Avare'nin Şiiri

Güncelleme Tarihi:

Avarenin Şiiri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2010 11:31

Şarkıcı Emel Müftüoğlu, fırsat buldukça seyahat ediyor. Marmaris, İzmir ve Artvin’e doğasıyla denizi beğendiği için sık sık gidiyor.

Haberin Devamı

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

KAYIP

Sen ve ben ve mavi perdeden
Tepeleriyle camın rengi

Şurada çıkarmıştın eteğini
Şurada inmiştin geceden

Mutsuzluk için dediğini
O gün nereye koymuştun ki

Şimdi anlat bana bilmeden
Geceyi, görmediğimiz geceyi.

Melih Cevdet Anday


SEYAHATTE NE OKUYALIM

EMEL MÜFTÜOĞLU BU KİTABI ÖNERİYOR

Gabriel Garcia Marquez
Yüzyıllık Yalnızlık
Can Yayınları

Şarkıcı Emel Müftüoğlu, fırsat buldukça seyahat ediyor. Marmaris, İzmir ve Artvin’e doğasıyla denizi beğendiği için sık sık gidiyor. Yurtdışında ABD ve Londra’nın tarihi dokusu hoşuna gidiyor. Milano’yu alışveriş yapmak için tercih ediyor. İlk fırsatta Avustralya, Çin ve Afrika’yı görmek istiyor. Emel Müftüoğlu, Avare okuyucularına Gabriel Garcia Marquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı romanını öneriyor.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ENGİN ATSÜR BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Pinhani
Zaman Beklemez
Piccatura Müzik

Basketçi Engin Atsür, spor karşılaşmaları nedeniyle sık sık seyahat etme fırsatı buluyor. Antalya ve Bodrum’u doğal güzelliklerinden dolayı tercih ediyor. Yurtdışında yaşayan ailesi ve dostlarını görmek için ABD, İtalya ve Almanya’yı ziyaret ediyor. İlk fırsatta Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya gitmek istiyor. Engin Atsür, Avare okuyucularına Pinhani’nin “Zaman Beklemez” albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Çivisi Çıkmış Dünya
Amin Maalouf
Yapı Kredi Yayıncılık

Daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığımız Amin Maalouf, bu kez “medeniyetler çatışması” adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştiriyor. Çivisi Çıkmış Dünya, bir yandan küresel ısınma, enerji kaynakları ve doğal felaketlerle, bir yandan da yanlış ve çıkarcı politikaların doğurduğu ekonomik ve siyasal krizlerle mücadele eden insanlık için bir yol haritası.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!