Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 00:00

AVARENİN ŞİİİRİ

Babam ve Ölüm

Ayaklarına bakmıştım yüzüne değil
Annem şaşırmıştı buna tuhaftır ben de
Oğlunun saçlarını okşamayan baba eli
Ne işe yarardı artık üstelik bir ölüde

Ardından annem ölecek saçlarından başlayıp
Onu babama gömün babamın denizine
Zamana dayanıksız şiirler yazayım ben
Mermisiz piyade tüfekleriyle

Abdülkadir Budak

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
AHMET ADA BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR


4 Seasons
Anne-Sophie Mutter
DG

Şair Ahmet Ada, geçtiğimiz günlerde derlenmiş şiirlerinden oluşan Parçalı Bulut’u yayımladı. Ada, seyahat tercihini Türkiye’den yana kullanan, bilmediği şehirlerini keşfetmeyi seven gezginlerden. Adana’ya çocukluk yıllarını yad etmek için gidiyor. Ankara’yı ise edebiyat çevresi nedeniyle seviyor. Mersin’in iklimini çok beğeniyor. İlk fırsatta, edebiyatçıların hayalini süsleyen Paris’e gitmek istiyor. Ada, Avare okuyucularına Vivaldi’nin “Mevsimler” adlı keman konçertoları dizisini, kemancı Anne Sophie Mutter ve Trondheim Solistleri yorumuyla öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
ÖZCAN ULUCAN BU KİTABI ÖNERİYOR


Semerkant
Amin Maalouf
YKY

Kemancı Özcan Ulucan, mesleğinden dolayı sık sık seyahat ediyor. Türkiye’de Karadeniz’in doğasını beğeniyor. Yılda bir kez müzik atölyelerine katılmak üzere Datça’ya gidiyor. Yurtdışında konser vermek için sık sık gittiği Fransa ve İtalya’yı seviyor. İlk fırsatta Haiti’ye gitmek istiyor. Ulucan, Avare okuyucularına Amin Maalouf’un “Semerkant” romanını öneriyor.

AVARENİN ÖNERİSİ

İstanbul’da Kayıp Zamanlar
Liji Pulcu Çizmeciyan
İş Bankası Kültür Yayınları

Liji Çizmeciyan, Cumhuriyet’le yaşıt İstanbullu bir edebiyat öğretmeni. Sorbonne Üniversitesi’nde Marcel Proust üzerine doktora yapmış. Hayatı boyunca yaşadığı şehirdeki kültür olaylarını yakından izlemiş. Çizmeciyan, Proust’un ünlü romanından esinlenerek isimlendirdiği anılarında, çocukluk günlerinin İstanbul’unu anlatıyor. Adları sularla anılan mesire yerleri, sokak eğlenceleri, şehirde konser veren efsanevi virtüözler, Menderes döneminde şehrin yaşadığı değişim, Edebiyat Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarında hocası olan Halide Edip, aynı fakültenin öğretim üyelerinden Berna Moran anılarında değindiği kişi ve konulardan bazıları...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!