Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 00:00

AVARE’NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

SEVGİSİZ SEVİŞMEK

Gittikçe siliniyor yüzler
Ne saydamlık, ne buz
Sıcak bir tuz yalnız
Tırnağıyla kazıyan
Camdan bir maskeyi
Uyanıyor çok uzakta
Beyaz kafatası çölün
Gittikçe yitiyor yüzler
Bir çığlık kuyusunda
Damar kordonlar sarıyor odayı
Geriyor sinir ipliklerini ışık
Ne sessizlik, ne söz
Asit kök salıyor kayalıkta
ALOVA

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Katre-i Matem
İskender Pala
Kapı Yayınları


Profesör doktor İskender Pala, Divan Edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalarla tanındı. Ansiklopedi ve dergilerde bilimsel ve edebi makaleleri yayımlandı. Osmanlı deniz tarihiyle ilgili araştırmalarda bulundu ve bir kısmını kitaplaştırdı. Birçok başarılı esere imza attı. Yeni kitabı Katre-i Matem ise Lale Devri’nde geçiyor. Roman, sevdiğini aşklarının ilk gecesinde kaybeden Şahin’in macerasını anlatıyor. Bu kaybın ardındaki esrarı çözmek için Şahin, külhanlara, tomruklara, lalezarlara ve hatta Osmanlı sarayına kadar gidiyor. Cinayetlerin gölgesiyle giderek gizemli bir hal alan olaylar Lale Devri’ne uzanıyor ve Patrona Halil İsyanı’nın siyasal çalkantılarıyla çözülmeye başlıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

KIVANÇ KASABALI BU KİTABI ÖNERİYOR

Nur Yazgan
Lal Kitap
Doğan Kitap


Oyuncu Kıvanç Kasabalı, değişik yerlere seyahat etmekten hoşlanıyor. Bodrum’u sakin ve huzurlu buluyor. Çeşme ve Datça’nın coğrafi güzelliğini seviyor. Yurtdışında âşıklar şehri Paris’i beğeniyor. Güney Afrika seyahatini hiç unutamadığını söylüyor. Barcelona’da iyi vakit geçiriyor. Brezilya’yı merak ediyor. Kıvanç Kasabalı, Avare okuyucularına Nur Yazgan’nın “Lal Kitap” isimli romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

KADİR DOĞULU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Michael Jackson
Bad


Menajer Kadir Doğulu, tatilini sessiz ve sakin mekânlarda geçirmeyi tercih ediyor. Fırsat buldukça Cunda Adası’na gidiyor. Alaçatı’yı keyifli buluyor. Kuşadası’nın tatil için ideal olduğunu anlatıyor. Yurtdışında Barcelona’yı İstanbul’a benzetiyor. Roma’nın tarihi dokusu ve mimarisi hoşuna gidiyor. Amsterdam’da keyifli vakit geçiriyor. İlk fırsatta Tibet’e gitmek istiyor. Kadir Doğulu, Avare okuyucularına, Michael Jackson’ın “Bad” albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!