyor. Kitap hem yazarın görüşlerini, anılarını hem de şehirlerle ilgili önemli bilgileri kapsıyor. Londra, San Sebastian, Brüksel, Madrid, Las Vegas, Miami ve New York gibi birçok şehrin anlatıldığı kitap sürükleyici bir dille kaleme alınmış, tarih ve kültür üzerine detaylı bilgi veriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

TİMUR ÖZKAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Minyatürcü
Kunal Basu
Literatür Yayınları


Ankaralı Gezginler Grubu’nun kurucusu Timur Özkan sürekli gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Dünyayı gezdiği kadar Türkiye’nin de her noktasını gezmek isteyen Özkan, Türkiye’de Kapadokya ve özellikle Avanos, Mustafa Kemal Paşa ve Uçhisar gibi yerleri sevdiğini söylüyor. Yurtdışında ise tam bir Uzak Asya hayranı. Bu bölgeye onlarca kez gitmiş. Orta ve güney Afrika ile Antarktika’ya gitmeyi çok istediği söyleyen gezgin, hayalini gerçekleştirirse yedi kıtaya da ayak basmış olacak. Türkiye’den Hakkari, Batman ve Trakya’nın en uç noktalarına da gitmek istediğini söyleyen Özkan, Avare okurlarına Kunal Basu’nun Minyatürcü adlı tarihi romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

İSKENDER PAYDAŞ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Atiye
Atiye
Sony BMG


Prodüktör ve yapımcı İskender Paydaş 12.5 metrelik yelkenlisiyle uzun gezilere çıkmayı seviyor. Yunan Adaları’ndan Halki, Tilos ve Rodos’a kadar gidiyor. Deniz yoluyla uzak olduğu için Mikonos’a uçakla ulaşıyor. Vazgeçilmez mekanlarından biri de İtalya’daki Positano. Napoli ve Capri Adası yakınlarındaki Positano’nun sessiz, sakin ve çok güzel olduğunu söylüyor. Positano’da gece hayatının olmadığını da ekliyor. Türkiye’de en sevdiği yerlerin başında Göcek geliyor. Yurtdışında çıkacağı yaz yolculuklarında öncelikle İsviçre’deki gölleri ve Alpler’i görmek istiyor. Türkiye’de Karadeniz’in tamamını, yurtdışında ise Amerika, Santa Fe’yi görmeyi hayal ediyor. İskender Paydaş, Avare okurlarına Atiye’nin Atiye albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!